Tisdagstema: Kuddar

42kuddarblogg-horz.jpg

Kuddar – don´t get me started som det heter på ett annat språk. Jag älskar kuddar. Det är den där slitna inredningsklyschan om att några kuddar på ett lätt sätt ändrar säsong och uttryck på ett rum. Mina två oranga sammetskuddar från H&M Home skänkte höst och uppdatering åt vårt vardagsrum tidigare i höst. De övriga möblerna köper man för att leva med länge och det rör sig om stora investeringar. En kudde kan man alltid få med sig för en mindre peng och hemma i soffan blir man riktigt inredningstillfreds med en nypuffad bakom ryggen.

42kuddarblogg.jpg

Två kuddfavoriter i hemmet då. Vi har en hel hög med jeanskuddar från H&M Home som jag fyndade förra vintern. De används till allt möjligt – framför TV:n, framför brasan och till sommarens uteliv. De är helt enkelt ett riktigt bra kuddköp.

42tisdagstemablogg.jpg

Och så min bruna elefantkudde som var något av det första jag köpte på Strandvägen 5. Trampet av de små elefanterna har följt mig under många år. Jag tycker fortfarande lika mycket om dem.

Bidrag till Fabrikens tisdagstema.

signature

21 comments

 1. Fint Weronica!I den där fåtöljen med elefanterna bakom ryggenskulle jag gärna hänga några timmar ;))Jisses vad vacker den där krukan är!Han kunde han, vår käre Frank.Ha en bra tisdag,Kraaam!

 2. Har jag nämnt att jag gillar dina bilder och ditt hem? Nähä, men då gör jag det då:Rackarns så fina bilder du tar, Weronica. Välkomponerat och lagom tillfixat. Och ditt hem – I love it! En personligt inredande och levande Frank-älskare kan inte ha det snyggare än så här. :)Kram till dig och hoppas att du känner dig mer fylld idag än igår. Jag tackar då för allt vi får!Lina

 3. Jättefina bilder! Och ert hem är så vackert.Jeanskuddarna köpte jag faktiskt efter ett tips från dig 🙂 Håller med om att de var ett riktigt bra köp, vi har dem i sovrummet just nu.

 4. Ja, ert hem är verkligen vackert och ser inbjudande och trivsamt ut. Kuddar kan jag inte få förmånga av…. och fin bild 😉 (Coffee-bilden), jag ser den igen!

 5. Ja, de där elefanterna skulle jag lätt kunna lägga beslag på. Kika in hos mig, så får du se min nya kudde. Snart tävlar jag dessutom ut en kudde till mina läsare också! kram

 6. Lööv elefanter:) Jeanskuddarna är nu förpassade till förrådet tills nästa sommar då vi inte får plats med dom inne vinterhalvåret…Och du gillar meningen don´t get me started hi hi;)Kram kram

 7. Fina bilder som vanligt, Weronica! Härligt med te, filt och trevlig bok i skön fåtölj med så fin kudde. Jag vill genast krypa upp i min egen fåtölj med en STOR kopp gott te.Ha en bra dag!Kram

 8. Fint! och utöver kuddarna så fastnade jag för din orkidékruka! vart har du hittat den?

  Hannah: Det är en Hortuskruka av Josef Frank för Svenskt Tenn. Jag fick den i present, efter att ha önskat mig den i många långa år :). /W

 9. Jag är oxå en “sucker” för kuddar. Får aldrig nog!!!Har oxå jeans-kudd-överdragen btw – det säger väl allt 😉 Hihi.Ha det fint!

 10. Så sant så sant. Ibland räcker det till och med att bara köpa en kudde, så förändras hela uttrycket. Nu handlar jag mest kuddar på hösten det är då, efter en sommar på Solåkra, som längtan till att fräscha till det hemma är som mest påtaglig.

 11. Åh, jag undrar var den underbara tekoppen på bilden längst ner kommer ifrån? Har letat efter en sån i evigheter! 😀

  Mimmi: Det är en mugg från Spode med mönstret Blue Italian. En lite mindre mugg säljs bland annat på Svenskt Tenn och på Tehuset Java. En favorit bland klassikerna helt klart. /W

 12. Weronica, Jag ångrar verkligen att jag inte var lite mer på hugget och köpte på mig av H&M:s fina jeanskuddar nu när jag ser din härliga hög!. Dom hade kuddöverdragen ett tag men innerkuddarna (60×60 cm?) tog snabbt slut. Kom du ihåg H&M:s stora avlånga sv/vit randiga kuddar (såg en ligga i en soffa i senaste Sköna Hem)? Dom är jag så glad över att jag hann köpa. Dom ligger nu som nackkuddar i vår säng.Ha en skön onsdag! /Britta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *