Snöromantik

45forstasnonblogged-kopiera.jpg

Ja, jag erkänner mig skyldig. Till snöromantik. Den första snön föll för några veckor sedan, men det var under natten så det räknas inte riktigt. I dag kan man sitta och titta på flingor som dalar ned. Jag blir mild i sinnet. Och vill hålla fast vid känslan av det där första skira. Inte den tunga blötsnön och snålblåsten som det hela utvecklar sig till nu. Nej, winter wonderland all the way :). Jag har möjligen en bit kvar till Lorelai Gilmores svaghet för den första snön (klicka på länken för snöromantik à la Gilmore Girls).

Jag kopplar dock på Madickenkänslan på en gång. Förra året visade jag samma bild på Junibacken i snöskrud. Då var det tydligen den fjärde november. I år blev det några dagar senare.

45forstasnon1bloggsista-kopiera.jpg

UPDATE: Inget är väl mer snöromantiskt – och charmigt – än årets första snögubbe av Henrik.

10 comments

  1. Härliga snö.Pirr i mången barnamage.Här har det hunnits med snöbollskrig, snölykta och pulkaåking i omgångar.Nu hänger byxor och vantar på tork inför morgondagens äventyr…..hoppas bara att det finns något kvar när vi vaknar i morgon.Ha en fin tisdagskvällKram kramLina

  2. Mmm! Snö!Här varslades det om snö i söndags, igår var det borttaget men idag föll de små och trevande till att nu ligga på marken med långa grässtrån som sticker upp som dillsås ungefär!Älskar när det snöar, åtminstone i början :)Jag ville sätta upp granriset runt dörren och stjärnan i köksfönstret men efter ett snabbt sms till mamma så är det tydligen för tidigt.. på torsdag skall det regna då kanske romantiken hos mig ger sig.. 😉

  3. Ja just nu är det väl ganska blöt snö som kommer, jag vill också gärna bara ha dalande flingor utan snålblåst:) Ha det fint, kraam M

  4. Jag håller med, även i Uttran romantiseras det över snön. Men ack så mycket lättare det skulle vara om temperaturen sjönk ner under nollan och vi slapp slask!

  5. Men åh, vad jag gillar dina inlägg! Så fint så fint, (älskar junibacken bilden).. och visst blir man lite lätt melankolisk också när det är så förgängligt? Här har vi faktiskt lyckats få till en snögubbe redan idag. 🙂 Hoppas allt ligger kvar imorgon och ett par dagar framåt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.