Fredagssvepet: Vecka 3

Fredagen är här. Vi har sett vårt hus med lite nya ögon denna vecka och möblerat om på några ställen. Det är alltid en kick när man efter en tid har lärt sig att läsa rummet, så att man ser vilka förändringar som behöver göras för att få till det. Vi lär få fortsätta med rumstering och dammbortagande i helgen. Tur att man har lite roligheter sparade så att säga ;).

3fredag-kopiera.jpg

Duktiga Emmie Ellman bloggar på Elle Interiör. Hennes Ellmania är en av mina favoritbloggar som jag har följt länge. Jag har fengshuiat bort lite prenumerationer, däribland Hus & Hem, men nu var jag tvungen att köpa ett lösnummer för att titta på Emmies hem. Hon tog sig hela vägen till omslaget. Med hopp om mycket bloggande framöver! Fotografi: Emmie/Ellmania.

3fredag2-kopiera.jpg

En trend i blomsterarrangemang är att blanda vaser och blommor. Livet Hemma visar vårinspiration i ämnet. Klassikern Blomster köper man på IKEA för nitton kronor.

Veckans stora är väl annars att ryktet om relanseringen av designklassikern Vågö av Thomas Sandell stämmer. I mars lär det bli kö för att köpa solstolen i plast för två hundralappar. Och H&M samarbetar med Swedish Hasbeens. Roligt!

3fredag3-kopiera.jpg

Hur mycket jag än rensar och grejar bland mina tidskrifter så återstår faktum. I vårt hem finns det massor av staplar. Inspirerad av alla hemmasnickrade soffbord i bloggosfären och av denna fixargrej från Leva & Bo som Tinaminastina tipsade om, tänker jag mig en enkel hylla på hjul där tidsskriftshögarna kan få frodas lite ovan golvet i mitt arbetsrum. Har jag fått DIY-egenskaper av tomten? Nja, min far är konsulterad i frågan :). Hjul hos Clas Ohlson.

3fredag4.jpg

I går fick jag den fina almanackan som jag beställde från Etsy genom ett tips av Lantliv i stan. Åh, vad jag gillar den. Jag må stryka den lite, det är en handduk, innan jag visar upp den här, men den är såklart redan uppnålad på min inspirationstavla. Det roliga först – det mindre roliga sedan. Almanacka hos Avril Loreti/Etsy.

3fredag10-kopiera.jpg

Branschmässan Formex pågår i Stockholm. Jag följer den via bloggarnas flitiga rapporteringar. Man kan även se ett fint urval av produktnyheter hos Elle Interiör. Detta med trendrapportering väcker alltid känslor. Själv tycker jag att det är så skoj att ta del av tendenser och tankar. Därmed inte sagt att man behöver följa allt slaviskt sedan. Charlotte på Hemmariket rapporterar om Vincent Grégoires – internationell trendanalytiker – och hans fyra stora trender inför 2012. Här kan man se en film där de presenteras. Jannice på Simplicity skriver lite mer utförligt om dem – La Maison du Bonheur, Casbah Moderna, Indien Dream och Jet Set Splash. Spännande! Mässans Formidablepris gick till lampan Luchsia av Johan Carpner för Vallentuna Skärmateljé. Sofia på Mokkasin har sett den live. Så fin. Lampa Luchsia hos bland annat Möbelvärlden.

3fredag8-kopiera.jpg

Av de många pressmeddelanden från mässan som man fått del av, lyfter jag, liksom bloggaren Daniella Witte,  fram Erika Tubbins nya smycken i serien Pinus. Trärent är hot. hot, hot och i kulformat känns det så mycket nu som det går att göra. Den händige fixar sig ett eget halsband. Träkulor från Slöjddetaljer.

3fredag5-kopiera.jpg

Favoritdoft ljust nu – Carrousel från Byredo som får vårt sovrum att kännas lite lyxigt och inte bara som en dammig stökhög som det oundvikligen blir ibland. Jag tänder inte ljusen. De doftar alldeles tillräckligt bara som de är när de är nya.

3fredag9-kopiera.jpgIt´s Friday! Pump up the volume!3fredag1-kopiera.jpg

H&M Home har lite nya kampanjer sedan i torsdags. Etno Chic känns väldigt nu. Jag testar stilen genom att köpa mig en zigzag-kudde för nittionio kronor. H&M Homes vårkampanj.

3fredag6-kopiera.jpgSöt blus från Lindex.3fredag7-kopiera.jpg

Något annat som känns mycket nu är rep i alla dess former. Det hör alltid hemma i navy-stilen, men nu kommer det även i andra sammanhang. Sommar i en väska i ekologisk bomull från H&M. För visst har ljuset återvänt?

Trevlig helg till er alla!

signature

21 comments

 1. Alltid lika kul med fredagssvepen 🙂

  Intressant om IKEAs Vågö. Jag minns den där lilla plaststolen väldigt väl men visste inte att de hade slutat sälja den och jag hade väl aldrig kunnat tro att den skulle vara en eftertraktad möbel :O (läser inte så många inredningsmagasin/bloggar). Jag förstår inte grejen.. är det verkligen designen som tilltalar eller är den väldigt skön/praktisk? Jag tycker det är kul med såna här “masspsykoser” som jag inte förstår mig på 🙂

  Sofia: De betingar ett grymt andrahandsvärde. Vad gör en klassiker och en designikon? Säkerligen en rad samverkande faktorer – skaparen, designen, “buzzen” runt en produkt, exponeringen i rätt sammanhang. Och här bidrar säkerligen tanken om design för alla i och med att det faktiskt är prissatt så att alla kan köpa. En inte alltför avancerad gissning är att det lär dyka upp massor av Vågö:s i alla trädgårdar till moderna funkishus framåt sommaren. Och man kanske skulle hugga sig några själv också 😉 //W

 2. Härligt!Jag hade faktiskt lyckats glömma bort att det är fredag och svep-dag idag!Glädjen blev stor när jag surfade in till dig och blev glatt överaskad.Tackar särskilt för att du snappat upp nyheten om Sandells stol! Den har jag väntat lääänge på. Happy Fredag!

 3. Vilken fantastisk fredagsinlägg du gjort i dag, inspirerande och helt i min smak! Ser fram emot att få se kalendern när du fått “piff” på den! Ha nu en jättefin helg kära du!

 4. Trevlig helg till dej med. Kollade på den fina blusen i förmiddags, sekunden efter kom ett trevligt litet nyhetsbrev med 50:- rabatt. Oops.Som sagt, trevlig helg!

 5. Tjoohoo…äntligen fredag! :-)Ett jättehärligt och inspirerande fredagssvep, som alltid Weronica! Veckans tips för mig i svepet var den fina blusen från Lindex och den underbara almanackan, som jag sett tidigare men lyckats glömma bort ;.)Önskar dig och de dina en riktigt trevlig helgKram

 6. Jag jublar åt att Vågö är tillbaka! Vi har två svarta som hängt med sedan innan! Gillar stilen och att de är lätta att bära runt i trädgården. Får se om jag får med maken på nån vit också=) Fint och härligt fredagssvep som vanligt.Hyllan på hjul är och snurrar i mina tankar också(tack för länk), det återstår att se om det finns utrymme och tid att få till den.Ha en härlig helg, nu blir det en liten promenad i halkan och solskenet!kram

 7. Åh vad du är kanon med dina svep – läser man här behöver man knappt uppdatera sig på andra ställen!Vågö. De ska jag ha. Två stycken till uterummet. Hoppas verkligen inte att de släpps i begränsad upplaga…Lite lätt inspirerad av dig och dina svep tänkte jag börja med lite lördagsinspiration – inte alls detsamma som dina aktuella och fenomenala svep men ändå. Man samlar på sig massvis av inspirationsbilder under veckans lopp och allt hinner man inte visa på bloggen. Sätter dem i kollage istället och hoppas på att någon annan kan bli inspirerad också av det som mina tankar för närvarande har snöat in på. Ha en fin helg och jag ser fram emot att se dina bord-på-hjul-projekt som låter spännande.Kram / Kristina

 8. I say ooh I like it!Ett supersvep – som vanligt!Jag hade nöjet att få träffa mr Carpner när jag läste vid Berghs SoC och han är verkligen en inspiratör av stora mått. Helt fantastisk i sin formgivning och att han dessutom trollar fram en lampa i retrostil gör ju inte mannen sämre direkt. Gillar den mycket.Den fina blusen hittar hem i mitt hjärta direkt. Någon säger att jag har fler blusar än jag hinner bära, men själv säger jag en till tack! :)Hoppas pappa hittar takten med skruvdragaren och att du får din snyggpraktiska hylla inom kort. Det låter som en smart idé, och dammsugaren lär gilla designen. :)Önskar dig en fin helg – fina W!Kram.Lina

 9. Trevligt med Vågö!!! Apropå Thomas Sandell hörde jag för ett tag sedan en arkitekt (säger inte vem) stå och redovisa ett nytt bygge där Thomas Sandell var arkitekten bakom det hela. Den föredragande arkitekten var hela tiden tvungen att säga “MÖBELDESIGNERN (i lätt nedlåtande ton) Thomas Sandell”. Revir-pinkeri i den finare skolan, minsann. Trevlig helg!

 10. Åh härliga nyheter! Jag är helt insnöad på träskor, älskar dem, så sköna och fina. Vill ha ett helt knippe :o).. Så en fin nyhet med Hasbeens/HM-samarbetet, de röda eller de vita vill jag ha..Trevlig helg!

 11. Jag vet inte vad det är för fel på mig. När “trender” kommer tycker jag ofta att de är rätt fåniga. Jag vill inte racka ner på Erika Tubbin, men hennes smycken faller mig inte i smaken. För mig är de förskolepyssel. (De skulle dock uppskattas om mina barn hade kommit hem med dem när de var i den åldern!) Hasbeens och H&M gillar jag dock! Tyvärr har jag storlek 41. Attans också… Undrar om inte de röda faller dottern i smaken. Då ska jag gärna köpa ett par till henne! Dina fredagssvep är hur som helst väldigt trevliga. Tack!

  Monnah: Haha! Och skulle du fått naturella pärlor i förskolepyssel? Mina hade garanterat varit i regnbågens alla färger 😉 //W

 12. Du har nog rätt, Weronica! Mmm, kanske ska leta upp de träpärlor jag har i pyssellådan, måla dem och trä upp dem till ett halsband. Jag har två dagar kvar att jobba på Formex. Kanske Maria Montazami ser halsbandet och gillar det – Min lycka är gjord! 🙂

  Monnah: Haha! Allt kan hända – lycka till 😉 //W

 13. Dina svep är det enda man behöver. Fattar inte att du är så rackarns snabb att leta upp saker =))Lampan var underbar. Kunde inte riktigt bestämma mig vad jag tyckte om den första gången jag såg den på bild men irl var den makalöst elegant. Gillar blandningen av stilar, känslan av 50-tal men så känns den lite 20-tal också. Tror minsann att jag måste ha den, fast frågan är vilken färg… turkost är fint men risken är att man tröttnar när de blå intrycken från Formex bleknar. Tror mest på den grå.Påtal om rep, danska Fermliving hade några golvkuddar som var hårda som pallar. Materialet var likt väldigt grovt stickat bomullsrep. Ursnygga, inte alls marina för de var i dova färger som grått och petrol. Vill ha dem med =)Vad roligt att elefanten var en önskesak =)Fin helg!Kram Sofia

 14. Vilken bra sida jag hittade här- lite av varje liksom! =)Blusen från Lindex blev jag ju helt förälskad i, måste iväg till närmaste affär och kika lite mer på den…!Trevlig helg!

 15. OOO akta dig, Byredo ljusen är beroendeframkallande tro mig, jag har testat alla.Den där handduksalmanackan fastnade jag för direkt, måste kolla hennes sortiment. Tack för tipset, du är bäst!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *