Grönt

2gronadropparblogg.jpg

Även om jag fortfarande hyllar det vita i det slitna carpe diems spår och inte längtar ihjäl mig efter våren – än i alla fall – så är inspirationen här inne vårlik. Aldrig känns små skira lökväxter, kvistar och tulpaner så fina som just precis nu. Och så blir man extra grön. I går fick jag hem de vackraste av glasdroppar som fyndats här. De har den där riktigt knalliga Svenskt Tenn-färgen som är en stor favorit oavsett årstid.

2gronadroppar1blogg.jpg

Påskris säger månne någon. Tja, möjligen det, men jag kör vårris istället. För de där dropparna är alldeles för fina för att bara vara framme några få veckor om året. Jag har ställt dem på skrivbordet i den gröna kojan. Glad blir man. En fin torsdag till er!

13 comments

  1. Grönt är skönt! Vårris låter som en fin idé, särskilt när man har fina droppar att ha i som du. Länkade just till din “krönika” inne på Fabriken. Tänkvärd! Vill också passa på att gratulera tilll de fina orden om dina bilder. De håller verkligen alltid hög kvalitet.Ha en fin torsdag du med!Kram Karin

  2. du är så galet duktig! jag gillar inte ens grönt men i dina bilder så gör jag det. nu vill jag tom ha gröna svenskt tenn elefanter hem till oss. mini

  3. Hej! Vad fint det var med gröna glasdroppar! Försökte gå in på juniform för att beställa dem men hittade dem inte. Under vilken kategori hittade du dom?Sen undrar jag vad du använder för kamera? Canon 5d MkII? Du tar så fantastiskt fina bilder!

  4. Så fint det blev med glasdropparna i riset! Och den gröna färgen tycker jag med är så fin.Jag hämtade in ris förra helgen – ett enkelt sätt att få in lite “liv” på sina ställen. (Lyckades i.o.m. det t.o.m. rensa en “ugly spot” aka ovanpå byrån i sovrummet som jag stört mig på i ett par år…. 🙂

  5. Karin: Tusen tack för fina ord! Jag gillar dig tillbaka som du vet. KramTina: Ja, jag tycker massor om dem. Jag har enfärgade droppar glas i riset i sovrummet efter att juldekorationerna plockats ned. Jättefina!Annaleena: 🙂 KramMini: Jag är inte någon jättegrön människa, men mitt arbetsrum definierar sig som grönt genom min Morris-tapet. Och så den där ST-gröna i deras glas. Den tycker jag mycket om. Och några gröna elefanter har jag med 🙂 Tack för fina ord!Christina: Juniform har sina sista dagar på utförsäljning – ack de kommer att vara saknade – så det finns inte mycket kvar. Jag knep de sista i grönt och klarglas. Ett jättefint fynd!Glad blir jag av dina ord! Jag använder en Nikon D80.Mrs b: Kvistar lyfter många hörn ja. Jag sätter inte alla i vatten och då är de högst självgående och behöver ingen tillsyn alls. Perfekt till mörka hörn och utrymmen. Och på platser där man glömmer att vattna 🙂

  6. Håller med om att grönt i inne känns väldigt lockande just nu. Gillar också den vita snön och den får gärna ligga kvar februari ut. Dropp från taken och näsan mot solen i mars är något att se fram emot. Tjing! /Sofie

  7. Så vackra bilder. Så vackra droppar att jag var tvungen att bege mig direkt till Juniforms rea och köpa upp resten av lagret =))) Dock inga gröna, de var slut minsann. Så det blir inte en totalhärmis men väl en härmis i Mokkasins skyltfönster framåt våren. Eller kanske framåt påsken i alla fall för många gula droppar blev det.Så tack för ditt tips, i vanlig ordning superdupertips!Kram!

  8. Frida: Ja, nu är det vår hela vägen inspirationsmässigt. Visst är de vackra dropparna!Sofie: Jag är med dig hela vägen där. Hellre snö länge, än blask, regn och saggig gräsmatta i någon obestämd färg. Tjing tillbaka :)Sofia: Så skoj! Jag ser fram emot att se skylten i din blogg! KramSara: Ja, nu sveper jag igen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.