Kvällens TV

52desperateromantics-kopiera.jpg

SVT skämmer bort oss med BBC-produktioner denna jul, precis som det skall vara tycker jag. Finns det något bättre under mellandagar än att sjunka djupt ned i ett soffhörn med filt på och te plus tilltugg inom armlängds avstånd med ett riktigt bra drama på televisionen? Det är få saker som slår det i min värld i alla fall. I kväll har Desperate Romantics premiär. Det utlovas “galna, romantiska och farliga konstnärer i 1800-talets London”. Det är det prerafaelitiska brödraskapet, som figurerade i en stor utställning på Nationalmuseum  2009, som skildras. När man läser de brittiska recensionerna framgår det att man inte får sig inte så mycket konsthistoria till livs, som bullrigt lite schablonmässigt skildrat konstnärsliv med kostymdramats alla inneboende beståndsdelar. Vi får väl se om man blir förförd av de desperata romantikerna :). Jag kommer att sitta där i mitt soffhörn i kväll i alla fall.

Men innan det blir soffhörn, blir det tur in till staden. Jag är aktiv motståndare till att reorna drar igång under julhelgen. Med det sagt, så åkte två andra familjemedlemmar i går och köpte elektronikprylar. Hmpf. Typ :). Men i dag blir det en liten stadstur. Och kanske något fynd. Jag har köpt mig en tassel på nätmellandagsrea, men än så länge är det inte så många realisationer igång därute som intresserar mig. More to come kanske.

Bocca Baciata av Dante Gabriel Rossetti 1859.

8 comments

  1. Tack för bra tips!. Själv efterlyste jag tips på engelsk deckare som jag också tycker hör julhelgen till men det som visades var en svensk med Rolf Lassgård . Ingen höjdare då man fick sätta på textning då det mumlades mest hela tiden. Men kvällens engelska drama ser jag fram mot och även om det textas så slår jag vad om att jag hör mer vad som sägs än i den svenska!Vacker tavla fina färger , skulle passa hos mig.God tur i mellandagsrea kaoset …fynden brukar dyka upp när man inte letar efter dom!

  2. God fortsättning till dig med – fina W!Jag tror bestämt att jag med ska “soffta” framför TV:n ikväll och kolla in det desperata. Det är där mellantiden är som allra bäst, i lugnet bland gottan av all ledighet. Så tack för tipset.Jag håller mig från reor idag, vi gjorde vårt teknikrace igår vi med, men idag står det “städa” i min kalender. Jag har visst inte lyft ett finger i julhemmet under hela helgen tycks det som… Typ. :)Kram kram!

  3. I kväll blir det en riktig TV-kväll! Jag ser även fram emot Drottningoffret. Någon tur på stan vågar jag inte, jag inväntar tappert nätreorna. God fortsättning!

  4. Precis vad jag gillar också, det hör julen till!När jag bodde i London var jag helt såld på Pre-Raphaeliternas målningar, sååå vackra att beskåda, träffade mig verkligen i hjärtat… Makalösa i verkligheten…Må så gott i mellandagstider!Mariette

  5. Jag måste bara få tipsa om en fantasktisk brittisk “kostymserie” som heter Downton Abbey! Tänk Gosford Park men i 7 avsnitt! Nya avsnitt spelas in under våren 2011.Tack för en trevlig blogg som ingår i min dagliga “surfning”! Du inspirerar mig!Hälsningar Anna-Clara

Leave a Reply

Your email address will not be published.