Ett tecken

10snodroppe.jpg

En liten tapper fann jag ute i jorden denna dag. Lycka.

Lite av min lördag: Den där boken om uteplatser som jag skrev om, kom i går. Jag kände igen en hel del från inredningstidningarna, men ändå fint att få det hela samlat. Jag har redan bläddrat massor och mer lär det bli. En bok i min smak, även om man kunde ha kostat på sig ett större format och en inramning med lite mer finess till det hela. Morgontidningarna med katastrofbilderna som barnen och vi pratar om. Sedan har jag förlorat mig i Just Kids från bokrean. Så bra den är. Ingen morotskaka denna helg, utan vår standardkaka numera – den vita kladdkakan. Så har jag för första gången satt ner pelargonsticklingar i såjord. Må pelargonlyckan fortsätta att vara med mig. Och denna vecka har Rusta halva priset på sina större gummikorgar om ni är sugna till utesäsongen. Jag har inte planterat i sådana förut, men många tycks ha god erfarenhet, så nu skall jag testa.

Tacos och Melodifestival – jag antar att vi är långt ifrån ensamma :). Fin kväll till er!

Fotografi: Daily Colours /Etsy

7 comments

  1. Oj så vackert…tacos åt vi igår, det börjar tryta hos mig nu..men barnenvill ha det varje varje fredag:)Jag får väl utveckla nån alternativtacos buffe för mig och mannen på fredagar.Här blir det mello ikväll med!Kraam!

  2. Så vackert! Vi har inga vårlökar i marken ännu, har inte hittat någon lämplig plats än. Och mina planteringar i krukor i höstas (tulpaner, snödroppar och annat) verkar ha gått helt åt skogen… trist, när man liksom fick ur ändan ur vagnen för att plantera några. De har stått skyddat i skjulet, så jag vet inte riktigt vad som gick fel.Jag fick också hem boken häromdagen – gillar mycket! Och drömmer mig vidare om en lummig trädgård :-)Jag har en billigare gummikorg sen tidigare, just för uteplantering. Det har funkat bra vad jag kan minnas. Dock har jag inte skött om gummikorgen så bra utan lämnat den ute året om även oplanterad, så den har liksom tappat formen lite – men det rätar nog ut sig om man fyller med jord igen. Det blir nog narcisser i den lite senare.Countdown för Melodifestivalen – barnen längtar!Trevlig kväll!

  3. Härligt härligt med första uteblommorna :-)! Jag såg också första snödropparna idag i en solig backe i vår Stockholmsförort.Apropå alternativ tacobuffé vill jag bara tipsa- vi hade tacos på dotterns 8-årskalas och jag ville prova nåt nytt, gjorde fajitas på lövbiff, otroligt gott och fräscht och lättlagat, och passar med alla vanliga tillbehör..Trevlig fortsättning på helgen!Åh, förresten- får jag fråga, visst har du Kavats bruna damjodhpurses (eeh nu kan jag plötsligt inte alls stava :-/..)? Är du nöjd med dem? Är lite sugen på dem och undrar om det är en bra investering..

  4. Vilken lycka att få se första vårblomman! 🙂 Här har jag inte sett några blommor ute än, bara snö och slask och brunt gammalt gräs och gamla höstlöv.

Leave a Reply

Your email address will not be published.