Ordna

Det är nyttigt att plocka ned mycket av det man har. Det där som utgör fundamentet i hemmet och som bara finns där utan att man tänker speciellt mycket på det. Vi har haft samma hissgardiner i linne från Åhléns sedan vi flyttade in. Vi hade likadana även i förra lägenheten. Jag tycker fortfarande mycket om dem. De silar ljuset fint och här i det gränslösa nybyggarlandet är det nästan ett måste att ha något i fönstren. Jag har ju pratat ett antal gånger om några gardiner från Svenskt Tenn på utvalda platser, men det tycks vara svårt att komma till skott där framförallt av prismässiga men även praktiska skäl. Nu med öppna fönster och gardinerna på en pall i vardagsrummet går jag här och klurar. Vi får väl se var det slutar.

3gardinerblogg.jpg

I dag har vi studiedag här. Anna har, liksom jag själv, drabbats av fixarfeber. Hon och Henrik är stora fans av Isabelle McAllisters Fixa Rummet på Barnkanalen. I går var det ett fiskrum och de två satt som tända ljus i soffan och kollade med stora ögon. Vid den tiden kan de mycket väl befinna sig i en brottande hög på golvet, men Isabelle fångar dem. Vi har inte gjort något speciellt med barnrummen sedan vi flyttade in, så det börjar bli dags för en insats. Anna vill ha ett storttjejsrum och kan inte förstå att hon valde rosa tapeter. Att jag säger “told you so” och “det var väl tur för dig att jag övertalade dig att inte tapetsera med ballerinor” hjälper föga. Nu är det nya planer. Mer kommer i den frågan kan tänkas.

Mitt iordningplockande iscensätts av en skinande sol dagen till ära. Mina stilleben utsätts för skoningslöst ljus som exponerar damm en masse. Dags att ta tag i det. En fin torsdag till er!

7 comments

 1. Min äldsta son (8 år) var också väldigt imponerad av Fiskerummet i går – roligt program tycker jag! :-)Hå hum, hemma är det nog ruskigt dammigt just nu… jag har inte riktigt hunnit med denna vecka…

 2. Även här en fixardag. Och ja – absolut påskyndat av gårdagens fixarprogram. :)Dockkök blir pysselbänk och mamman hoppas att hon får ha sitt arbetsrum lite mer ifred. Kanske. Inte alldeles säkert, men väl värt ett försök.Lycka till!Kram

 3. Även här var sonen (snart 6) mycket förtjust i fiskrummet.”Åh, ett sånt rum vill jag också ha!””Nej förresten, jag önskar att hela vårt vardagsrum var ett fiskrum”:-DJag har kommit av mig lite i fixartagen som inleddes under julledigheten. Men det är precis som det brukar vara. Energin man får av att vara ledig får en att fixa en massa utan att ens ha planerat för det, och sen när arbetet tar vid så är man lite mer tillbaka på den vanliga, trötta, energinivån :-)Lycka till i gardinfunderingarna!

 4. Bollslingan är det ljusslingan som säljs på Cosas? Är så sugen på den.

  Men så kul att barnen är intresserad av inredning och det ska bli kul att höra vad ni hittar på i rummen.

  Damm ja. Usch. Det är väl det enda som inte är positivt med solen strålar 🙂

  Kram / Kristina

  Kristina: Ja, det är Cosas-slingan. Jag gillar den massor. //W

 5. Har alldeles missat “fixa rummet”….våra barn har blivit till vuxna så därav missen=)Däremot är de som tur är intresserade av inredning på ett sätt som gör mej glad och det ska bli kul att se vad de gör med sin första lya när det blir dax. Ja detta damm, var kommer det ifrån?? Borde nog ta en runda med dammvippan jag också!trevlig kväll till dej!

 6. Den enda nackdelen med stilleben-sjukan :), som jag också får en släng av, då & då… är väl just dammet. Bäst är kanske att tänka på det som en del av arrangemanget, något som kompletterar…/helenaps. Ville bara tillägga; att jag tror att ibland är det just genom att säga, eller skriva, det som inte BEHÖVER sägas, som man verkligen kan få något sagt.

 7. Mina barn älskar också fixa rummet och vill ändra. Det hade varit roligt att få inspiration till skolbarns rum, svårare att inreda än när de var små.

Leave a Reply

Your email address will not be published.