Badrummet i nytt ljus

5badrum1blogg-tile.jpg

Som ett levande exempel då på att olika färgskalor tilltalar mig som jag skrev om i går. Och på tal om att växter såsom kaktus och svärmorstunga intar våra hem igen. Det är dags för Monstera igen. I alla fall hemma i vårt badrum. Jag skrev om badrummet förra veckan och att det inte hade hänt så mycket med piffet där sedan vi flyttade in. Med Monsterans intåg och några nya zigzag-handdukar med lite Missoni-vibbar från H&M Home – fyndläge där – känner jag för en ny ton.

5badrumblogg.jpgLite sådär grön-beige-etno-retro-chic. Typ :).

29 comments

 1. Snyggt! Det var bra inspiration till vår gästtoalett som är svartvit. Uppe på det nya badrummet har jag också handlat lite nytt och faktiskt fotat precis just nu idag. Bilder/inlägg kommer ikväll eller imorrn, om du är redo för brun och orange 🙂

 2. Grön beige etno retro chic . Där prickade du alla rätt enligt mig!Ett bra bas badrum är alla tiders när förändrings vågen sköljer in Husägaren före oss jobbade med hotell inredningar och huset osar till viss del glammigt nittiotal . Kanske kan man kalla vår stil Hilton vulgo chic!Grattis till en lyckad förvandling .Carina

 3. Inatt när jag ammade satt jag och läste din blogg, brukar ju läsa varje dag annars men efter förlossningen har det inte blivit så mycket av.Satt där i mörkret med min mobil och läste och tittade på dina fina bilder, du har blivit mer stylad tycker jag.. :)Sen skriver du mer sjungande, eller vackert för öronen om man kan säga så..väl valda ord mao.Inatt skall jag läsa igenom mer som jag missat! 🙂

 4. Måste bara kommentera hur otroligt fina bilder du tar! Kompositionen med alla färger och former gör att jag tror att du skulle ta kort på en ketchupflaska och det skulle skapa ett “vill ha”-sug hos de flesta. Gillar att du bloggar så mycket om Svenskt Tenns prylar, det är även min stora favorit i inredningsväg. Ha en finfin kväll!

 5. Ja nu blev man ju sugen på att ge sitt stackars badrum mer liv i form av fräscha detaljer. Blev också så sugen på H&M Homes handdukar när jag var på plats. De är så snygga!Och gammalt hus har ju sin charm men när man tittar in hos dig är det ju fantastiskt med nytt. Att få allt som man vill ha det, med en gång.Tack för skön inspiration så här en onsdagkväll!camilla

 6. Åh så snyggt! Du gör alltid så fina stilleben och är så bra på att fota av dom dessutom. Jag har också fastnat för zig-zag-mönstret, men har investerat i andra saker än handdukar. Hur är de i kvalitén?

 7. Snacka om snyggfoton där. Vad säger man – skitsnyggt – om bilder tagna inne på toa… :)Monsteran och jag levde i symbios under många år inte allt för länge sedan, och det jag gillade bäst var nog det att man då och då kunde skära sig ett blad och sätta i vatten i vas om man saknade färska blommor på bordet. Hur fint som helst och skär man bara rätt så blir plantan bara tjockare med åren. Kanske dags för en ny monstera här med… Du har väl skrivit ut ett “inspiratör” under ditt namn på visitkortet?! KramenLina

 8. Très chic! De där handdukarna från H&M känns ju som ett måste. Monsteran är allt bortglömd men kanske inte så länge till. 🙂

 9. Förmodligen kommer du inspirera mig så mycket så helt plötsligt har jag införskaffat både Monstera och kaktusar. Som sagt, just nu är det glest på den varan härhemma.Snyggobilder, kontrasten färgerna emellan är klockrent. Det gröna gör liksom bilden. Tusan, vad snygg parfymflaska. Och hörnet med fatet gillas extra, med delfin och snöret under..Ha bästa dagen!

 10. Tack för en bra blogg- återigen! Jag hänger med näsan över den varje dag. Minst. Men jag har en liiiten fråga. Allt i ditt hem känns så otroligt utvalt och speciellt. Det finns liksom en tanke bakom varenda pryl. Hur 17 fixar du det? Eller är du så “sträng” att du bara införskaffar det du verkligen, verkligen vill ha? Felköp? Impulsinköp? Stressfel? Rea på JYSK? Har svårt att se skogen (dvs dig) för alla träden (alla trendiga, snygga, rätta tillbehör/möbler/accessoarer)

 11. Alla: Tusen tack för alla fina kommentarer! Jag blir peppad och stärkt!

  Jag har inte haft zig-zag-handdukarna så länge så jag kan inte uttala mig om dem i långa loppet. Men de är av tjock fin frotté. Jag har några andra handdukar från H&M Home som jag hittills är mycket nöjd med.

  Tess: Grattis till din bebis! Ja, det stämmer att jag visar mer stylade bilder nu. Det är helt enkelt för roligt för att låta bli 🙂 Jag fick en kick av att gå med i Inspirationsfabriken och när jag gjorde mitt första gästinlägg där så fick jag en ny syn på fotografering och gestaltning. Detta är ett av mina sätt att vara kreativ på. Jag är ingen DIY:are alls – mitt livs första krittavlefärg är på väg hem – men jag tycker om att uttrycka mig med stilleben, moodboards och vackra sammansättningar av saker. Bloggaren Sweet Pauls devis är “Chasing the sweet things in life” Jag är nog lite likadan. Jag jagar det vackra. Och samlar på fina ögonblick och fina saker som skänker glädje. Och skulle jag få någon typ av frilansuppdrag på grund av det jag gör på bloggen, så är ingen gladare än jag 🙂 //W

 12. Helena: Jag är så gammal nu så att det allra mesta är noga utvalt och speciellt 🙂 Jag har gått den hårda vägen med felköp och impulssaker på rea, men nu för tiden vet jag nog mycket innan vad jag är ute efter. Och jag väntar ganska länge innan jag slår till. Bloggen fungerar som ett reningsbad med alla produkter som sedan inte alltid behöver återfinnas i vårt hem. Så ja, jag är nog ganska sträng mot mig själv när jag handlar. Impulsköpen ligger numera mest i blomsteraffären. Då kan man lätt testa en färg eller en stämning.

  Och mitt hem är ju alldeles rätt för mig (jag säger mig här, för jag har en man som inte är intresserad av hemmets gestaltning, men han gillar det jag skapar) – men jag kan tänka mig att många andra tycker något annat. Det skall ju kännas rätt för en själv och inte för någon som skall iakttaga. Synd om du tycker att jag inte syns bland detta. Jag tycker nog faktiskt att jag gör det. Såklart. För jag känner ju mig själv, medan ni läsare bara får det serverat som jag serverar er. För man konstruerar ju sig själv – bloggen är ju inget karbonpapper av personligheten eller verkligheten. Jag får nöja mig med att konstatera att det jag visar skall jag kunna stå för fullt ut och det gör jag. Tack för tankar! //W

 13. Tusen tack för all inspiration!!Direk när jag läst ditt inlägg klickade jag in mig på H&M och klickade hem handdukarna :)Kikat på dem innan, men med dina fina bilder var jag bara tvungen att slå till!Mvh Marie

 14. Jag tycker att du är bättre än Sweet Paul.. ;)Men sen har jag följt din blogg så mycket längre så man är med lite i din vardag..väldigt mysigt att se..och tack! :)Krittavelfärg var det på väg att bli i hallen här men vi fegade ur..Jag tror nog att det inte dröjer länge till förrän vi ser dig göra uppdrag för tidningar.. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.