Helgmiddag

Jag har tidigare hyllat Sanna Töringes Vintermat och jag fortsätter i samma stil. Förra helgen provade vi hennes Allhelgonafläsk. Om man är sugen på en mastig måltid som stannar kvar länge, så är det här otroligt gott. Till och med barnen mumsade, vilket inte alltid är fallet när vi provar nya recept om man säger så. Lätt att laga, få ingredienser och en underbar doft i köket. Mycket mer än så behövs inte.

46receptblogg-kopiera.jpg

Allhelgonafläsk (men lika gott andra dagar)

Du behöver: 700-800 g fläskfilé, 10 potatisar, en klick smör, salt & peppar, färsk salvia & rosmarin, 4 skivor rimmat sidfläsk skuret i skivor samt steksnöre.

Gör så här: * Skär potatisar i klyftor. Sätt ugnen på 225 grader och sätt in en långpanna med en klick smör som får smälta. Lägg potatisklyftorna i pannan och rör runt. Sätt in i ugnen. Potatisen behöver lite längre tid i ugnen än fläskfilén. Ge dem den tiden nu.* Salta och peppra runt om på fläskfilén, hacka örtkryddorna grovt och lägg runt köttet. Vira fläskskivorna runt örter och fläskfilé och bind om hela paketet med ett steksnöre.* Ta ut långpannan med potatisen i ugnen och lägg köttet på ett galler ovanför. Snurra filérullen några gånger under stekningen och rör om en gång bland potatisen. Safter från filérullen rinner ned på potatisen. När fläsket ser knaprigt ut, efter ca 30 minuter, är det klart.

Smaklig spis!

En fin lördag till er!

Fotografi: Weronica – En mammas dag

7 comments

  1. Vill först börja med att tacka för en trevlig & inspirerande blogg.

    Sen undrar jag, vart ifrån är vinglaset? Letar nya, och detta var helt i min smak.

    Lina: Tack! Det är Iittalas klassiska Esscence.

Leave a Reply

Your email address will not be published.