Fredagssvepet: Vecka 42

Sofia Coppolas nya film Somewhere har premiär i dag. Recensionerna har varit lite blandade, men klart att man måste se vad ögat bjuds på denna gång i den Coppolianska världen. Ovan syns regissören själv i ny reklamkampanj för Louis Vuitton.

42fredag4-kopiera.jpg

Brunt läder var det ja. Svenska Sandqvist gör så fina skinnprodukter i enkel design som lyfter fram materialet. Kanske något att lägga på minnet till herrpresenter framöver?

Jag hade inte läst Ian McEwans hypade bok innan, så jag blev knockad när jag såg Försoning på biograf första gången. Visuellt överdåd med starka känslor. I kväll visas den på SVT 1 22.00.

41fredag2-kopiera.jpgFin höstig reklam från Granit.41fredag5-kopiera.jpgJag är sugen på scones, löksoppa, varm choklad, viltfärsbiffar – och den där glöggen som inte öppnades i går trots allt. Vi får lov att se vad helgen bjuder på i matväg. Bild från brittiska favoriten Toast – igen. 41fredag7-kopiera.jpgHöstromantik från Sheperd.Juno är en riktigt trevlig liten film om tonårsgraviditet och livet i stort. Den sänds i fyran i morgon.41fredag8-kopiera.jpgSlottsträdgården Ulriksdahl har öppnat webshop, där framförallt de vackra krukorna säljs.41fredag11-kopiera.jpgMer melankolisk höstfeeling (Youtubskt dåligt ljud, sätt på Spotify om du har det) än euforisk “It´s Friday”, men ändå galant.42fredag2ed.jpgSkinn igen. Nu på lyxiga tyska termosar. Fina. De får mig att tänka på iskall pulkaåkning med blås från munnen. Emsatermosar som kommer att finnas på Naturkompaniet.Ett pyttigt snötäcke har vi här. Men än är det väl inte dags ändå? Fin vinterkampanj från Gudrun Sjödén.

Jag tillönskar er alla en riktigt fin helg!

20 comments

  1. Det här fredagssvepet gick rakt in i hjärtat på mig! TACK Weronica! Vilken stämning du skapade. Snön som faller utanför bidrar såklart 🙂 Bruna toner, kyligt och myskänsla rakt igenom!Jag var på bio igår och såg trailern för Somewhere, ojojoj, jag hade kunnat sitta kvar i timmar och titta på den, så vackert gjort, väldigt Coppoliansk! Den blir det under nästa biobesök!Tack för filmtips ikväll! Jag minns att jag såg den som trailer vid ett biobesök också, men kom aldrig iväg på den. Nu ska jag se den!Både Shepherd och Gudrun Sjödén har makalöst vackra bilder i sina höst/vinterkollektioner. Granits affirmationsliknande annonskampanjer muntrar alltid upp och får mig att tänka på alla de där sakerna som jag gillar med hösten. Sandqvist gör accessoarer helt i min stil!Tremosar kan vi aldrig få för många av i den här vinterfamiljen. Skriver upp dessa fina på listan!Hoppas att du får en alldeles fantastisk helg med din familj och med sprakande brasa, svävande snöflingor och tända ljus!Kram/Diana

  2. Vilket fredagssvep Weronica! Me like a lot!Håller med de båda kommentarerna ovan, vilken stämning, varmt & mysigt!Jag är en sådan som verkligen tycker om hösten och dina bilder gör ju inte saken sämre :-)Ha en riktigt bra helg tillsammans med familjenKram

  3. Härligt svep! Jag har längtat hela veckan.Håller med föregående talare om att du verkligen skapat en fin stämning!Underbart!/Sara

  4. Vackert fredags-svep, ännu en gång. Jag önskar dig och de dina en härlig helg. /ElisabethPS jag gillar också brunt….

  5. Finfint!Ps. När jag fick pressutskicket med termosen tänkte jag direkt att “Den här kommer Weronica ha med i nästa svep” 🙂

  6. Ingen fredag utan dina svep. Härligt! Coppolas är ett måste! Allt hon tar i blir till guld. Dessutom strålande vacker i LVH’s reklam. Jag har också skrivit om Juno i mitt fredagsinlägg. Bedårande söt film. Dessutom tipsat om ett, på riktigt film-måste…!Hoppas du får en fin fredag. Duktiga, du. Kram Anna

  7. Bästa fredagssvepet hittills! Finns du med på Facebook förresten. Emma har startat en grupp för svenska inredningsbloggar men jag hittar dig inte i gruppen. Lägg till mig så fixar jag in dig. Många bra tipsutbyten som du kanske också kan ha glädje av. Ha en fin helg!

  8. Juno ska jag absolut se imorgon – och ett par fårskinnstofflor från Sheperd står högt upp på önskelistan. Önskar dig en mysig helg! /Sofie

  9. Måste måste måste se “Somewhere”. Tack för dina fredagssvep – de förgyller veckans bästa dag!

  10. Jag har velat se filmen länge, hade ingen aning om att den gick ikväll men tack vare dig så fick jag sett den och som jag lipat! Tack för tipset 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.