Tisdagstema: Stilleben

44stillebenblogged.jpg

Stilleben är liksom min grej. Därför syns en hel del sådant här på bloggen. Jag föser ihop färger, former, saker och stämningar som jag gillar. Det vackra är viktigt. Jag är dock en estetisk nörd med selektiv blick. Som tur är kanske. Om jag har några ställen i rummen där jag känner harmoni och skönhet enligt mitt sätt att se på saken, så kan det andra vara lite på drift emellanåt. Jag är ingen pedant alls egentligen. Jag har alltid haft förmågan att se det vackra i det lilla. Men ibland får jag spunk och utbrott på alla som dräller saker omkring sig – typ. Och de andra kan för all del även bli lite matta på mina små installationer. Oftast får jag hållas, men ibland kommer gliringar om skrumpiga kastanjer och spröda löv som sett sina bästa dagar. Eller en sista liten grön pumpa på köksbänken. Förstår inte alls vad som avses :).

Tisdagstema: Stilleben hos Fabriken. 

13 comments

  1. Ja, ibland får man välja att göra fint på ett ställe och bara titta dit – tur att man kan göra likadant med kameran 🙂 Stilleben är den perfekta lösningen för ny förändring hemma./Kristina

  2. Kan du bli irriterad över hur andra ställer sina saker. Om jag har en tavla på en byrå så ställer jag den rakt. Men vissa vinklar sina tavlor in mot mitten. Det kan göra mig tokig ;)) LiseLotte

  3. Här är en till som har dille på stilleben 🙂 Håller med om att det är lättare att acceptera ett rörigt och stökigt rum om man har ett vackert hörn att vila ögonen på!

  4. Ouch! du borde spunka runt lite här hos mig… finns massa grejjer överallt av olika sorter och tider och dom längtar efter nån som kan spunka ihop dom i fina stilleben! 😉

  5. Du är verkligen också otroligt duktig på stilleben – och små bloggcollage. Blir alltid så glad av dem. jag känner så igen mig i din beskrivning. Jag kan glädjas över att det är fint på en hylla, eller en del av rummet – och så “glömmer” jag det oestetiska. Får också spunk när maken inte stänger skafferidörrar och aldrig torkar upp smulor eller tandkrämskluttar – det är lite oestetiskt tycker jag.

  6. Här en till som gillar att plocka runt i sina stilleben. :)Så fint detta var – helt rätt för min smak. Jag har plockat ihop mitt första nätköp från Strandvägen och bland annat kom underlägget i mässing med i min köpkorg. Men jag har andra idéer för det än vad som är tänkt… :)Tack för en finfin tematolkning. Kram.Lina

Leave a Reply

Your email address will not be published.