Fredagssvepet: Vecka 2

Det känns redan länge sedan med jul, årskifte och helger. Det gick fort denna gång att komma igång med de nya tendenserna och intrycken. En och annan sovmorgon skall inte bli helt fel förstås när vi inte ställer klockan i morgon. Jag känner mig alldeles ringrostig när det är dags att fredagssvepa igen. Men det är väl bara att köra igång igen, så man får upp takten :). I vår tänker jag plocka in bloggosfären lite mera och tipsa om läsning, bilder och finheter hos andra när jag finner sådant som hjärtat klappar lite extra för. Jag funderar även på lite andra fasta inslag. Skriv gärna en rad här eller på mejl vad Ni skulle vilja se i mina svep. Håll till godo!

Att säga att Tine K lyckats träffa rätt med styling och produkter i tiden är väl en grav underdrift. Fler och fler webbutiker tar in sortimentet och danskan kramas hårt av bloggosfären. Och visst är det vackert. Ljuset, ack, ljuset. Bild från Tine K Facebook.

2fredag1-kopiera.jpg

Hur gick det med min julläsning då? Tja, inte alls skulle jag vilja säga. Jag hamnade i massor av kostymtelevision och fotografering istället. Inte helt fel det heller. Det har kommit fyra nya böcker i Albert Bonniers klassikerserie. Jag hoppas i vanlig ordning på att jag skall läsa dem nu och inte vänta tills sommaren. Finomslag till Virginia Woolf av Sara Acedo.

2fredag2-kopiera.jpgPå måndag släpper Therese Sennerholt fyra nya vykort. Jag hänger på låstet såklart. Bild från Therese Sennerholt Facebook.2fredag3-kopiera.jpgLindex kommer med mycket vardagssnyggt till våren. Fina kampanjbilder med Carmen Kass av fotograf Andreas Sjödin. Pressbild: Lindex.2fredag10-kopiera.jpg

En av de mest intressanta svenska bloggarna just nu är Annaleenas hem. Annaleena stylar och fotograferar med en känsla som känns mycket nu samtidigt som den är tidlös vacker. Ett besök rekommenderas varmt. Bild: Annaleenas hem

2fredag4-kopiera.jpgVilsamt vackert från IKEA:s finaste bok Älska textil. Bild från Livet Hemma.

Råenkel romantik – en av årets trender enligt Elle Interiör. Vi tycks inte tröttna på slitna fabrikslokaler med väggar med patina och struktur som bakgrund. Här söker sig ögat till det fantastiska fönstret. Och åter – ljuset. Elle Interiör av Lo Bjorulf och fotograf Stellan Herner.

2fredag8-kopiera.jpg

På tal om Elle Interiör så har jag äntligen kommit till skott och beställt en prenumeration på den norska utgåvan. Jag har varit nyfiken ett tag med basis på det man sett på deras sida. Jag ser fram emot att få bläddra.

2fredag6-kopiera.jpgFin korg från Indiska.2fredag7-kopiera.jpgWord. Kudde från Svenskt Tenn.2fredag9-kopiera.jpgDet är svårt att värja sig mot miss Goulding. Hela skivan är bra, om än något ojämn.

Sönderkramade Solsidan har premiär på söndag. Skyhöga förväntningar hos de flesta, även om jag tyckte att första säsongen var aningen ojämn. Brilljant ibland. Och Mia Skäringer är bäst. Och självklart kommer jag att sitta och kolla på söndag.

Jag tillönskar er alla en riktigt fin helg!

20 comments

 1. Kul att du skriver om Ellie, hon har varit en av mina favoriter ett tag nu och är helt fantastisk live dessutom.Jag ser just nu om första säsongen av Solsidan för att friska upp minnet litegrann. Jag tycker faktiskt den var bättre än jag mindes den så ja.. förväntningarna är skyhöga!

 2. Lisa: Tack ? Trevlig helg tillbaka!Ylva: 🙂 Kul att vara saknad!Sofia: Jag gillar Ellie. En mycket speciell röst som stannar. Jag kör hennes skiva på Spotify. Aha – jag har ej sett om. Kanske är det som är grejen. Skoj skall det bli på söndag i alla fall!

 3. YES – där satt den!Inte behöver du gruva dig för dina svep – de är ju sååå härliga.Du får som vanligt med lite av allt. Mycket vackert ögongodis men också konkreta tips som jag annars skulle missa. Exempelvis Virginia Woolf i finfin förpackning. Fortsätt i samma stil och du förgyller min och många andras fredagar!/Sara

 4. Solsidan, alltid något tills GG drar igång igen.. 😉 På måndag ska jag se Solsidan hela säsong ett, på bio. Intressant event, tydligen gigantiskt intresse. Mia rules även om mitt skratt ibland fastnar i halsen av brutal vardagsångest. Jag tycker dina svep innehåller det mesta; variation, snygga bilder, inspiration och tips. Bäst; shopping- och tv-tips. Som en plocksida, fast bättre. Ha en fin fredag! /Anna

 5. Riktigt bra och innehållsrikt svep blev vi än en gång bjudna på . Vad säger man…länge leve vardagen för utan den inga fredags svep!Kul att du nu får hem norska Elle . Blir spännande att se vad grannarna har för trender på gång .Visst är Mia S en härligt udda fågel som landat ute i Saltis !Trevlig helg Carina

 6. Jag skulle gärna läsa mer om privatpersoners hantverkssidor och webb-butiker, där handgjorda produkter säljs direkt av den som skapat dem!

 7. Jag gillar dina fredagssvep, så även den här gången, bra att du tar in lite bloggtips så att man hittar fler fina bloggar. Solsidan sätts på inspelning, tack för påminnelsen, gillar också Mia Skäringer bäst.Hälsningar Elvira

 8. Härligt att dina fredagssvep är tillbaka igen Weronica. De är ett perfekt sätt att kicka igång helgen och ett måste på fredagarna. :)Njut av lite sovmorgon och ha en fin helg!Kram Lotta

 9. Tackar för finfint fredagssvep….Therese Sennerholts vykort måste kollas in…ochsåklart sitter jag bänkad när Solsidan börjar.Trevlig helg å kram!tina

 10. Härligt att svepet är tillbaka. Härligt och inspirerande som alltid!Jag är också sugen på norska Elle interör. Ska se om jag hittar den på Presstop. 🙂 Vykorten ser fina ut liksom lindex kollektion. Jag missade första säsongen av Solsidan men får hänga på nu istället. Ha en skön lördag!Kram Karin

 11. Hej!Kom bara att tänka på fina boken Mrs Dalloway nu inför bokrean. Har en bokälskare som du snappat upp de nya, snygga omslagen till Penguin Classics? Det, tillsammans med det låga pundet och fraktfritt till Sverige från Amazon.uk gjorde att jag klickade hem ett gäng supervackra klassiker http://www.amazon.co.uk/Tender-Night-Penguin-Hardback-Classics/dp/0141194065/ref=sr_1_7?s=books&ie=UTF8&qid=1298403510&sr=1-7 Man sparar dryga 50-lappen per bok jmf med adlibris. Det räcker som bokrea för mig! Ett litet tips bara!Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published.