Valborgsmässoafton

17stjarnflocka1blogg.jpg17stjarnflocka2blogg-kopiera.jpg

Ett stort steg i min trädgårdshistorik. Jag har köpt mina första små burkar med perenner. I går blev det ett snabbesök i blommornas stormarknader och där fanns det inte de växter som jag har på mina listor. Jag tänkte först inte köpa någonting, men slutligen fick jag syn på något jag ville ha – några små stjärnflockor. Jag terapiköpte tre små burkar. Och vet ni vad? Det var ungefär lika förlösande som det där första bebisplagget. När jag väl köpte en liten sak, så var det som att något kom igång inom mig. Jag hoppas att mitt velande på plantskolor med detta terapeutiska språng härmed faktiskt resulterar i att jag kommer hem med burkarna också. Man måste ju börja någonstans.

17stjarnflockablogg.jpg

Jag älskar min lilla innergård där jag håller till med plantering. Och jag är omåttligt stolt över mina pelargonsticklingar som frodas. Nu har jag ett gäng till som skall skolas om till vanlig jord. Eld och grill i kväll. Hoppas att ni också får en riktigt fin Valborgsmässoafton!

17stjarnflocka3.jpg

signature

13 comments

 1. Märkligt det där hur man påverkas av shopping flow! Grym känsla som verkligen piggar upp! Måste säga det igen – fantastiskt fina bilder du tar.

 2. Härligt att vara igång med planteringar i stort och smått! Önskar mig också en plats där jag kan hålla till att planta och fixa…du inspirerar med text och bild! Inspiration hittades här hos dig också angående vilken trälasyr som skulle väljas till våra trädäck, det blev jotuns naturgrå efter att visat maken bilderna på ert trädäck där du tipsar om vilken färg ni valt. Nu ska här klippas gräs och ev ska några brädor provmålas med lasyren….spännande!En fin valborgsmässoafton till dig!kram

 3. Åh va härligt. De är så fina tjärnflockorna, små söta blommor som svävar. Jag tänkte tipsa dig som precis som jag bara börjat i trädgården. Det finns en sida som heter: http://www.mastarrabatten.se, där ligger det färdiga rabattförslag som olika trädgårdsdesigner skapat, en rabatt per år. Även om man inte gillar alla växter så får man många tips om vad som passar ihop. Där hittar jag massa inspiration som jag sedan blandar med rosor för att skapa min egna stil. I sommar har jag två rabatter som ska få en makeover och jag har hittat massa inspiration ifrån denna sida.Trevlig valborg. Jag sitter med näsan i skolböckerna och tokpluggar inför tenta, det är dock roligare att surfa runt. Må gottKramNina

 4. Det var väl tur att det fanns något fint kvar som fick följa med hem. Skönt att höra att man inte är ensam om sitt velande när det gäller plant inköp!. Men i fredags lyckades för första gången på länge komma hem med 3 fulla kassar. Nu när maj äntligen är här kanske jag stöter på en Weronica på Zetas med plantor i sikte.Krukor är allt bra vackra , de åldras på ett så fantastiskt sett . Gillar mötet med den unga plantan som får växa i den gamla krukan.Trevlig maj premiär!

 5. Så kul med perenninköp! Stjärnflocka kände jag inte till innan, var tvungen att googla bilder. De bilder jag såg var ljuvliga!Själv håller jag på och blir tokig… har liksom ingenstans att börja. Eller jo, överallt typ. Men utan plan känns det lite meningslöst… Ja ja, det blir väl bra om tio år eller så… 🙂

 6. Ah, visst är det härligt att köpa perenner, det finns ju huuuur mycket som helst! Och för alla lägen och jordar, verkligen en guldgruva. Det brukar bli dyrt bara… ett tips är att tigga från folk med uppvuxen trädgård, perenner mår ju bra av att delas och då kan man få en liten plantbebis som dessutom har en historia! Och om man är tålmodig kan man fröså perenner och driva upp dem inomhus precis som sommarblommor. Där har vi ju ett kapitel till som man kan ruinera sig på… det är ju så roligt att kombinera alla färger och former i krukor!

 7. Hoppas att du fick en skön första maj-helg! Låg tyvärr nedbäddad igår, men jag hoppas att purpurvågorna och det azurskiftande finns kvar där ute ett tag till… :)Önskar dig en bra veckostart!/helena

 8. Heja W! Blir förstås lite orolig när du skriver burkar. För visst var det plastkrukor och inte burkar dina perenner var planterade i? Fniss… Men nu kanske proppen i badkaret är borta. Nu kommer du köpa mer o mer, prova dig fram och verkligen SATSA på trädgården! Vad härligt! Good Luck !

 9. Alla: Hjärtligt tack för alla fina kommentarer!

  Tina: Hoppas att ni blir lika nöjda som vi är. Det är en jättefin nyans tycker jag som ser naturlig ut. Jag gillar den mycket.

  Nina: Mästarrabatten ja. Tack för påminnelsen. Det är sannerligen en vetenskap detta med rabattkomposition. Jag tänker att man kan väl flytta om det blir galet. Bättre rätt från början naturligtvis dock 🙂

  Skridskoänkan: Ack ja. Det är ett himla velande, men det känns mycket tillfredsställande när man väl slår till. Och nu har jag en diger lista på önskeväxter som jag hoppas kunna beta av när jag väl befinner mig på den rätta plantskolan.

  Mrs b: Tja, same, same här – vet du 🙂 Jag kämpar och kämpar mot de där känslorna och tänker att better done than perfect just nu – tror jag 😉

  Eva: Visst är det dyrt. Hu! Vi tog en liten trädgårdssafari i mina föräldrars trädgård. Tänk att jag har vuxit upp där, men aldrig riktigt sett vad som fanns eftersom intresset var noll. Gamla, växtkraftiga plantor måste vara de bästa.

  Helena: Aj, aj. Krya på dig! Azurskiftningen finns kvar därute hoppas vi 🙂

  Helena: Haha! Jodå, plastkrukor var det 🙂 Och hoppas att gå med detta flöde nu! Tack för dina uppmuntrande ord!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *