På hedersplats

14sticklingarblogged.jpg

När jag har varit vissen, så har i alla fall de flesta av mina sticklingar slagit rot. Jag stack bara ned dem i såjord och skippade plastpåsar med hål i och andra specialåtgärder som jag läste på om innan. Om jag skall komma till skott med saker, så får det lov att vara relativt enkelt. I går planterade jag om några stycken i vanlig jord, samtidigt som andra står på rottillväxt. Jag är löjligt stolt över att ha kommit så här långt, nybörjare som jag är med små sticklingsbebisar.

14pedistal.jpg

Jag har tidigare flera gånger skrivit om pedistalens återkomst i hemmen. Man kan väl minst sagt säga att de var ute i kylan under en lång tid. Det sista beviset på att vi nu ser en gyllene morgon för ett alternativt sätt att exponera blommor, är att IKEA lanserar pedistaler i serien Lantliv. Är ni redo :)?! Jag blir förtjust i Nike Karlssons blomsterlåda. Jag kan mycket väl tänka mig pelargoner på rad i den för en riktig mormorskänsla. Om det inte blir av här inne, så vill jag ha något liknande ute när sticklingarna förhoppningsvis har växt på sig lite mera. På önskelistan.

signature

10 comments

 1. Jag skulle mer än gärna ha en blomsterlåda – men med raka ben för att spara lite golvyta. Du råkar inte ha sett någon liknande med raka ben? 🙂

  Tina: Gysinge har de allra vackraste tycker jag – en riktig klassiker med fin form – aningen annat prisläge bara ;). http://webshop.gysinge.nu/products.php?product=Blombord%2C-per-styck Sedan har vi GAD:s klassiker http://www.gad.se/lau.pab , men samma sak med priset där. Vanliga pedistaler har de mer eller mindre skänt bort i andrahandsaffärer, men kan tänka mig att blomsterborden är mer eftertraktade. //W

 2. Åh så många fina inlägg jag missat här. Du tar så fantastiskt fina bilder och jag får alltid en energi och inredningsboost av att titta in här hos dig. Så duktigt du är med pelargonerna, de har jag aldrig provat. Ska dock inhandla några nya vita rosenpelargoner och kanske ger jag mig på att ta sticklingar av dem…

  Ha en fin dag!
  Kram Maria

  Maria: TACK snälla du för så fina ord – glad blir jag. Sticklingar är som små bebisar på fönsterbrädan – ganska kul att gå och titta på när de förhoppningsvis växer på sig 🙂 Jag är helt novis med detta. Har aldrig sått fröer eller något sådant, men vem vet nu kanske jag får blodad tand. Fin dag till dig! //W

 3. Heja för dina pelargoner! De ser fina ut där vid fönstret.
  Jag har aldrig tagit sticklingar. På någonting någonsin. Riktig novis alltså 🙂

  Inga kryddpinnar fanns det heller att titta på (på Svenssons igår). De såg ut som frågetecken när jag frågade, de hade nån annan variant (också av Ernst?). Och jag som hade sett fram emot att få se dom IRL…

  Mrs B: Allt grönt är fint just nu känner jag 🙂 Men så trist – de borde väl finnas ute i butik nu. Hoppas att du springer på dem framöver. Jag har inte heller sett dem live, men överväger ett klick. Men som sagt – mycket man vill ha så här i början av trädgårdssäsongen – som bekant! //W

 4. Wow… vilken fin! En sådan där vill jag ha =)

  Tack för fint tips.

  Anna

  Anna: Ja, visst är den fin. Vet inte om den är aningen för lantlig i uttrycket här hemma, men hos dig borde det sitta som ett smäck 🙂 //W

 5. Så duktigt av dig med sticklingarna. Det blev inte av för mig i år. Men nästa år kanske…

  Ja, jag kanske är redo. Den på bilden var ju fin – kan nog tänka mig den i vårt uterum. Om inte annat har jag nog någon gammal piedestal som jag gjorde på träslöjden ståendes nånstans på vinden. Med hjärtan å grejer 🙂

  /Kristina

  Kristina: Ja, sådana där tjusiga med hjärtan var livet det ett tag där. Om man målar dem vita kanske :)?! //W

 6. Imponerad av sticklingarna, ser jättefina ut, jag ligger efter!
  Malin

  Malin: Första försöket någonsin för mig. Om jag lyckas driva upp en lite större planta av dessa kommer jag att vara mallig, mallig, mallig 🙂 //W

 7. Skönt höra att det finns fler som vi ha lite quick fix om något ska genomföras 🙂 Bra jobbat med sticklingarna o vad kul att det funkar utan plast osv. Själv har jag 4, antagligen döda, mårbacka i tvättstugan. Blir nyköp även i år då 😉 Superfina små tjocka krukor!

  Lisa: Det får inte vara för komplicerat nej, för då blir det inte av för mig i alla fall… Och jag var helt säker på att mina övervintrade pelargoner var döda, men de satte en väldig fart när jag plockade fram dem. Så kanske om du klipper ned och börjar fixa lite med dem. Annars finns det ju nya som tur är 🙂 Det blir några nyinköp för mig med! //W

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *