Finaste rosa

10pelargonblogg.jpg

På tal om pasteller. Den absolut vackraste är den rosa tonen i de första lilla blommorna på en Mårbacka. Jag är oändligt fascinerad över hur de där torra pinnarna som jag tog ut ur garaget för tre veckor sedan har utvecklats. Man skall väl egentligen i detta läge först och främst tänka på att få en frodig grundplanta genom att nypa av sidoskott och blommor som själ energi från rötterna. Men det går ju bara inte när man blir så glad över ett litet rosa knippe mitt i det gröna. Jag har tagit en del sticklingar också som jag hoppas skall ta sig. I väntan på jord står de i glas. Grön glädje denna gråmulna dag. Sol i går, regn i dag. Då är det snart vår på riktigt.

PS. Och på tal om grönt. Jag rekommenderar Lantliv Trädgård, som jag skrev om här, varmt. En vacker tidning med inspiration som tilltalar mig. Jag behöver få trädgård serverad med lite lifestyle och mat för att det skall kännas riktigt intressant för ögat och själen. Den här är bläddervänlig och gör gott för längtan efter varmare tider.

PS II: Blue Bloods av skaparen av Sopranos har premiär i fyran i kväll. Jag är nyfiken och kommer att titta.

En fin onsdag till er!

7 comments

  1. Vacker bild och väcker verkligen vårkänslor. Jag ska försöka ta fram mina mårbackor ur gömmorna… Det ska bli spännande att se om de har överlevt. Har läst tips om den där tidningen på två ställen nu så jag borde kanske köpa den. Trädgårdsinspiration är verkligen något som vi kan behöva :)/Kristina

  2. Slog också till på ett eget nummer av Lantliv Trädgård idag. Än så länge har jag bara skummat igenom det, men det verkar mycket lovande. Längtar sååå efter våren just nu och dina bilder ger mig verkligen vårkänslor. /Sofie

  3. Det finns inget som är så fint som pelargoner. De bor fint i fönstret i mitt köksrenoveringskaos just nu… Pelargoner är nästan de ända blommor som överlever i mitt hem.

  4. Vad tyckte du om Blue Bloods? Fick en (alltför) tidig start på dagen och lyxade denna lördagsmorgon med att starta med första avsnitten. Bra måste jag säga, så del två tar jag i eftermiddag. Det enda jobbiga är att man blir ju så sugen på att resa till NY igen av alla miljöer. Trevlig lördag!

Leave a Reply

Your email address will not be published.