Tisdagstema: Sovrum

41tisdagstemacollage.jpg

När vi flyttade ut i huset var det ett mål att mer skapa en vuxen reträttplats med sovrummet. I staden hade vi länge ett stort skötbord med förvaring för barnens kläder inne hos oss. Dessutom hängde det ibland kläder på tork från tvättmaskinen i badrummet som låg precis bredvid. I staden hade vi vitt. Och det var så där småbarnsrörigt med tröttheten i väggarna som man får när man har ständig sömnbrist. Jag ser allt detta när jag tänker tillbaka, men naturligtvis drar det fram ett skimmer också. När vi stod därinne och packade för att åka till Stockholm och gifta oss. Den där första natten med Anna när vi kom hem från BB. Min gamla vagga som stod bredvid sängen när båda barnen var pyttisar och som liksom blockade vägen in i garderoben ?

41tisdagstemablogg.jpg

Ett helt annat uttryck nu. Upp med Franks Krysantemer på väggarna. Det är blommorna som gör rummet. Inredningstidningarna talar ofta om att man skall ha ett vilsamt lugn i sovrummet för att kunna njuta natten gott. Men man kan ju vända på det. En kulen morgon när man skall väcka kroppen för att ta sig an en ny dag. Vad behöver man då? Kanske lite glada blommor.

41tisdagstema1blogg.jpgMrs.41tisdagstema3blogg.jpg

Fondväggar är inte för mig. Det är allt eller inget. Så blommorna breder ut sig överallt. Och det blir livgivande mönsterkrockar med mer Frank, knalliga sänglinnen och staplar av barnböcker. För det är ofta här som dagen får sitt slut. I mitten en stor och på varsin sida två små. Och en trave böcker. Och när de är riktigt trötta får jag sjunga våra vaggvisor.

41tisdagstema5blogg.jpg

Det är trångt och knöligt och armbågigt och “sova ute på kanten”. Men när inte de tassande stegen kommer, saknar jag det. Såklart. De börjar bli stora de små.

41tisdagstema2blogg.jpgMr.41tisdagstema4blogg.jpg

Det är fortfarande hopp i säng såklart. Och handduk i garderoben för att lägga i sängen till ynkliga små med het panna och mage i olag. Vissa perioder ligger överkastet som en knölig hög på sängbänken dag som natt. Och visst sjutton kan vakna av att man känner en Ben 10 gubbe bland sina kuddar. Det är ju vi gubevars :)!

Fabrikens tisdagstema: Sovrum.

27 comments

 1. Hej! Inspirerande bilder..jag har sett att du ibland skriver månader med lite snirklig stil..hur hittar man dom..eller hur gör man 🙂 ?
  Kram och önskar dig en härlig dag

  Chatarina: Tack! Det är sk brusches från Ali Edwards som finns att köpa på Designer Digitals. Man köper ett virituellt paket till sin dator, packar upp dem och använder dem i ett bildbehandlingsprogram som t ex Photoshop eller Elements. Lycka till och en härlig dag till dig med. /W

 2. Älskar dina kuddar. Har du någonstans att förvara kuddarna under natten? Jag skulle vilja ha en kista framför sängen att bara droppa dem i. :)) LiseLotte

  Liselotte: Jag har en son som har “kuddkastning” som sport. Han vill gärna såväl kasta dit dem som kasta bort dem 🙂 Oftast blir de en stor hög på golvet. Vi har en sängbänk vid sängänden, men där har vi oftast överkast och kläder. En kista – snyggt! /W

 3. Weronica, jag säger det varje gång, men herregud vilka vackra bilder och inlägg du gör. Jag hoppas verkligen att du tjänar pengar på din blogg annars borde du använda din talang på annat håll (också…om du förstår vad jag menar). Eller det kanske du redan gör?/Jenny

 4. Hej! Älskar din blogg, följer den sen en bra tid tillbaka. Gillar din stil och vill bara berätta att mitt sovrum är nästintill likadant som ditt förutom att jag valde den gula krysantemer-tapeten. Som att vakna på en sommaräng året runt. Love it!

 5. Riktigt snyggt inlägg – gillar!!Jag tycker också som du om sovrummet. Vi har en mörklila tapet i hela rummet, vill att det ska vara mörkt och ombonat när jag ska lägga mig.

 6. Å Wero, som jag önskar att du kunde komma till mitt hus och sovrum och bara förmedla den där känslan! Ack! Stor kram.

 7. Jag gillar verkligen tapeter, men jag tycker att det gått troll i fondväggar. Tittade på ett hus i helgen där fond-feen hade varit framme. Det var VM i fondtapeter och fond var det här och fond var det där. Som en galen och ganska smaklös tapetutställning. Jag gillar tanken på allt eller inget. Gillar man en tapet – kör på!Härligt och modigt att ni kör Franks blommor i hela sovrummet. Snyggt. Kram AnnaDagens bikt; vi har två fond i vårt lilla hus. Men som sagt, jag gillar tanken; allt eller inget.

 8. Jag älskar dina fina bilder på ditt vackra hem, mer sånt!! Ditt sovrum ser mycket inbjudande ut med alla fina kuddar och jag ser att du har ett pyttefat från Crème de la crème. Jag har själv beställt ett och väntar på leverans. De är SÅ fina!Ha det bra!

 9. Vilka vackra bilder, väldigt inspirerande! Ser så varm och ombonat ut, nu fick jag lust att inhandla lite nya textilier till vårt svart-vita sovrum! : )

 10. Vilket härligt inlägg! Har du några fototips att ge mig som kämpar med det gulaktiga och bristfälliga ljuset och lystern i mina bilder??
  Kram kram
  Victoria

  Victoria: Det bästa tipset är väl att våga fotografera manuellt med kameran. Att själv mixtra med slutare, bländare och ISO. Sedan lärde jag mig många trix när jag gick virituell bildbehandlingskurs hos Mikaela på Woopsie Daisy. Det tekniska är en del, sedan gäller det väl att träna på att finna vinklar och vrår. Inredningsfotografering är något av det svåraste tycker jag. Det kan se lätt ut i flådiga tidningar, men nu när man försöker själv, så inser man hur förbenat utmanande det är 🙂 /W

 11. Härlig inspiration! Hade den gula Krysentum tapeten i ett kollage häromdagen. Underbar! Har lagt en länk till dig från min nya adress. Vill du vara snäll och ändra min till hemmariket.se så missar vi inte varandra framöver! Vore ju katastrof!

 12. Även om ni “tagit ut svängarna” med en mycket vacker men mönstrad tapet och färgglada kuddar tycker jag man känner både lugn och harmoni i ert sovrum. Inspirerande och härligt inlägg. Måste säga att jag tycker om Fabrikens teman och speciellt när man får ta del av så välskrivna och vackra inlägg som dina!Ha det gott!Kram Karin

 13. Det var helt klart ditt inlägg och din hyllning till ert sovrum som inspirerade mig att hänga på… :)Riktigt mysigt har ni det där bland kuddar, fårskinnstofflor, böcker, slipsar och krysantemer. Jag diggar din stil och tänker att någon dag kanske jag fångat inspiration nog att göra något åt våra väggar. Jag är nog inte lika vågad som du, men jag hoppas att du smittar mig en aning i alla fall. Jag är innerligt glad över de temapubliceringar du gör märkta “fabriken”. Söndagsbilden/erna var så otroligt fina och fulla av stämning. Like-i-like!Kvällskram från Lina

 14. Väldigt fint sovrum ni har… Snygg tapet! Är också på i tanken på allt eller inget… Men fond kan ändå ha sin plats… även om det är utvattnad inflation i det just nu…. Du beskriver så fint om sovrummet och livet däri med tassande småfötter och trängsel i sängen. Känner igen mig i allt… Det var en mysig tid som sedan länge är förbi hos oss…. Som tonårs-mamma får man klara sig på godnatt-kramar ;-)Kram Charlotte

 15. Alla: Tack för era fina kommentarer! Det är inte varje dag det rasslar in tjugosex stycken på ett inlägg 🙂 Glad och peppad blir jag! /W

Leave a Reply

Your email address will not be published.