I sovrummet

50sovrumblogg.jpg

Själv är bäste dräng ibland. Jag skrev en önskelista för ett tag sedan som bland annat innehöll en byrå, ett tryck från Therese Sennerholt och ett änglaspel. Tomten kan vara lite oberäknelig, så byrån står redan på plats liksom vykort från Sennerholt och från och med i dag ett änglaspel. Just det klassiska pinglet har jag fått en rejäl hangup på. Nostalgi kombinerat med en vurm för mässing. Det är nästan finast utan det där sotet som bildas om man tänder. Denna jul har det även blivit mycket naturmaterial. Kvistar i olika form står på många ställen, liksom kottar. Det syns mycket lärkkottar, men även de klassiska grandito är nog så vackra. Här har jag lagt på några på klassikern Björkefall. Med Hemnes kom en helt ny stämning in i sovrummet. Värmeljusjunkie som jag är så går jag upp på morgonen och tänder. Det blir meditiativt och trevligt när vi lyssnar på radiokalendern i en samlad hög i sängen – innan den stora morgonrusningen tar vid. Och eftersom jag har avverkat några saker själv på önskelistan, så kan vi väl köra några till, du röde man?

Den här lampan skulle jag vilja ha i taket.50sovrumlampa.jpg

Det här tyget skulle jag vilja ha i en hissgardin.50sovrumtextil.jpg

Och så denna. Man tackar :).50sovrumtryck.jpg

12 comments

 1. Vilken underbar tapet! Den skulle jag vilja ha i vårt sovrum. 🙂

  Efter ditt inlägg börjar jag ångra att jag rensade bort mitt gamla änglaspel (från när jag var liten) till loppis. Hm… kanske ska gå och leta upp det i kartongen och rädda det?

  Ha en fin kväll!
  /Charlotta

  Charlotta: Rota fram det 🙂 Nostalgi och så fint! Detsamma! /W

 2. själv är nästan alltid bäste dräng tycker jag. Brukar förse mig med det jag vill ha och sen är det en bonus om man får ngt man gillar i present!! (en gång fick jag en väderstation i julklapp av min man. Thanx. Ett träningslinne var det visst också som en påminnelse…. Men ibland får jag finfina saker också som jag inte visste att jag önskade mig 🙂

  Ylva: Jo, det är nog så. Vissa (läs bland annat min make) har gett upp när det gäller surpriser till mig 😉 En väderstation – den var bra! /W

 3. Så fint, så fint!
  Och den lilla fågeln kommer ju passa utmärkt där,
  det fattar ju vilken tomte som helst.
  Var såg jag änglaspelet häromdagen??? Först såg jag ett väl avskavt och halvtrasigt på loppis och sen på nätet och tänkte jag klickar hem det ist. Men VAR?! Har du tipsat innan??
  Det är ju mega-nostaligi…

  Sofia: Det finns bland annat hos Desigonline som kör fri frakt nu. Jag köpte mitt på Åhléns. Riktigt fint är det. Den nostalgin var jag mycket redo för just precis nu 🙂 /W

 4. Så fint du fixat i ordning! Änglaspelen tycker jag om. Det är nostalgi. (Och nog även nostalgi för våra föräldrar, när de var barn) Jag hoppas packa upp lite julsaker i helgen, då får våra två änglaspel också komma fram.

 5. Vilket vackert sovrumsstilleben! Och tapeten är helt ljuvlig som bakgrund till det hela. Vänliga hälsningar från den glada armbandsvinnaren Emmie

 6. Änglaspel, vilka stämningsfulla & vackra “tingestar” de är. Jag ser dem, i parti & minut, i fyndlådorna på auktion, så det är tydligt att många har haft dem hemma! Omtyckta av många generationer uppenbarligen!Jag hoppas att tomten 🙂 hinner följa med mig på auktion på annandagen, då ska han minsann få äran att ge mig en och annan fin klapp!/helenaps. kul att du gillar mina tunga julkulor 🙂

 7. Jätte-fin-fint! Köpte ett änglaspel med små tårtor på som plingade och hade sig, men nu känns det inte alls så fränt längre. Och dessutom rätt opassande till jul. Man skulle satsat på ett klassiskt – Åhléns nästa, säger jag. Älskar den där tapeten. Tyvärr passar den inte hemma hos mig, men jag bearbetar min syster. Någon jag känner bör falla för frestelsen (och mitt tjat) snart.Kram Anna

 8. Vi har just köpt en grå Hemnesbyrå till hallen. De är rejäla & praktiska & fina :-)Jag har kvar mitt gamla änglaspel sedan jag var liten men jag måste försöka få bort sotet för det ser inte så fint ut längre….

 9. Some time ago, I did need to buy a house for my corporation but I didn’t have enough cash and couldn’t buy anything. Thank God my comrade proposed to try to get the credit loans from trustworthy bank. Therefore, I acted that and was satisfied with my commercial loan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.