Fjärde söndagen i januari

3sondagblogg.jpg

Man matas med så otroligt många fina saker och ting dagligdags genom tidningar, bloggar, skyltfönster och allmänna irrfärder i rymden. Själv har jag blivit mer selektiv sedan jag började att blogga. Det fungerar fortfarande som ett reningsbad att skriva om produkter, istället för att nödvändigtvis införskaffa dem själv. Jag har blivit betydligt mindre impulsiv med åren. Det funderas en hel del innan. Skall jag verkligen? Kommer jag att vilja leva med det här länge? Men ibland måste man tillåta sig själv att bara gå på känslan för något vackert. Så kände jag när jag såg Avril Loretis almanacka för 2011 hos Lantliv i stan. Det var något med det där kalligrafiska uttrycket som gjorde att jag kände – jo, den måste jag ha. Nu blickar jag ut mot den från mitt skrivbord. Det är bara en textil, men för mig är den även inspiration och en påminnelse om vilken flygande start jag har fått på bloggen 2011. Stort tack till alla er som har länkat till mig och valt mig till en av era favoritbloggar. Jag har även läst att jag har inspirerat flera av er att starta egna bloggar. Det värmer gott och ger mig en extra kick att fortsätta här. En fin söndag till er alla!

Bidrag till Fabrikens söndagsbild.

23 comments

 1. Håller med om att vi i dag kan ta del av ett fullständigt myller av fina saker och ibland hinner man inte alltid tänka efter då höger tummen tryckt till på musen!Skönt att höra att din hjärna börjat lyssna på den förnuftiga Weronica numera , ska börja jobba med min.Men dagens almanacka var riktigt fin och jag är glad att den hittade hem just till dig där den gör sig riktigt bra.Ibland tänker jag på mina föräldrars prylar som en dag måste tas i tur med . När de införskaffades fanns inte ens hälften av de utbud som finns idag och då drabbas jag av lite panik över hur mycket man själv skaffat genom åren . En fin solig söndag till dig Carina

 2. Jag tänker oftast noga genom vad jag vill ha.Men ibland hittar man saker som slår an en klang i vad som man gillar.Ha en ljuvlig söndag.//Kram Lissen

 3. Grattis till alla fina länkar och ord du fått om dig och din blogg. Du har verkligen synts överallt och det är den här platsen verkligen värd!Fin söndag till dig./Kristina

 4. Inspiration förgyller livet. Bloggens värld är full av inspiration. Det måste kännas roligt att få sådan fin postiv feedback om att du är mångas inspiratör. Kul!Jag har precis hittat hit. Ska scrolla lite :-)Ha det gott

 5. Mycket fin – den almanackan väckte omedelbart ha-begär när Frida/Trendenser visade den, så vacker!Ja visst är det många saker man stöter på som man vill ha. Jag försöker också välja lite mer med omsorg. Och ofta går det ju bra. Andra gånger (som faktiskt just med almanackan i fråga) får man bita sig i tungan många många gånger (eller kanske rättare sagt i fingret) för att inte gå vidare och klicka… :-)Äsch, nu måste jag nog vända bort blicken igen från din fina almanacka… 🙂 Du är mycket väl värd all uppmärksamhet!(Och fredagssvepet var super som vanligt! Har inte hunnit kommentera bara.)

 6. Wow, vad snygg den var, nu blir jag avis att jag inte klickade hem den själv – få fundera påt! Blir lika imponerad av din vägg! Är det en vägg vi ser eller en anslagstavla?

  Och jag kan inte instämma mer när du säger; “Det fungerar fortfarande som ett reningsbad att skriva om produkter, istället för att nödvändigtvis införskaffa dem själv.”

  Precis så känner jag själv!

  Anna: Det är en stor inspirationstavla i mitt arbetsrum. Bakom sitter Morris Willow Bough och glänser :). //W

 7. Hej!Jag är sämst på att kommentera, men försöker bättra mig, vill bara säga att jag uppskattar din blogg otroligt mycket och försöker kika in varje dag. Har en liten fråga: Din mood board, är det en tapetserad vägg, eller anslagstavla med tyg eller något annat, i så fall vad? Tycker den är superfin!Hälsningar Mini

 8. Jag är oxå nyfiken på anslagstavlan, vad är stommen av? Tyget är ju hur fint som helst, och tänk så snyggt det skulle vara som tapet. Jag skulle köpa den, bums!Tack för en fin, inspirerande blogg!!

 9. Tack för dina snälla kommentarer hos mig! Den där textila almanackan är verkligen snygg… hmmm… måste nog klicka hem den… Och apropå handla, så har jag också ändrat mitt beteende sen jag började blogga. Jag är mer noga med vad jag köper, och föredrar att skaffa något jag verkligen vill ha än att impulsköpa både det ena och det andra. I slutändan lägger jag förmodligen ner lika många euron, men det känns mer kvalitativt och genomtänkt.

 10. Almanackan ser precis ut som jag önskar att året ska bli; Avskalat, lite nonchalant i sitt uttryck, men skrivstilen skvallrar om en längtan, efter det vackra-också.
  Hoppas bara att året får lite fler nyanser än svart och vitt… 🙂
  /helena
  ps tycker om att se att fjärilarna fortfarande flyger högt hos dig!

  Helena: Datumen är faktiskt alldeles röda 🙂 //W

 11. Jätteläcker almanacka! Inspirerande och kreativ att ha på arbetsrummet.OCH din blogg är supertrevlig, grattis till all uppmärksamhet. Lägger till dig och länkar till dig på min blogglista med en gång! Kram Sofie

 12. Hej..Tycker med att man lär sig mer och mer med åren att motstå frestelsen med att köpa “allt”..Men.. jag gör som du.. bara älskar denna där..Tack för en fin blogg och i veckan la jag till dig på min blogglista..//Mia

 13. Kan inte annat än hålla med dig, jag känner exakt samma lika. Shoppar sällan men mer noga utvalt numer, sedan jag fått fart på bloggandet. Och efter att ha besökt Formexmässan måste jag erkänna att jag också börjar känna mig avig till branschens alla hittepåtrender som man lärt sig se igenom med åren. Nej, jag tänker mer långsiktigt och evolutionärt kring mitt egen hem. Det är kul att spegla det som händer och sker men det betyder ju inte att man behöver hålla jämna steg med det på ett personligt plan.

 14. Så rätt tänkt, känner mycket väl igen mig!Almenackan är dock fantastisk och du förtjänar all uppmärksamhet du fått hittills och jag hoppas på att resten av 2011 kommer fortsätta i samma anda för dig.Får också tacka för den fina kommentaren du lämnade hos mig, blev lite tårögd faktiskt 🙂

 15. Reningsbad är en väldigt bra beskrivning! Det är ju precis så det är, jag springer runt på alla finfina bloggar och provsmakar, ibland blir jag mätt och ibland måste jag ha mer… 🙂

 16. Hej WeronicaTror mig äntligen att jag har funnit mig till ro lite grann i denna köphysteri som råder och det känns otroligt bra. Vet vad man vill ha för det mesta och är man osäker så klarar man av att vänta med ev inköp för att verkligen hitta det man egentligen vill ha.Tack för en otroligt inspirerande blogg och att du delar med dig av din tankar och ideer. En av mina absoluta favoriter som jag besöker dagligen.Ha en fin veckaKarin i Stenungsund

Leave a Reply

Your email address will not be published.