Drakar

45draktranarenblogg.jpg

Dagens tips kommer från Henrik. För en sjuåring är Draktränaren som kom på DVD förra veckan mumma. Vi har sett storyn förut. En person som slår ur underläge och lär människor om livets sanna värden. Lite kärlek. Mycket fart och fläkt. Och på det massor av coola drakar i vikingamiljö. I barnfilmsgenren gillar jag den också. Framförallt gillar jag kreativitetsutlösaren i filmen som gör att sonens ryggsäck fylls med alla dessa fina drakar. Ovan syns hjälten Tandlöse, vår favorit i rollekar för tillfället.

45draktranaren2blogg.jpg

Elddrake – såklart. Självförtroendet är tillbaka efter förra veckans Halloweenvandring, där många tackade nej till hans fantastiska spindlar, spöken, fladdermöss och pumpor som han arbetat med hela veckan för att ha något att ge bort när de skulle gå “bus och godis”. Självklart tycker man att ens eget barn gör de finaste av teckningar och jag respekterar att andra bara tycker att det är kladd, men varför neka en liten lieman som bara vill ge bort något som han har gjort? Min tavla i arbetsrummet blev alldeles full av fina små konstverk dock.

Drakar av Henrik publicerade med tillstånd.

12 comments

  1. Jag tycker också att den filmen är mysig, den känns välarbetad liksom. Sen tycker jag att det låter otroligt korkat att tacka nej till teckningar, det är ju inte som att någon vet om att man kanske inte sätter upp dem på kylskåpet. Fast å andra sidan kanske de tyckte att de var så fina att de inte ville att de skulle hamna i nån låda eller bli slängda.

  2. Vilka underbara teckningar! Jag kan skicka honom en stor påse av hans favoritgodis i utbyte mot en av dem. Kollar du med Henrik om vi har en deal? En sån skulle sitta som en smäck på min tavelvägg. Och nej, jag skojar inte alls. Jag vill ha en.

  3. Hej! Du är en stor inspiratör, och lampknarkare som jag är, så kan man väl få önska ett inlägg om lampor? Gärna dina egna (tak, golv, mm) eller ett inspirationskollage?snäääääälla…….

  4. Men herregud liksom. Vad är det för fel på folk :O Hur kan man inte ta emot gåvan han erbjöd och tacka ordentligt och beröma honom för de fina saker han gjort? Blir beklämd av att höra detta.Berätta för Henrik att jag älskar hans bilder!

  5. Vad synd om grabben att de tackade nej till hans fina teckningar…. Hur tänkte dom liksom?! Hans drakar är ju urfina! Mina grabbar tjatar om den filmen oxå…. men dom skall få den i julklapp har jag tänkt;-)

  6. Nej, va ledsen jag blir för hans skull! Jag har hela kylskåpet fullt med alla grannbarnens teckningar. Du har rätt, man kan ta imot en sån fin gåva även om man inte hänger upp den. Tänk va det gör för det lilla självförtroendet. =) Jättefina teckningar! kram kram

  7. Filmen är jättebra, killarna här hemma älskar den!Sen vad gäller teckningarna så tycker jag att det är jättekul att se hur de utvecklas hela tiden!Kylskåpet här hemma var fullt ett tag med teckningar men till slut fick de välja vilken de ville ha. Nu när de fått nytt och större rum funderar vi på att sätta upp tavlor där de kan ha veckans eller månadens tavla eller kanske fylla trappväggarna med deras teckningar då vi har en väldigt hög kal vit vägg där.. :)Jag tycker att teckningarna var urtjusiga!

  8. Åh vilka fantastiska drakar. Ja, jag vet precis hur det är. Vi har tittat på “draktränaren” sju gånger på fem dagar…..Men jag förstår henne, den är fantastisk.

  9. Vad är det du säger, tog de inte emot teckningarna?! Det var det värsta jag hört, vad är det med folk??Du får rama in dem, de är ju riktiga konstverk tycker jag.Ha det fint!Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published.