Andra söndagen i februari

6sondagblogg.jpg

Med tanke på förra veckans söndagsbild och denna, så tycks jag pyssla en del med växter på helgerna. Och det stämmer nog. Intresset har växt. Jag tycker om att följa årstidernas växlingar såväl ute som inne. I höstas försökte jag mig för första gången på övervintring av pelargoner – läs jag ställde ut dem på en bricka i garaget nära ett fönster och sedan har de stått där sedan dess. De har sett mer än vissna ut och brunaktigt sorgliga när jag har tittat på dem. Döm om min förvåning när jag i går tog in dem och siktade ett antal gröna blad på dem. Jag fick ta bort mycket visset, men det fanns liv i de flesta. De arma stackarna fick sig en rejäl vattning i går och i morse fanns det många nya små gröna blad. Kan man bli annat än djupt fascinerad av detta? Nu skall de få ny jord och få vara framme i solen på fönsterbrädan. Jag skall också knipsa av lite sticklingar efter hand. Man skall väl sannerligen inte ropa hej ännu, men med tanke på den där livskraften så finns det väl visst hopp ändå. En fin söndag till er!

Bidrag till Fabrikens söndagsbild. Om Ni vill vara med och fira fredagssvep och vinna vykort av Therese Sennerholt, så passa på i dag. I morgon drar jag en vinnare.

12 comments

  1. Visst är det helt fantastiskt! Det är många gånger som jag tror att jag har tagit död på fina växter men icke, de kämpar tappert trots att deras “mamma” missköter dem.Fin bild… som vanligt =)Anna

  2. Livskraften i naturen är fantastisk, vilken överlevnadsinstinkt! Sedan krävs det ju lite grann för att förädla den där livskraften… Jag tror nog att du har ett finger med i det hela, ett jordigt finger! :)En fin söndagskväll önskar jag dig!/helena

  3. Jo nu finns det nog gott hopp om att de ska överleva. Med allt längre dagar (och därmed mer dagsljus) mår de ju bra inomhus. 🙂 Vilken underbar bild! Ha en fin start på veckan!Kram Karin

  4. Så du gjorde det! Grattis! Själv har jag bara tagit mig till att tänka att jag bör göra det, vi som har källarfönster och allt. Kanske en vacker dag… plötsligt så händer det, typ. :)Om inte så får jag ju inspiration här, och kanske – när jag sett att du klarat det – vågar jag själv testa. Kanske. Superfin bild! Och tänk så fantastisk den där livskraften är. Otroligt!Kram till dig!Lina

  5. Vilken vacker och inspirerande bild! Så börjar det, lite pelargoner, sticklingar… vips, snart är du helt insnöad i trädgårdslivet 🙂 Glada hälsningar, Minna 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.