Gotland – igen

7gotland6-tile.jpg

Jo, det blir Gotland – igen. Ibland tänker jag att i år kanske det blir något annat. Men sedan kickar längtan in. Att andas Gotlandsluft. Vi lever spartanskt stugliv i två veckor, men även det är en del av charmen här. Så nu är det vanliga boendet bokat tillsammans med färjebiljetter.

7gotland1-tileed.jpg

En av mina favoritpärlor på Gotland är Stina Lindholms Skulpturfabriken. Man vill ta med sig hela känslan hem, men det brukar få lov att räcka med en och annan snäcka. Jag är också så glad över de vackra krukor jag har fått i present härifrån.

7gotlandfonster.jpg

Ett besök är ett måste om Ni är på ön!

35 comments

 1. Gotland är fint, nu är det några år sedan jag var där. Var brukar ni hyra stuga då? Skulle vara roligt med något tips för sist var jag inte nöjd…

  Tina: Vi hyr privat av en bekant. Det är spartanskt, trångt och lite meckigt, men det är sommar det med :). //W

 2. ..vi ska dit allt bokat och klart ska bli härligt, med i packningen kommer jag ta dina Gotlands-tips. Snäckorna i detta inlägget är lätta att tycka om MYCKET. Tackar så mycket:)!//Anne O

 3. Åhh, vilken fin inspiration. JAg har rest runt jorden men på Gotland har jag aldrig varit…!!! Det skulle vara en fin sommar-semester med familj, barn och kanske några vänner?!! Tål att tänkas på, har du några bra stugtips och kanske några ställen man ska akta sig för…Ha en bra dag! KRam Sofie

 4. Tänk, jag har faktiskt aldrig varit på Gotland?! Däremot känner jag igen ditt kärleksförhållande :), med en ö. I många år åkte vi till Öland. Inte under högsäsong dock! Utan på våren eller tidig höst. Ödslighet på Alvaret. I positivbemärkelse.Mannen hade förmånen att kunna hyra genom sin dåvarande arbetsplats. Jag glömmer aldrig första gången vi skulle åka till den “stugan”. Ju mer vi närmade oss och ju fler halvsunkiga stugor vi åkte förbi, desto oroligare blev jag för vilket “kyffe” VI skulle tvingas bo i… Kyffet visade sig vara ett nyrenoverat hus, litet, men fint. Med två våningar och två badrum, bara för oss två.Tack för att du påminner oss, om att det blir sommar igen! :)/helena

 5. Låter härligt! Personligen har jag aldrig varit på Gotland, men det ska väl bli av det också någon dag. :)Såg att mitt besöksantal började ticka uppåt och undrade hur det kom sig. Men så såg jag att du hade länkat till mig. Kul! Det tackar jag för!Kram Linda

 6. Vi var på Gotland för första gången förra sommaren och det var en härlig semester. Vi bodde på det här stället http://www.botvalde.com/. Och det var toppen. Charmigt boende, nära till fin strand och på lagom avstånd till många sevärdheter. Att vara med på en mjölkning var inte bara spännande för barnen utan för oss vuxna också. Återvänder vi till Gotland bokar vi in oss på Botvalde gård igen. Kan varmt rekommenderas!/Nina

 7. Jag har varit på Gotland endast en gång för många år sedan men längtat tillbaka sedan dess. Längtan har inte blivit mindre heller när man sett bilder under åren från Skulpturfabriken bl.a… vill dit! Och så köpa lammskinn också! :)Irene

 8. Ska hälsa på släkten i sommar, lääängtar så enormt! Tycker att Gotland på sommaren verkligen är Sveriges paradis! Tack för tipset, fina snäckor…

 9. Åh, Gotland ja… Förra årets vistelse lär bli svårtoppad (vädermässigt sett i alla fall). Vi har ännu inte bestämt oss helt, men jag gissar på att det blir en vecka i sommar. Skulpturfabriken kan man inte annat än hålla med om. Fin liten miljö, där man gärna går varvet runt runt ett par gånger.

 10. Åh så underbart! Vi planerar också att åka till Gotland i sommar. SÅ länge har jag drömt om att få åka dit så jag håller tummarna att det verkligen blir av!Ha en fin kväll!Kram Maria

 11. Vi tänkte också att vi skulle skippa Gotland i år men nu har goda vänner köpt sommarhus där så nu undrar jag om det inte blir en tripp över igen…

 12. På Gotland har jag sommarjobbat för hmmmm alldeles för många år sedan. Bor ju 2 mil från Nynäshamn, så långt till färjan kan man ju inte skylla på. Nej om man skulle titta på lite boende……

 13. Härligt! 🙂 Jag förstår att ni längtar. Det är som om ön behåller en bit av ens hjärta vid första besöket för att försäkra sig om att man återvänder. Om och om igen. Vilket vi gärna gör. :)Med dina vackra bilder får du mig att minnas, känna dofterna, värmen och ljuset. Men detta år kommer inte längtan att stillas. Efter två somrar på den magiska ön styr vi mot nya äventyr denna sommar och tar siktet mot storstadspuls. Men Gotland har en bit av våra hjärtan så självklart kommer vi att återkomma. Kanske nästa sommar …Ta hand om dig!Kram Lotta

 14. Vilket bra tips med Skulpturfabriken! Ska själv till Gotland i sommar. Har inte varit där på många år så det ska bli riktigt härligt. Varma hälsningar/Malin

 15. Det är så som somrar ska vara tycker jag. Lugnt, rofyllt och ge en känsla av total avkoppling och inre frid. Varför förändra något som fungerar?Det låter bra med ytterligare en Gotlands-sommar tycker jag!Kram.

 16. Det blir Gotland för oss också till sommaren, äntligen! Två år sedan sist, men nu är boende och färja bokat. Och det känns så bra! Håller på att sammanställa en lista över div. gotlandstips, dina tips är luslästa 😉 och Skulpturfabriken ska vi inte missa den här gången!

 17. Mmm man känner doften i bilderna, verkligen! Själv är jag påväg dit ganska omgående! Man måste ju ta sitt ansvar som gudmor liksom;) kraam

 18. För oss också! Fast bara en vecka, hade egentligen hoppats på två. Det påminner mig om att jag måste boka färja. Ha en riktigt trevlig helg!

 19. Åh vad det ser härligt ut med vackra sommarbilder. Det behöver vi nu som bor i detta kalla Sverige. Vart har det där normala vädret tagit vägen? Så kallt at man knappt kan gå ut med hundarna.Tack för ljuvliga bilder.Kramar Anette

 20. Vi ska också till Gotland i sommar.Känner ett sug att jag måste tillbaka dit varje sommar. Älskar den ön. Bättre än en utlandsresa på sommaren

 21. Hej Weronica. Vilket Gotlandslängtan jag får när jag tittar på dessa vackra bilder 🙂 En himmelsk ö! Det är väl lite fånigt, men jag blir nästan lite orolig när du inte gjort något inlägg på några dagar. Hoppas allt är bra med dig… Önskar dig en fin söndagkväll!

 22. Jag tror inte att man kan åka för många gånger till Gotland. Det är en ö som lever sitt eget, nästan lite magiska, liv. Jag lovar att det kommer bli en fantastisk sommar! 🙂

 23. Jag har inte varit på Gotland sen jag var 15… Och nuförtiden blir det oftast raka spåret upp till familj och släkt i Hälsingland när jag åker till Sverige. Men det vore roligt att uppleva denna vackra ö igen, och visa mina barn!Jag lånade förresten ett par av dina fina bilder till mitt inlägg idag (med länk naturligtvis), hoppas det gick bra… 🙂

 24. Fina bilder, som alltid! Har bara varit på Gotland en gång men blev helt förälskad så jag hoppas på att åka tillbaka snart.Hoppas att allt är bra med dig, blir precis som Emmie lite smått orolig när det varit tyst här i några dagar. Hoppas att det “bara” är lite allmän bloggtorka eller hemsk magsjuka. Ha en fin start på veckan!

 25. Hej, som alltid ett fint inlägg! Jag tycker väldigt mycket om din blogg och skickar därför vidare en bloggutmärkelse. Se min hemsida…Med vänlig hälsning,Camilla

Leave a Reply

Your email address will not be published.