24 comments

  1. Det såg inte dumt ut. Undrar varför jag aldrig kommer mig för att baka bröd när jag bakar så mycket kakor & bullar? Får nog skärpa mig där. 🙂

    Tina: Detta är inte hembakat, utan kommer från stadens stenugnsbageri. Jag har gjort mig själv helt beroende av deras valnötsbröd. I morgon vankas det semlor därifrån. Can´t wait 🙂 //W

  2. Oh Gud, jag känner igen mig. Är helt såld på valnötsbrödet från Fabrique, stenugnsbageriet som finns i närheten av mig. Handlar där varje fredag, lite vardagslyx så där i slutet av veckan.Ha det bra!

  3. Alla: Det är fantastiskt gott! Jag är hooked!

    Lisa: Tack! Minifotokurs? Inte så lätt som det låter säger jag :). Några generella grejer. För mig handlar ett fotografi mycket om känslan. Tonen. Vad vill man förmedla? Vad vill man berätta med sin bild? För mig är det sällan bara föreställande, utan det handlar mer om en berättelse, en komposition, en färg, materialmöten med mera med mera. Plocka och trixa. Vinkla och vrid. Prova. Ta massor av olika bilder. Ibland blir det pannkaka av alltihop, men då är det bara att bryta ihop och gå vidare. Försök att använda naturligt ljus och manuella inställningar på kameran i första hand och inte blixt. En bra kamera med ett hyfsat objektiv hjälper på vägen, men det är ändå du som står bakom kameran som skapar bilden. Jag har en Nikon D80 och fotar mest med ett 50 1:8 objektiv som är ett utmärkt prisvärt objektiv som fungerar till många situationer, framförallt till närbilder och porträtt. Jag suktar efter många andra objektiv dock, men det är en dyr investering. Några grundläggande fotoredigeringskunskaper är inte helt fel heller. Jag har gått Photoshopkurser hos Woopsie Daisy som lärde mig massor. Ett fint gratis program är Photoscape där man kan fixa med mycket. I början blir det att man lastar på med texturer och finesser, men om man tillåter sig själv att experimentera så kommer man en bit på vägen till att finna en egen stil. Och riktigt lyckade interiörbilder är något av det svåraste att ge sig på. En sann utmaning. Så långt kom jag nu i alla fall :). //W

  4. Vardagslyx igen! På min väg till friskis svettis ligger ett fantastiskt franskt bageri . En ekvation som inte riktigt går ihop men bättre med en bulle i magen efter jympa passet än en före !Smaklig semmel lycka i morgon önskar jag.Carina

  5. tack för att du tipsade om Ronaldos, grymt ställe. var där en sväng idag och smaskar i detta nu på en liten surdegskant därifrån. Riktig vardagslyx det här måste jag säga.

Leave a Reply

Your email address will not be published.