Tisdagstema: Konst/Vad är konst för dig?

Konst. Jag tänker först på de kringvandrande försäljarna som gick runt på landet där jag växte upp. Hur de vecklade ut reproducerade oljemålningar ur sina väskor. Min morfar brukade köpa. Naturmotiv. Landskap. Som ramades in och sattes på hedersplats ovanför soffan.

Sedan tänker jag på Göran Palms klassiker. “Jag står framför havet. Där är det. Där är havet. Jag tittar på det. Havet. Jaha. Det är som på Louvren”. Och jag har stått där och tittat på Mona Lisa. En hisnande kort stund, innan det var dags för nästa grupp att fösas fram.

Och så Andy Warhol då. Med sitt All is Pretty.

12tisdag.jpg

12tisdag1.jpg

Liten konstfull installation i retur från bloggen. Och min senaste konst(ighet). Barnen tycker att det ser ut som en ********. Jag tycker att det är en genial hyllning till en av de mest ursprungliga formerna. Non Funkis Rund av Eva Hild för Svenskt Tenn. Alla ser vi olika. Vi berörs på olika sätt. Och precis så skall det vara.

Bidrag till Fabrikens Tisdagstema. Produktbild från Svenskt Tenn.

9 comments

 1. Ja det skulle ju vara fantastiskt att få uppleva vissa saker ensam, som Mona Lisa eller pyramiderna eller Pantheon i Rom, sånt kan jag drömma om. Fina bilder som alltid,/Malin

 2. Så måste det få vara, att vi berörs på olika sätt.Mångfald i varianter att se.Lite kul, är barnens.Må så gott. // Kram Lissen

 3. Till skillnad från barnens teckningar så liknar det ju iallafall nåt!Klarar inte ens att skriva färdigt den meningen förrän jag får dåligt samvete… alla, alla är konstnärer och skönheten ligger i betraktarens öga :)Så.

 4. I have some Anfy warhol books and even fotocopied some of the pictures (in a bigger size) ones to hang on a wall …..Never really looked at the all is pretty thoughI really lke the graphic picture.

 5. Åh så galet snygg bild! Din tavla med “tea revives you” har jag suktat efter ett bra tag nu. Det kan hända att jag bara måste ha en, te är ju något jag älskar och dricker MYCKET av! 🙂

  Får man fråga vart du hittat de vackra äggen eller dropparna dom hänger i riset? Väldigt rena och vackra var de!

  Ha en fin onsdag!
  Kram Maria

  Maria: Jag har köpt dropparna från Juniform som har utförsäljning. Jag plundrade dock lagret på de i klarglas och de gröna :). De är så vackra! En favorit! //W

 6. Det är ju en omdiskuterad fråga, men jag tycker att konst är något som får andra att tänka till, se saker ur ny vinkel, som förmedlar en tanke eller berättelse. Sedan finns det mycket som är vackert, snyggt att titta på, men som skapats mest för att vara just snyggt, för mig är det mer design än kanske just konst… Så tänker jag, i stora drag.

Leave a Reply

Your email address will not be published.