9 december

Har Ni en berättelse som Ni delar med någon? En sådan där historia som man vårdar som i en liten gyllene ask. Man gläntar på den ibland. För trygghet. Identifikation. Och inte minst kärlek. Jag och Anna har en sådan. Och hon tillåter fortfarande att vi delar detta. Annars är det mycket som inte riktigt fungerar nu. Man får passa sig var man tassar fram liksom. För oss är det berättelsen om hennes namn. Det blir inte riktigt samma ord varje gång, men själva essensen är alltid där.

49annaed.jpg

“Jo, förstår Du, när Du låg i magen så hade mamma tänkt på helt andra namn. Helena eller Hedda skulle du heta. Sedan när Du väl kom till oss, då blev det inte så. För en av de första nätterna på BB, när vi låg vakna mitt i natten Du och jag, så kom namnet till mig. Jag hade inte tänkt på det en enda gång tidigare, men när Du tittade rakt in i mina ögon, blev du en Anna. Det måste vara magi, eller hur älskling?”

49annaed1-kopiera.jpg

Till min Anna i dag. Du min benådade flicka.

 

Och Ni andra Annor därute – varmt grattis på namnsdagen!

7 comments

  1. Så fint, tänk att man kan bli tårögd av andras namnberättelser också. :-)Min äldsta son heter Elias och hans fröken frågade honom en gång (han var väl 4 år kanske) VARFÖR han heter så. Då svarade han:”För att mamma och pappa älskar dem som heter Elias”. :-)När hon berättade det för mig blev jag väldigt, väldigt gråtmild. 🙂

  2. Tack så mycket :)Jag har den stora äran att ha namnsdag både idag och imorgon!På väg in till prästen i kyrkan där jag skulle döpas tvistade mammaoch pappa fortfarande om vilket namn jag skulle ha. Den ena ville Anna och den andra Malin. När de kom fram hade debestämt sig för en kompromiss. Därav Anna-Malin :)kram.

  3. Så fint skrivet.Våra flickor har speciella historier till sina andranamn och det tycker de mkt om att höra, dessa namn kom till oss på två lite speciella sätt och inte någon gång var detta planerade namn från början. Mitt eget andranamn har jag däremot alltid hatat, funderar än idag på att byta bort det och lägga till min farmors namn istället. Så kan det vara =).

  4. Tack! Det är många som kommer ihåg Anna-dagen, jag får alltid många gratulationer på jobbet och via sms och mail. Fint namn, både jag och dottern firar idag!

Leave a Reply

Your email address will not be published.