Må bra – igen

2mabra.jpg

Jag gick igenom mina kategorier i helgen och hamnade på min avsomnade Må bra-dito. Det sista inlägget är publicerat den 26 augusti. Betyder det att jag inte skall ha en må bra kategori längre? Nej, det gör det väl nödvändigtvis inte. På ett sätt känns det ännu viktigare att skaka liv i den igen, nu när alla nyårslöften skall realiseras med quick-fix lösningar på löpsedlarna. För jag vill inte alls snabbfixa. Jag vill finna flytet igen. Det skulle vara lätt att se höstens missade rundor som ett stort misslyckande och brist på karaktär. Jag vet inte jag. Jag tror mig ha blivit lite klokare igen. Att jag har mer respekt för att ibland behöver man dra sig tillbaka och inte göra något särskilt. Och det är inte världens undergång. Nu är jag dock i början av ett nytt svep med inspiration. Jag har inte ett enda nyårslöfte och inte en enda diet, men jag har kommit igång med mina promenader igen. Det märks i ryggraden. Man sträcker på sig mera. Så dagens må bra i må bra kategorin blir att göra just det. Sträck på dig. Man växer på olika sätt genom det :).

Texten från slutet av augusti får mer stå som en målbild i dag denna första trötta vardag ;).

4 comments

  1. Jag känner igen det där med ryggraden! Nu har jag inte motionerat ännu mer än en promenix, men bara det faktum att jag har siktet inställt framåt, och att kroppen säger ifrån om att det nu är dags att ändra vanor (t.ex. inte så mycket hängande med krökt rygg framför datorn….), så har jag liksom sträckt på mig de senaste dagarna. Och det känns genast bättre!(Dock är ryggen temporärt krökt igen efter att ha burit in 80kg löpband tillsammans med maken för ett par timmar sen… ja, det i sig var nog dagens motionspass 🙂 )Och så lite heja-rop till alla oss som siktar på att må bättre! Må inspirationen följa med oss länge länge! 🙂

  2. Det där gillar jag och dina tankar går sida vid sida med mina egna må-bra-känslor. Det mesta faller sig naturligt nu när ljuset återvänder. Jag fick en liten kick när jag tog på mig den jacka jag åker slalom i och det är inte kickens storlek som avgör inspirationen. Inspiration, tid, sug, lust och ork kommer när de kommer. För kommer gör de alltid. Om än inte alla gånger samtidigt. Heja oss!Kram

  3. Heja dig!!Jag var på väg att komma igång. Tre löprundor på en vecka sen måste jag nog skylla på att vargavintern kom, att min man var borta så mycket, att det blev så mörkt och absolut inte på att det var så fruktansvärt jobbigt och att min karaktär var usel. Fast jag hann tänka NY maraton och Lidingöloppet, en liten stund i alla fall =))Fast snart så!

  4. Mrs b: Haha! Misson utfört med släpande på löpband helt klart 🙂 Absolut. Heja oss!Lina: Ja, ljuset gör mycket. Man är helt klart mer på g nu, än under mörka hösten när man helst av allt bara vill bona in sig i kokongen. Kloka ord från dig. Det är oftast något sådant som drar igång. Ett litet tecken till en själv. Inte av betydelse för någon annan, men det säger något till en själv och man får fart igen. Heja oss!Sofia: Maraton?! Du är galen 🙂 Och jag hejar på såklart 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.