Fredagssvepet: Vecka 4

4fredag-kopiera.jpg…nej, för det är ju fredag :)! Kudde från Day/Tintin Style. 4fredag10.jpg

IKEA hakar på trenden med att ha kläderna hängandes framme med den nya Turbo av Markus Arvonen som kommer i februari. Det krävs en välmatchande tjusig garderob för att det skall bli en god idé utanför snygga stylade bilder. Vi hade en liknande lösning en gång i tiden till barnens utklädningskläder. Inte så välmatchat, inte så städat, men ganska trevligt. För de senaste IKEA-uppdateringarna rekommenderas deras egna blogg Livet Hemma.

4fredag6-kopiera.jpg

Lite bloggkärlek till köksblomman uppe i norr som förutom att ha en alldeles väldigt trevlig blogg som jag följt sedan starten, nu även har en formshop där man kan botanisera bland grafiska tryck. Love is in the air av Kitchenbloom aka Karolina Lundström.

4fredag1-kopiera.jpg

Jag trodde att det var mycket långt till att tänka på glasdekorationer för fönster, men sedan en tid tillbaka så finns tanken där igen. Man kan nog gott säga att Iittalas nylansering av Attenan Aamu av Kaj Franck från 1953 känns helt rätt i tiden.

4fredag3-kopiera.jpg

Maria Montazami kom, sågs och segrade på Formex. Sverige är hopplöst inlindat i tassels. Vem trodde det när Maria debuterade i Svenska Hollywoodfruar? Inte många är min gissning. Om man inte känner ett skriande behov av att Maria M står bakom designen, så är den lokala gardinaffären ett hett tips. Där har man sålt tassels i alla år :). Och den snyggaste tofsen kom ju långt innan Hollywoodfrun. Keb från Littmarck.

Den välkände modefotografen Tim Walker står bakom Mulberrys vårkampanj. Väskor, gris och – hortensior. Förra året sa jag till mig själv att jag skulle vänta med hortensior då en stendog under transporten hem från affären i kalla januari. Lärde jag mig av min egen läxa? Naturligtvis inte. Hjärtat började pumpa av vårkänslor mitt på stormarknaden där det stod stora fina vita hortensior. Jag lindade in dem omsorgsfullt i massor av papper. Jag bar dem som en liten bebis. När vi kom hem – slokade de såklart. Det är liv kvar i dem efter den första chocken, så vi får väl se om de klarar sig. Jag får se det som en investering i ljuset. I hoppet. Typ :).

4fredag5-kopiera.jpg

Om januaribudgeten inte riktigt mäktar med Mulberry, så har det dykt upp en fin liten läderväska på Lindex. Den vill jag titta på i riktiga livet.

4fredag8-kopiera.jpgEn mäktig röst har hon. Och en snygg video är det.4fredag7-kopiera.jpg

Om det var mycket tofsar på Formex, så var det även mycket Ernst. Den välkände Kirchsteiger lanserar bland annat egna produkter för trädgården till sommaren. En inte alltför avancerad gissning är att det blir succé för hans odlingsstickor och trädgårdspoesi. Här kan man ta en titt på sortimentet. En annan trädgårdsrelaterad fin sak är handduken från H&M Home som finns i ett kök nära mig.

Lisa på Idéverkstan är duktig på att nosa upp trevliga hem. Jag lider fortfarande av Hemnetfobi sedan jag satt och sökte hus vareviga dag under en period i livet. Här får man ett fint urval serverat. Senast fastnade ögonen på ett fint hem från Hem & Antik fotograferat av Andrea Turander. Jag tror mig ha sett hemmet i andra konstellationer tidigare, men lika fint nu. Kombinationen av grönt och gult känns lika hoppfull som mina hortensior.

En trevlig helg till er alla!

21 comments

 1. Jag har länge varit sugen på glasdekorationer i fönstret men kulor har ju hittills varit det enda jag hittat – Ittalas var mycket roligare. 🙂 Hm, undrar om jag ens vågar titta vad de kostar… 😀

  Tina: De finns på Dukat Bord online om du vill börja spara 🙂 //W

 2. mm, det där med tassels är oväntat. och de mest oväntade personerna trillar dit…. (mig själv tex.)

  Ylva: Haha! Jag har också en tassel från Tine K. Men jag tror att jag nöjer mig med den 🙂 //W

 3. Tack för ytterligare ett ypperligt fredagssvep. Kläder på klädstång är min melodi. Det svåra har ju varit att hitta snygga, fram till nu då. Tack för tipset :-)Skön fredag!

 4. “Åh, ett Fredagssvep!” ropar jag och senare “Åh, men jag är ju med!”Köksblomman blommar ut i ett stort tack och skickar massor med bloggkärlek tillbaka. Tack snälla rara du!!…å i ett Fredagssvep dessutom… Den lever jag länge på. :)Jag undrar just när man faller dit och köper sin allra första toffs. Det får vara hur det vill med toffsarna, men fru Montazami är svår att värja sig mot. Hon är charmen själv hon. På många sätt.Jag kan tänka mig att klämma lite på den där skinnväskan jag med. Och allra billigast blir det så klart om man nöjer sig med att bara klämma lite. :)Önskar dig i vanlig ordning en fantastisk fin helg!KramLina.

 5. Hahaha, lustigt att vi båda bloggade om Days nya kuddar idag, de är fina de. En ny Mulberry-väska drömmer jag om, min trotjänare Anthony börjar bli lite trött, men jag älskar honom fortfarande.KramarSandra

 6. Första gången som jag tittade på HF så tyckte jag bara va fan, tassels, vilket trams! Men jag tror nog att det ska inhandlas tassels till vårat hem, får börja med en el två stycken små och testa om dom “gör nått” med hemmet! =)Trevlig helg!

 7. Kände mig lite off av någon underlig anledning, jag menar det är ju FREDAG, men när jag skrollat igenom ditt sköna fredagssvep och lyssnat på min favorit Adele så kändes det plötsligt mycket bättre!Jag älskar gult och grönt, särskilt lite dämpade toner och klädställning funkar perfekt i tonåringens rum hemma hos oss.Trevlig helg till dig med från en nybliven, stolt mormor

 8. En liten tassel här och där slår nog inte hål i sidan! Trodde aldrig att jag skulle ramla dit själv men som tur är har man ju rätt att ändra sig ;)Iittalas nylansering är ett smart drag, supervackert!Trevlig helg!

 9. Fredagskänslan är här! Hos dig, alltså 🙂 Härligt med bilden ur en av mina favoritinredningstidningar (långt ord, det där). Vet inte om du läste reportaget ifråga, men jag gillar verkligen idén att ALLA i familjen har ställt in, just sina, favoritsaker i det tjusiga Josef Frank-skåpet! (Lägg märke till Pez-figurerna!)
  Trevlig start på helgen!
  /helena

  Helena: Ja, smått genialt säger jag. Så skall man närma sig en designikon 🙂 //W

 10. Tack för ännu ett trevligt och bra svep. Ja det blir nästan lite spännande att se när den första tofsen som faller mig i smak hittas och får följa med hem. Och väskan såg vääldigt fin ut, en bra storlek också verkar det vara, så den ska jag titta närmare på.Trevlig helg!Kram / Kristina

 11. Hej!En av de bästa sakerna med fredagarna är dina fredagssvep. Vi är ingen “vanlig” familj som uppskattar fredagsmys så som andra eftersom min man oftast är bortrest hela veckor. När han kommer hem på tisdagen, då har vi vårt “fredagsmys”. :)Så för mig är det bästa med fredagen dina fredagssvep!Ha en fin kväll.Kram från CharlottaPS: Tack för kommentaren om bilden på min blogg!

 12. Jag skrattade åt Marias tassels när jag såg dom, men nu konstigt nog känns inte tanken heeeelt främmande. Eller kanske. Tror i alla fall att vi kommer att få se många tasels framöver både här och där 🙂

 13. Hemnet fobi var ett bra ord! . Har inte på 2 år närmat mig den sidan och nu vet jag varför.Var förbi Svenskt Tenn idag som tillfälligt bytt adress . Ett lite rörigare intryck men samtidigt en häftig upplevelse att se allt vackert placerat i en gammal biosalong ..liksom terasserat i olika nivåer!Gult och grönt är en fin kombo som gullvivor på en dag i maj!Trevligt innehållsrikt svep som vanligt.

 14. Vad glad jag blir! 🙂 En ära att bli omnämnd i din blogg Weronica. Tack för den sköna fredagslåten också. En riktigt fin helg till dig!

 15. Men snälla nån! Glasdekorationerna till fönstret är EXAKT vad jag letat efter. Min mormor var nämligen en fena på vackra glasprydnader och jag har letat som en galning i mammas och pappas förråd för att hitta igen dem, men nu kan jag ju köpa egna! Hurra! Tack snälla, det var en glad nyhet för mig som jag inte visste om.

 16. A lot of specialists tell that loan aid a lot of people to live their own way, just because they can feel free to buy necessary goods. Moreover, various banks give credit loan for different persons.

Leave a Reply

Your email address will not be published.