Fredagssvepet: Vecka 14

Jamen, nu kör jag väl igen! Håll till godo med veckans fredagssvep!

Distributionsproblem, debatt och genomgående svaga recenisoner har föregått The Kennedys i USA. Klart att man måste se detta med egna ögon. På lördag är det dags i SVT 1 kl 21.00. Om konceptet inte håller fullt ut, så får man väl ändå lov att istället för Downton Abbeys fantastiska klänningar, njuta av Katie Holmes garderob. Porträttlik Jackie är hon i alla fall.

14fredag1-kopiera.jpgFinskål Gottis från IKEA till lördagssnasket.

Om tre veckor är det dags för Will och Kate. Ack, så spännande det skall bli att se! Jag blir som ett litet barn när det gäller saker som detta. Det verkar mer eller mindre klart att det blir huset McQueen som står bakom klänningen. I december fick modeskapare ta fram skisser på hur de skulle vilja designa Englands blivande prinsessas klänning. Ovan syns Guccis bidrag. På förmiddagen den 29 april vet vi.

14fredag3-kopiera.jpg

Varje vår tittar jag på denna ultimata reklamkampanj – en klassiker för Burberry Brit från 2006. Jag vill också springa runt med fladdrande trench i soligt London.

14fredag4-kopiera.jpg

I dag är det säljstart för Kappahls Vintage Stories. Barnkläderna är bedårande opraktiska i romantisk stil.

14fredag5-kopiera.jpg

Jag har redan grav Mad Men-abstiens och vi lär få vänta länge på nästa säsong. Nu finns den fjärde delen i sagan på DVD. På söndag drar Gossip Girl igång igen i alla fall.

14fredag6-kopiera.jpg

På Millesgården pågår en utställning om Beatrice Potter och hennes alla små djur fram till 15 maj. Pressbild Millesgården Beatrix Potter, Hill Top, Courtesy of the National Trust.

14fredag7-kopiera.jpg

Alla pratar om det ljusa och fräscha och tycks vara redo att skratta åt vår iver att gestalta vår värld. Ett pressexemplar av boken lär vara på väg åt mitt håll, så jag får lov att återkomma med mina intryck. Pressbild ur boken Ljust och Fräscht.

14fredag8-kopiera.jpgMin vårplaylist på Spotify är mycket blandad. Jag har en liten samling med lugnt och eftertänksamt till lite sköra dagar i brytningstiden. Vackra, vackra toner.14fredag9-kopiera.jpg

Det är alltid trevligt att fynda. Ellos har en rad stora varumärken, men har i många fall tagit bort möjligheten att använda sina skojiga rabattkoder på dem. Nu firar man in våren med 40 % på en vara (Kod 235864) även när det gäller varumärken. Jag har köpt mig ett par walkingpjucks. Det börjar bli hög tid kan jag säga.

Fantastiskt – i vanlig ordning – av Lotta Agaton och Pia Ulin. Glasmagi i senaste Form.

Jag hoppas att ni alla får en riktigt fin helg!

signature

13 comments

  1. Kommer missa utställningen om Beatrice Potter tyvärr, hade gärna velat se den. Dock hörde jag att det inte finns några originalteckningar med i utställningen. Det finns tydligen att se vissa av hennes original i en permanent utställning på V&A i London.Ska absolut spana in The Kennedys!

  2. Äntligen! 🙂 hoppas ni mår bättre hela familjen igen. Beatrix Potter värld är ju helt underbar! Vår dotters rum har en tapet med de kända figurerna i hennes rum, så fint! Trevlig fredag önskar jag er 🙂

  3. Härligt fredagssvep:) Ja en pressvariant av boken är tydligen påväg hit till mig med:)) Ska bli mycket spännande läsning:)Kram och fin helg!

  4. Roligt med ett nytt härligt fredagssvep! Den där vita barnklänningen från Kappahl ser ut som nånting många franska små flickor har på sig när de ska till lekparken här… Hur praktiskt som helst! Men ska man bli en chic Parisienne en dag så måste man väl börja i tid antar jag… 😉

  5. Ett fantastiskt fredagssvep Weronica och ett underbart sätt att påbörja helgen denna stormiga fredag. 🙂 Som du vet kommer The Kennedys följas här hemma också och nog kittlar det lite extra med all debatt och rubriker det har blivit kring serien. Här funderas det på att köra en favorit i repris från förra året med middag, finstassen och hela köret framför tv:n och det brittiska kungabröllopet i slutet av månaden. Kvinnorna i familjen är svaga för kungabröllop, det är helt klart. Dessutom blir det en liten extra uppladdning inför London besöket som rycker allt närmre för vår del. :)Ha det fint och njut av helgen!Kram Lotta

  6. Beatrix Potter! Minns en balettföreställning som brukade sändas på TV när jag var liten. Lika omistligt som Ivanhoe i mellandagarna.Trevlig helg!

  7. Åh, vad roligt med fredagssvep!! The Kennedy måste jag också se, om bara så för kläderna. Bröllop och Burberry Brit i London – själv kommer jag dit dagen efter bröllopet, hoppas att det värsta ståhejet har lugnat sig då. Kanske det finns någon lagom liten festlighet kvar bara. Trevlig helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *