Vackraste boken

52malenebirger.jpg

Boken har figurerat i alla inredningsmagasin denna höst. Man har fått se smakprov ur den i bland annat Sköna Hem. Många bloggare har skrivit om den, bland annat Helena och Frida. Och nu har även jag den. Är den då så bra som det sägs? Svaret är ja, det är den. Det är ögongodis på mycket hög nivå. Man kan lätt fastna i att bara titta, men för egen del sätter den också igång tankar och inspirerar att göra något. Det är ingen hemlighet att jag är en succer för stilleben. I boken kan man lära sig av mästarinnan själv. Och det är inte varje dag jag känner att jag kanske skulle köpa lite svart bläck och gå loss på ett papper. Vilka fantastiska skisser och målningar! De bästa böckerna är de där som utmanar tanken och inte bara bekräftar det man redan känner. Jag skulle kanske inte alltid göra de val inredningsmässigt som Malene Birger gör, men det spelar liksom ingen roll. Det är känslan man får med sig efter att ha bläddrat som är den mest värdefulla. En annan bok som gör samma sak med mig är danska Nordliv. Den har jag bläddrat i oräkneliga gånger. Nu har jag stora förhoppningar på svenska Nesting av Cilla Ramnek och Pia Ulin som Lotta Agaton tipsade om innan jul. Förhoppningsvis landar den i brevlådan under veckan och förhoppningsvis blir den välbläddrad.

I dag skall jag försöka fotografera här inne för att visa lite av det mitt hjärta klappar extra för inför 2011. Jag tror att jag skymtar solen – och därmed ljuset – någonstans långt där borta. Ha en fin dag!

8 comments

  1. Instämmer med alla lovprisningar beträffande Life and Work. Härligt vacker, men så tung (!) – storleksmässigt alltså.Och ‘Nesting’-boken kan jag varmt rekommendera (som sagt). Har bläddrat igenom den några gånger sedan gårdagens inköp på söder. Många av bilderna är allt annat än avskalat, undanplockat och minimalistiskt. No-no-no. Dessa foton är befriande i en ibland allt för monokrom pedantisk värld, som så många interiörbilder annars visar.Roligt med nya fotografier från ditt hem! Spännande!Ha fortsatt sköna lata mellandagar!

  2. Hmmm, då kanske det får bli två bokinköp snart – Nesting har jag bespetsat mig på sedan innan så den var inplanerad.Det är härligt med böcker, jag kände mig väldigt inspirerad av Jonathan Adlers bok Happy chic colors som jag köpte för ett tag sedan. Den kickade liksom igång tankeverksamheten även om jag inte skulle välja att ha det fullt så färgglatt som han, i samma kombinationer. En “bli glad av”-bok för mig! 🙂

  3. Ja, inredningstidningar i all ära (har fler än jag vågar erkänna), men böcker att återkomma till gång på gång är underbara! Min julklapp i den genren var Arkitektens fritidshus – så fin. Annars är mina favoriter den numera klassiska Nordliv och en bok som heter Simply Scandinavian. Den sista har jag haft i snart ett år utan att vilja ställa in den i bokhyllan, jag älskar att bläddra i den! Ha det gott!Anna I

  4. Här hetsar jag runt bland mina favvobloggar och försöker läsa ikapp och klockan tickar på…. Så mycket fina bilder du visar och så mycket fint att läsa. Den där boken suktar jag efter och Nesting är undanlagd på Papercut tills på fredag då vi ändå firar nyår i huset nästan bredvid. Ha härliga sista dagar på 2010!Kram Sofia

  5. Kikade in en snabbis hos Lotta A och tittade på Nesting. Många av bilderna från Ramneks eget hem känner väl många, med mig, igen ifrån Sköna hem. Eftersom “Ett eget rum” av just Ramnek-Ulin, är min absoluta favoritinredningsbok, så blir jag kanske tvungen 🙂 att köpa Nesting. Ostylade bilder, tagna med enbart det naturliga ljusets hjälp. Spännande! Annars FÖRSÖKER jag spara miljön lite nuförtiden… prenumererar på alltför många tidningar, för att ha gott miljösamvete. Därför handlar jag, annars, mycket secondhand… även en hel del böcker. mvh helena

  6. Åh vad jag blir sugen på den boken. Likaså Nordliv. Kanske man skulle unna sig en liten nyårspresent… 🙂 Ha en fin dag! /Sofie

Leave a Reply

Your email address will not be published.