Fredagssvepet: Vecka 5

Så där ja. Det var den första veckan i februari det. Och fredag blev det denna vecka också. Håll till godo med veckans svep!

5fredag-kopiera.jpg

Jag är en ganska ny läsare av den norska bloggen Cherry Blossom, men nu är jag fast. Ett fint urval av vackra saker. I går var Shanna Murrays kalender med. Kalendern kan laddas ned som skrivbordsunderlägg. Jag faller såklart för hela konceptet med fotografiet med den där munken ned i en liten påse att ge bort. Grafiken. Och det japanska ordspråket om att ett snällt ord kan värma tre vintermånader. Vi kör på det tycker jag.

Jag sa väl att jag blev Sherlock-nörd på en och en halv timme i söndags? Ja, jag gjorde väl det. Andra delen på söndag blir helgens höjdpunkt på televisionen. Barnen hävdar definitivt något annat när det vankas festival. Vilken blir årets mim-plåga på fritis? Det återstår att se :). Första delen finns att titta på här om ni missade.

Och skulle jag gå på biograf i helgen så skulle valet såklart bli The King´s Speech med en av mina favoritskådespelare Colin Firth. Barnen skulle nog vilja trassla till det lite istället.

5fredag2-kopiera.jpg

De där små stativen från IKEA har jag alldeles glömt bort i mitt stillebenlandskap. Man kan tänka sig dem i en annan färg också, kanske för att husera några Sennerholtare? Inspirerande och fint från Livet Hemma/IKEA.

5fredag1-kopiera.jpgDu. Och Du. Och Du. Och Du. Nytt tryck från Keep Calm Gallery.

När jag läste i Svenska Dagbladets om Busnels nysatsning blev jag, liksom Jenny med fina bloggen Ut & In,  mycket nyfiken. Under modeveckan i Stockholm presenterades den nya kollektionen Busnel, Oui, Je t áime av Marina Kereklidou tillsammans med Louise Falkenberg. När jag gick i högstadiet var det högsta mode att ha en sådan där “bowlingväska” från Busnel. Jag hade länge en kopia, men sommarjobbade till mig en riktig sedan. Jag tror att jag skippar väskan nu, men jag gillar vad jag ser i övrigt. För övrigt – läs viktigt inlägg om modeveckans modellideal hos Anna på bloggen Rackarungar. Bilder från Damernas Värld. Fotograf Kristian Löveborg.

5fredag6-kopiera.jpg

Lite mer parisiskt chict med Chanels nya nagellack som är inspirerad av de klassiska pärlorna. Jag såg, mycket sent om sider, filmen Coco before Chanel i veckan. Audrey Tatou är alltid sevärd, men jag hade nog väntat mig mera. Tips om nagellacken från Sötsur.

5fredag7-kopiera.jpgDen här är riktigt, riktigt bra.5fredag10-kopiera.jpg

Lotta Agaton har stylat bilder till Rörstrands kommande katalog. Det var verkligen på tiden att det anrika företaget uppdaterade sin profil. I vanlig ordning är det stilfullt hela vägen när Agaton är med i leken. Ovan syns klassikern Swedish Grace. Med en fjäder. Som jag gillar extra mycket just precis nu.  Av Rörstrands nyheter ser jag framförallt fram emot en tekopp i Mon Amie samt en smått oemåtståndlig burk i samma serie. Styling Lotta Agaton. Fotograf: Idha Lindhag.

5fredag9-kopiera.jpgIndiskas pallar och stol i samarbete med designern Sigga Heimis har fått mycket press. Visst är de fina, zinkpallarna.5fredag11.jpg

Om det är något som puttrar ordentligt i grytan när det gäller grafik och symboler så är det fredsmärket. Och det kanske man skall tolka som ett trevligt tecken i tiden? Vi har redan sett det hos Tine K och Day på väskor och kuddar, men nu kommer det på bred front känns det som, förmodligen som en del i sjuttiotalsestetiken. Peace, Love and Understanding. Stråväskor från Tine K.

En fin helg till er alla!

33 comments

 1. Japp då var det fredag igen tänk så härligt, underbart med dina svepsom ger inspiration och nyheter i blandad kompott. Stativen ja men dehar jag glömt har ett gäng någonstans de ska nu fram bums tack för kom-ihåget:). Ha en finfin helg.// Anne O

 2. Ett svep helt i min smak.Zinkpallarna var ju urfina, har jag inte sett. Det är allt tur att man har dig, så man blir uppdaterat på bred front. Blir alltid lite köpsugen när jag kollar dina svep, känner mig så fasligt ouppdaterad ibland här på vischan.Angående fredsmärket. Jag fick ett armband av min man för ett tag sedan med med ett guldigt fredsmärke. Och kände mig lite tveksam, är det för hippie ;)) ?? Men jisses vad jag gillar det nu, känns tom som mitt mest sofistikerade smycke för tillfället ;)))Ha den bästa helgen!Kraaam!

 3. Fint svep som vanligt – och jag blev fort Sherlocknörd också efter att ha sett det första avsnittet på SvtPlay. :-)Trevlig helg! 🙂

 4. Hej Weronica!Fredagssvepet var mycket inspirerande, som vanligt 🙂 Jag ville bara tipsa dig om en skön fredagsfilm att hyra “Motherhood “http://www.imdb.com/title/tt1220220/ med Uma Thurman i huvudrollen. Om du inte redan sett den så vill jag varmt rekomendera den till dig och alla andra mammor som läser din fantastiska blogg.mvh/trebarnsmamman

 5. Ännu ett härligt svep som signalerar att helgen är på ingång!! Hoppas att du får en skön helg!Anna I

 6. Strålande svep Weronica, det blir liksom ingen helg utan dina svep =O)Jag tokföll också för Sherlock Holmes, så jag längtar till södag – men först måste jag förstås njuta av fredagen och lördagen, hoppas du gör det också =O)Malin

 7. Härliga svepet! Lotta Agatons styling är verkligen en hitt! Jag önskar mig lite av hennes kreativitet. Och din med för den delen =) En zinkpall kommer nog att inhandlas som plåster på såren för den Tolixpall som lyser med sin frånvaro…Trevlig helg!

 8. Tack för ett fint och innehållsrikt “svep”. Attans, jag missade Sherlock i söndags! Jag tar mig en titt denna vecka istället. På tal om snygga produktioner och Colin Firth, vill jag så ett slag för A Single Man – för er som ännu inte sett denna film. Det kanske inte precis är den mest upplyftande av berättelser men bra och ack så snyggt på filmduken! Dessutom ypperligt skådespeleri. En härlig helg till dig och alla läsare av denna finfina blogg!

 9. Inspirerande svep som vanligt! Den där zinkpallen från Indiska hade jag missat, mycket fin, och Busnel, oh ja, vad jag suktade efter deras väskor och tröjor en gång i tiden… Ha en bra helg!

 10. Busnel-väskan! Nu kastades jag tillbaka till 80-talet. 🙂 The King´s speech skulle jag definitivt också kunna tänka mig att se. Om du inte har köpt Harper´s Bazaar UK så kan jag tipsa om att däri finns en intervju – och fina bilder – med Colin Firth. Mmmm… God helg!

 11. Åh vad jag älskar dina fredags svep! Alltid helt fullproppat med inspiration som man får njuta av och ta in under helgen.Ha en fin helg!

 12. Colin Firth ja, en klar favorit här också! Har du sett honom i den allvarliga men finstämda “Genova”? Annars gillar jag idén med ett litet stillebenstaffli… jag har ett gammalt fint, men hopplöst oanvänt :), kokbokställ i ek, det brukar funka, åtminstone till mindre saker.Tack för skön fredagsfeelinghöjare! OCH höjdare!/helena

 13. Jag missade premiären av Sherlock men tänkte titta på SVT Play ikväll.The King’s Speech står även på min bio-lista, det kan inte bli annat än bra med den rollistan!Jag tycker också mycket om Rörstrands satsning på en uppdatering av sitt marknadsmaterial. Jag är mycket nyfiken på att se det nya porslinet Mademoiselle Oiseau i butik. Jag tycker det är fantastiskt vackert, men kanske inte köper det att duka i mitt eget hem, eventuellt blir det kanske den fina lilla asken. Som present till mina systrar passar porslinet perfekt!Stort tack för ett fint fredagssvep och ha en riktigt fin helg!

 14. sicket svep:)Jag har med införskaffat en tine korg då såklart men utan ensemble, passade mig bäst:)kraaam och fin helg, må ni slippa sjukan som går i skolan, den håller visst på att klinga av borta hos oss nu…

 15. På väg till fjälls mellanlandar vi på hotell inför sista distansen i morgon. Nu sover barnen i sina sängar och jag passar på att inmundiga mig Weronicas fredagssvep. Perfekt avrundning på en fredag:-). Trevlig helg!Camilla

 16. Tack för ännu ett superinspirerande svep. Tack också för tipset om nya delar i Mon Amie-serien. Fick frukostskålarna i julklapp och nu åker det definitivt upp lite fler delar på önskelistan. Busnels nya kollektion ser också ut att vara helt i min smak, likaså nagellacket från Chanel. Mmm – jag är shoppingsugen! 🙂 kram Sofie

 17. Hej Weronica! Först och främst TACK för att du skriver om min lilla blogg. Jag blir så jätteglad 🙂 Vilket underbart fredagssvep för övrigt också!! Och som alltid tappar jag nästan andan över dina vackra bilder, som i förra inlägget (skrev en kommentar men vet inte vart den tog vägen). Ha en jätteskön helg! Kram Jenny

 18. som vanligt är jag lite sen med att kommentera dina FANTASTISKAfredagssvep. de är verkligen en hit och jag blir alltid så inspirerad!(och imponerad.)och det ska bli väldigt spännande med ett DIY-projekt :)ha det gott!

Leave a Reply

Your email address will not be published.