Andra advent

47larkkrans-kopierabloggtext.jpgJag tänder det andra ljuset med en liten julmoodboard. Detta med något rött till klappar mitt hjärta lite extra för denna jul.48julmoodboardbloggtext.jpg

*Björk. Näver. Ved. De små näverhjärtana är köpta, men jag har även gjort små egna genom att ta bort det yttersta lagret på brasved och försöka få till en form med en sax.* Naturen. Kvistar. Mossa. Kottar. Den enklaste av kransar har jag gjort genom att sammanfoga tre lärkkvistar.* Kryddor. Dofter. Kanelstänger och stjärnanis. Bland annat.* Blänkande. Silver. Kristall. Tenn. Glas. Och så lite guld och mässing på det. Strukturer. Material. Och blänk som möts.* Det naturliga och det utsmyckade. Tillsammans. Som i vanligt omslagspapper med lite spetsigt tårtpapper på.* Att ta det man har och fösa fram det i hemmet. Gamla kakformar, en isbjörn ur barnens djurlåda, en silverkula som skall upp i granen sedan.* Julefrid. Ro. Försöka att komma ihåg vad det handlar om i grunden.* Grått. Brunt. Ulligt. Betong. Silver. Guld. Naturligt. Med något riktigt rött där mitt i såsom en klassisk kulljusstake eller en röd amaryllis.+ Barnens maxade julgran såklart. Det är inte bara mamma som sätter sin sparsmakade julagenda i detta hus :).

Bidrag till Fabrikens söndagsbild.

Glöm inte att öppna dagens lucka i kalendern!

7 comments

  1. Du gör så fina sammansättningar av ting. 🙂

    I dag blir det pepparkaksbak & Tomtesmyg för mig och barnen, det ska bli så himla trevligt! 🙂

    Tina: Tack! Själv ligger jag mest i soffan, eländigt sjuk. Ingen julmarknad eller pepparkakor denna helg, men det kommer andra dagar hoppas vi 🙂 Ha en riktigt fin dag! /W

  2. Otroligt vackert! Vad mer kan man säga. Inspiration på hög nivå – dina arrangemang är sannerligen en fröjd för ögat! :-)Krya på dig!

  3. Underbart stilleben. Tilltalas också av det där dämpade, naturliga med ett litet stänk rött. Sitter också här snörvlande och hostande och drömmer om julmarknad och rykande het glögg. Får ta igen det framöver. Krya på dig!!/Anna I.PS. Var hittar man lärkträd? Finns det månne i en vanlig motionsskog i Linköping?

  4. Tack för det bra tipsen om de fina the från Urban Living= helt i min smak.Din blogg ger så mycket bra tips! Jag gillar din blogg!kram CC

Leave a Reply

Your email address will not be published.