Fredagssvepet: Vecka 46

Nästa vecka är det dags att tända det första adventsljuset. Tiden tickar på med rask takt. Håll till godo med veckans fredagssvep!

Ack, ack, vilket Gossip-moment det var i slutet av förra avsnittet. Chuck och Blair med Rihanna och Eminem i bakgrunden. När man precis börjat ge upp hoppet lite om serien, så tar den ny fart. Och på söndag är Robyn med också. Mumma för en ungdomsserienörd som undertecknad.

46fredag11-kopiera.jpg

Ett litet snötäcke har vi här i dag. Världen blir genast lite ljusare. Heart of Lovikka har en fin kollektion ute. På Rädda Barnens Designshop kan man köpa de vita vantarna och samtidigt göra lite gott.

An Education har precis haft DVD-premiär. Den är nummer ett på min vill-se lista för tillfället.46fredag6-kopiera.jpgEssies vinterkollektion är så fin. Hot Coco, Luxedo och Smokin Hot. Bara namnen liksom.Vintrigt glittrande från Ulriksdals trädgårdar som numera säljer på nätet. Vackert.Fina “titt-böcker” är alltid en bra julklapp. En nyhet är exempelvis Audrey 100 där Hepburns familj har varit med och valt fotografier på stilikonen. Bild ur boken från Barnes & Nobles.46fredag5-kopiera.jpg

Polarn och Pyrets julkollektion gör mig alldeles nostalgisk. Jag kan ju drömma om att sätta på min dotter brunrandigt numera, men när hon var pyttis var det jag som bestämde. Och då hade hon ett set i brunt och vitt. Sniff. På söndag fyller hon nio år. Hipp, hipp!

46fredag7-kopiera.jpgDenna fredag blir det mys med Ray LaMontagne efter tips härifrån.46fredag4-kopiera.jpgApoteket Hjärtat lanserar julprodukter i dagarna. Senap i snygg-förpackning av Pia Törnell/Rörstrand. Pressbild från Apoteket Hjärtat.46fredag10-kopiera.jpgTjusiga vinterblommor från IKEA:s Livet Hemma. Mina första amaryllisar har slagit ut lagom till helgen. Fotografi: Nina Broberg.46fredag12-kopiera.jpgSvenskt Tenns julshop har precis öppnat. Sådant här får jag lite frossa av.

Jag tillönskar er alla en riktigt fin helg!

14 comments

 1. Hm, kanske kan du hjälpa mig få ordning på alla apoteken och dera senapisar? Som jag förstår så fortsätter statliga apoteket med sin senap, även Kronans drogis har en i år och nu även Hjärtat. Alla har alltså egen senap nu och är alla lika samma? Likadana burkar också? Hej från Lisis.

 2. Jag ha en liten ju (eller ja, flera)! Oerhört söt klänning. På mitt foto från lekis har jag en röd och vitrandig polotröja från just POP.

  Förstår att du gillar Svenskt tenns bilder, hade nästa kunnat vara din egna 🙂 Jag gillar att du plockar fram en massa kul så jag kan välja vad jag vill titta på, hinner inte kika runt så mycket själv. Sållat och klart är bra! Trevlig helg Weronica.

 3. Jag hade glömt att våra döttrar är nästan lika gamla. Alma fyller 9 på onsdag. Men hon skulle nog gärna ha brunrandigt, så vi är glada att hon fortfarande kan ha kläder från PoP eftersom hon verkligen inte gillar svart och rött, glitter och stora tryck som de flesta andra kedjorna har i hennes storlek.Hoppas ni får en fin födelsedagshelg

 4. Så fint vintrigt fredagssvep! Påminner mig om att jag i år ska köpa senap (ja alltså testa annat än mataffärens). Att jag skulle vilja fixa fin mössa fina vantar (istället för fleecemössan sponsrad från jobbet). Att jag ska komma ihåg att skriva in Annie Liebovitz fotobok på önskelistan.Och den där julshoppen kommer vara svår att undvika… :-)Trevlig helg!

 5. Åh, du ska bara veta vad du har framför dig när det gäller Chuck & Blair! Man tror liksom inte att det går att komma med något nytt och fräscht i deras kärlekssaga, men OM det går. De kommande tre avsnitten är lika underbara som de var i den första två säsongerna. Trevlig helg!

 6. Hej! Fint kollage, mycket inspirerande!Faktiskt så var jag inne på polarn och pyret och köpte en sådan tunika till Lowa. Hoppas hon gillar den 🙂

 7. Åh Heart of Lovikka! Totally in love! Littmarck & Beak Boots har äran att få jobba med det här helt underbara stickade märke, donnan bakom, Sofia (bakom… hon e mer framför faktiskt!) är så jäkla inspirerande så man smäller! har haft min fläthalsduk ett bra tag nu, kunde int vänta tills kylan kom på riktigt! http://www.heartoflovikka.se/shop/ida-p-59.html?osCsid=a20941fe15d89a91f90594b3b768bb77pussar till Sofia & Weronica för inspiration!

 8. Frossa var ordet! Kul när någon annan uttrycker så bra precis hur jag själv blir ;)Trevlig helg från en av dina “okända” läsare

 9. Alltid lika tjusigt!! Våra döttrar fyller samma dag! Vi har haft 4-årskalas & jag känner mig smått gråtmild över hur fort det går… Trevlig dag önskar Maggan

Leave a Reply

Your email address will not be published.