Nyår

Glammigt i kubik. Le Parfait presenterar en nyårsmeny som går under beteckningen Sparkling Retro Dinner. På bilden syns klassikern Glace au Four. Jag är lyckligt ovetande om vad vi skall äta på nyår. Här blir det traditionsenlig lyx när vän lagar all mat. Vi ansvarar för dryckesinköpen. Den viktiga barnflaskan med Pommac Magnum köpte vi i dag, men vi skall väl kanske ha något annat bubblande i glasen också :). Jag tittade lite i en blomsteraffär i dag, men inte en enda iskonvalj fanns att sikta. Och de vita tulpanerna lyste med sin frånvaro också. Det var bara stora hoprafsade högar med julgrejer för halva priset. Och röda amaryllisar för en tia. Vi skiftar sannerligen säsong och fokus snabbt. En “bokhyllestege” från Nordik fick följa med hem i alla fall. Jag tänker mig den i sovrummet för lite saker som är på drift där. More to come i den frågan med andra ord. En fortsatt fin dag!

9 comments

  1. Vad spännande med maten! Jag och vän har idag kommit överens om vår gemensamma meny vi ska laga tillsammans på nyår. 3 par som brukar fira ihop har reducerats till 2 pga skilsmässa. Och barnen är stora och inte med längre…. Men vet du (viskar) jag dricker allrahelst ur den där Pommac-flaskan. I alla fall till 12-slaget… Jag är ingen vän av sprattelbubblor, men ska försöka mig på lite cava till fördrinken. Serverat med granatäppelkärnor kan det bli en höjdare.Ha så gott! KRAM Milla

  2. Vita tulpaner suktar jag verkligen efter, min absoluta favoritblomma… Har du förresten något tips på snygga tulpanvaser? Jag skulle vilja införskaffa någon ny till våren. :-)Gott nytt år i förväg! 🙂

  3. Ja, visst känns det som att man så smått börjar bli redo att kliva ur julbubblan och in i det nya året! Vi har haft mycket besök här hemma och hur trevligt det än är så är det svårt att själv hinna samla tankarna, så jag hade iofs önskat ytterligare ett par dagar innan det nya året är här… :-)Men trots det – mot det nya!

  4. MMm morrar åt alla frånvarande vita tulpaner jag med, skickade min andre hälft och inga kom han hem med..tydligen poff slut….Jag blir med serverad nyårssupé, såå smidigt:)Kram på dig

  5. Fantastisk vacker nyårsdukning ! Jag erkänner att jag nog hör till more is more typen …varför kompromissa?De vita tulpanerna verkar skickats till Stockholm där de fanns i var och varannan affär . De dyker nog snart upp hos dig också.God mat och dryck goda vänner och glada barn som får skåla i sitt bubbel blir alldeles säkert en bra start på det nya året .Ser fram mot more to come !

  6. Vilken käftsmäll-kitch till dukning! Jag kan riktigt se framför mig hur Marie Antoinette dragit förbi i sina ljusgula volanger och provsmakat lite med fingret. Tjusigt så det förslår! Man blir nyårs-kär på riktigt. Sometimes more is the shit.Kram Anna

Leave a Reply

Your email address will not be published.