Ljus i vårt hus

50ljusslinga-kopiera.jpg

Här i huset har vi, till skillnad från många andra, varit ljusslingejungfrur. Nu har vi rådit bot på det. Och nu klurar jag snarare på vilka fler ställen i hemmet som kan lysa upp på detta sätt. I går monterade vi upp en bollslinga runt altandörren vid matplatsen. Och det blev så makalöst fint. Och i detta fall kan vi nog ta till den något slitna frasen – mysigt. Den samlade familjen satt och åt i skenet av bollarna och just – myste. Om det var slingan eller helt enkelt vanlig vardagsmagi skall vi låta vara osagt, men kärlek låg i luften. Ett sådant där ögonblick att bära med sig. När det inte är så idylliskt. Man har lust att ta med sig hela högen och bevara den där känslan. Åh, vad jag tycker om att vara i den här familjen, sa Anna. Ja, ni förstår :).

50fredag-kopiera.jpgJulpimpat badrum av IKEA. Om en vecka är det dopparedagen, så man kanske skulle ta sig just – ett dopp. Pressbild: IKEA/Livet Hemma. Fotograf: Patric Johansson.50fredag2.jpgOch kolla in fina Le Parfaits rykande färska nummer med massor av högtidsinspiration. Av Liselotte Forslin och Ulrika Ekblom/Le Parfait.

Vi siktar mot julfirande med kusiner i morgon. Ha en riktigt trevlig helg!

Och missa inte adventskalenderluckorna i helgen. Fina saker väntar!

13 comments

 1. Vilken ovanligt fin ljusslinga det där var! Ha en skön helg med mera mys.

  Nilla: Den är även fin när den är släckt. Det ser ut som små svävande snöbollar 🙂 Detsamma till dig! //W

 2. Ljusslingor har vi i varenda rum, minst en och vi älskar det! Rackarns snygg var er.

  Vår treåring sa igår vi middagen som också var en sådan harmonisk middag att “alla vi är fina”. Tolkar det som att hon gillar sin familj mycket! Kan tillägga att mamman i huset med sitt otvättade hår och i mysbyxor blev hjärtans glad!

  Ha en finfin fredag!

  /Caroline

  Caroline: Ja, jag antar att vi nu ser början på fler i vårt hus också, efter denna succé 🙂 Åh, man blir ju så hjärteglad ja. Man får kapsla in de där ögonblicken i en liten mental ask och ta fram när man är tjatmamma och barnen bara kivas. Detsamma till dig! //W

 3. Det är väldigt mysigt med ljusslingor men jag har inte varit så duktig på att använda dem än dock. Vet inte vad jag väntar på..

  Fick stora skälvan i går när jag läste i Corren att det ska släppas en massa tomter precis där vi vill bo… HJÄLP och OJ och HU tänkte jag samtidigt… Kan mycket väl hända – om vi lyckas få tomt och om vi beslutar oss för att ta chansen – att jag kanske ställer några frågor om det går bra? 🙂

  Tina: Spännande! Lycka till! Och kan jag svara, så gör jag det 🙂 //W

 4. Åh, vilken smart lösning till amaryllisarna. Istället för att behöva binda upp dom stackars stänglarna med fullt snöre. Var har du hittat dessa?

  Frida: Blomsterlandet! //W

 5. Tänk att ni äntligen blivit av med ljusslingeoskulden! Förstår inte hur ni kunnat hålla på er så länge. Jag förlorade min i tidig ålder. Numera är det mer som en epidemi (så man får passa sig, när man väl släppt loss). Det dyker upp nya ljusslingor varje dag, vid varje plats där ett kontaktuttag kan nås.Bollarna är supersnygga, såpass tjusiga att jag nog får tänka fram ett litet tillgängligt hörn. Var det där fredagssvepet – eller har du mer att bjuda på? I så fall – Hurra!Happy Friday!/Anna

 6. Verkligen tjusig ljusslinga! Det blir ju, precis som du skriver, väldigt mysigt. Här har vi ett par stycken sedan i höstas. Jag har en liknande med bollar som jag letar efter men inte hittar efter flytten. Inspirerad av din fina ska jag ta nya tag och leta vidare. Ha en skön fredag!

 7. Ha, ha, det är lustigt hur det är. Här i Thailand vimlar det av bollslingor i varenda liten butik. Jag föll direkt pladask direkt och har köpt på mig två st, en med vita bollar och en riktigt färgglad. Och nu så för ett par veckor sedan läste jag ett blogginlägg där någon (minns ej vem) beställt just en sådan bollslinga från England men med möjligheten att själv välja antal och färger på bollar och så nu dyker bollslingan upp hos er. Förra hösten var det likadant. I Kina hittade jag små söta Geischor i trä. När jag kom hem fanns de små söta dockorna i varenda webshop. Världen är bra liten ibland! Underbara bilder i vanlig ordning. En trevlig helg önskar jag dig!

 8. Vad ÄR det som står på alla dina bilder? “Story”? Jag förstår att det är en signatur eller något ditåt för att dina fina foton inte ska bli så lätta att stjäla. Du har så vackra stilrena foton och ett skönt lugn…

 9. Ljusslingor är verkligen ljuvligt! Jag har just fått upp min, ligger lite nonchalant slängd på fönsterbrädan men ack så fin. Rart sagt av din Anna. Något värt att minnas! Gillar bänken som syns på bild, ska spana in de där bockbenen. 🙂 Ha en härlig helg! Kram

 10. Lycka till i julruschen! Bara några få ord för att säga till dig att njuta av alla dagar och att inte stressa igenom…En riktigt God jul Klara

 11. Aha!! Nu förstår jag varför det varit en strykande åtgång på bollslingor de senaste dagarna.Trodde att det kanske hade stått något i någon tidning : )Tack! Det blev rasande fint må jag säja : )

Leave a Reply

Your email address will not be published.