Fredagssvepet: Vecka 49

Håll till godo med veckans fredagssvep!

Vi ser en uppvisning i stylistperfektion när Lotta Agaton arrangerat ett vitt hem i senaste Family Living tillsammans med Charlotte Frey Svidén och fotograf Jonas Ingerstedt. Allt är genomtänkt in i minsta detalj till ögats fröjd.

49fredag9-kopiera.jpgLite mäktig Bach hör tiden till. Prisa dagen!

Jo, jag är en riktigt SATC-nörd. En period såg jag den där skoboxen fram och tillbaka och om igen. Jag har dock aldrig varit en Carrie, utan Miranda är mer min kopp te. Upplevelsen av den första filmen var därför minnesvärd. Jag fick mitt slut där. Den andra filmen var bara embarmerligt dålig. Den väljer jag att glömma bort :). Sex and the City sänds i morgon i fyran.

49fredag6-kopiera.jpgSmått oemåtståndliga muggar med gömda djur som kommer fram när man dricker. De finns snart hos Designista.49fredag7-kopiera.jpgI eftermiddag väntar ett luciatåg på oss i skolan. Versträning har pågått hela veckan. Glitterspåren är täta i huset. Min finaste tärna. Såklart. Ljusstake Gloria/Muuto/Designonline. Dansukker har gjort en sedvanlig juluppladdning. Vid en genombläddring fastnade jag för en apelsindessert med sirapsgrädde och pepparkaka. Den skall testas vid tillfälle.49fredag1-kopiera.jpg

Jul i Gamla stan´ hos Tina Björneman, inredare och presskontakt hos IKEA. Jag påminns om att jag har en sådan där lampett som jag köpte när man sålde ut IKEA:s 1700-talskollektion. Man kanske skulle ta fram den som ett juligt inslag? Vackert. Bild: Livet Hemma/IKEA.

49fredag5-kopiera.jpg

Nobeldagen i dag. Jag bänkar mig traditionsenligt för att titta på fina klänningar och lyssna på tal. Ebba von Sydow skall kommentera flärden. I vår kommer hennes nya bok Kungligt snygg. Självklart ser jag, en dag som denna, fram emot den. Omslag från Bonnier Fakta.

TV 8 har jag mycket dålig koll på. Det finns andra i familjen som ser motorprogram där dock och vid ett sådant tillfälle fick jag syn på en jingel för Charles Dickens Little Dorrit som har premiär i morgon 20.00. Som sagt, vid juletider blir jag extra kostymig och vad är väl bättre då än en klassisk BBC-produktion?

Och så Svinalängorna då som har premiär på biograferna i kväll. Den vill jag se. Fotograf: Rolf Konow.

Jag tillönskar er alla en riktigt fin helg!

7 comments

 1. Underbart svep – igen!!!
  Ä.l.s.k.a.r. det vita huset i senaste Family Living som Lotta Agaton har stajlat. (F.ö. var jag själv intervjuad i en helt annan artikel i samma tidning – haha)
  Gillar även Tine Björemans gamla-stan-lägenhet. Måste nu snart vara typ 15 år som hennes hem har varit klara min favorit!
  Ha en trevlig tredje advent!!

  Karin: Såg dig allt! Älskar din titel i tidningen – extraordinär inredningsmediaconnoisseur. Känns hedersamt att vara med i ditt synfält 🙂 Detsamma! /W

 2. W: Haha!!!! I samma artikel är min syster med oxå. Hon en av de tre intervjuade med bild i slutet av artikeln.

 3. Åh, vad fint, både Lotta och Charlotte har sån känsla för stil och detaljer! Kopparna var väldigt fina, en liknande variant måste jag tipsa om som jag sett på Form Design Center i Malmö, de är lite “Alice i underlandet” inspirerade & bedårande. Finns koppar och lampor, keramikern heter Ann-Katrin Braf, hennes hemsida är: http://ann-katrinbraf.blogspot.com/Trevlig helg!

 4. Underbart svep!!!Älskar sovrummet, Arne lampor, filten från Pia, sköna citat tavlor allt är genomtänkt och i min strama smak!!! Där kan jag flytta in nu!Ha en fin kväll!kram CC

 5. Joda, sex and the city 2 filmen var et lite mageplask av høye forventninger … men dog, ikke så ille likevel. Jeg koste meg jeg 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.