Fredagssvepet: Vecka 18

Efter denna kalla vecka verkar värmen vara på väg tillbaka igen lagom till helgen. Det tackar vi för. Håll till godo med veckans fredagssvep!Cate Blanchett är en favorit bland de stora i Hollywood. Hon är magnifik i rollen som drottning Elizabeth. Filmen sänds i åttan i kväll.

Om man istället vill nära sin inre fjortonåring rekommenderas såklart vampyreposet Twilight i ettan. Trogna läsare minns kanske min lite patetiska Twilight-crush för något år sedan. Det är i den första filmen som den riktiga magin finns. Jag känner mig väldigt gammal när jag ser resten, men så får det väl lov att vara. Jag brukar ofta hålla med DN:s filmkritiker, men i just detta fall gör jag det icke alls. “Hajpad ungdomsbok blev hajpad film, men det är ett riktigt dåligt hantverk och utan någon som helst magi mellan de båda huvudrollsinnehavarna. En blodfattig historia. Jo, faktiskt”. Nej, när jag vill känna mig som en trevande tonåring igen som inte ville något annat än att en tjusig pojke skulle kommit och räddat mig från allt, då tittar jag på detta :).

18fredag-kopiera.jpg

Ett av barnens favoritprogram på TV:n just nu är Huset fullt av hundar. Henrik faller alltid för de charmiga taxarna. Vad passar då bättre än Lisa Bengtssons senaste mönster Tillsammans för Mairo? Jag är en stor fan av Bengtssons mönstervärld – speciellt Mademoiselle som finns på bland annat min inspirationstavla. Det känns nästan som ett måste att ha en och annan tax här hemma också. Herren med fluga är ju charmig som få. Lisa Bengtsson har även gjort tavlor för Rädda Barnens designshop.

18fredag3-kopiera.jpg

Mulberry firar fyrtio år i år. De grundades året innan jag föddes. Hmm – någon mer som närmar sig FYRTIO då med andra ord… Till jubileumet kommer en bok som skildrar Mulberrys värld. En typisk coffetable-bok som är som ett litet smycke i sig själv. Och jag vill ha den.

18fredag5-kopiera.jpg

Jag bara måste låta detta omslag få glänsa lite till. Jag hade med det i min bokreflektion hos Yourlife om hemliga trädgårdar i litteraturen. Bara så vackert från handbroderade original av Jillian Tamaki. I höst går det att köpa boken i Sverige.

18fredag4-kopiera.jpg

Jag längtar efter rabarberpaj. Riktigt längtar. Med tanke på våra små minisar i trädgården, får vi nog införskaffa på annat sätt. En av de godaste tycker jag är denna. Kanske i ny tjusig pajform från Front/Höganäs? Designen med klassisk sandkaka är klockren, men man undrar hur praktiskt det är att klämma upp deg på alla de där kanterna? Jo, snart fyrtio och praktisk – typ ;).

18fredag6-kopiera.jpgFamily Living firar fem år. Jag tillhörde dem som slukade det första numret. Det var något helt nytt i tidningshyllan som träffade väldigt rätt i tiden. Hipp, hipp!18fredag8-kopiera.jpgMateus har en vacker poetisk annonskampanj med mycket färg denna vår.18fredag7-kopiera.jpgOch IKEA har stylat med min favoritblus från Malene Birger. Min är inte rosa utan vit. Jag köpte den för ett antal år sedan och den är still going strong.18fredag10-kopiera.jpgSatan i gatan, så bra den är!18fredag9-kopiera.jpg

Svenskt Tenns vårutställning visar exklusiva trasmattor. På bilden syns Cilla Ramnek som gjort sin matta av tygrester från Tennet. Mattorna skall auktioneras ut till välgörande ändamål senare. Inspirationen är fri för likande mattor finns i många olika skepnader.

I helgen siktar vi bland annat på att fixa med odlingsbänkarna som nu är säkrade. Det verkar ha varit väldig efterfrågan på dem, men nu ligger två i mannens bil och jag känner mig lugn gällande min visualisering :). Hoppas att ni alla får en riktigt fin helg!

signature

18 comments

 1. Fint svep! Det förgyller min fredag.Pajformen ser hur fin ut som helst, praktisk eller ej… 🙂 Ah, är det REDAN fem år sedan Family Living startade. Tiden flyger! Jag var en flitig läsare i början, speciellt när Anna B var krönikör och bloggare. Nu köper jag bara lösnummer ibland.En trevlig helg får jag önska dig!

 2. Tack för fint svep. och vilken bild på mina Twilight-favoriter. Har redan blivit lovad biljetter till premiären för nästa bio-film. (tackar!) Har tittat på mattorna på ST och framförallt nya c/o butiken är väl värt ett besök. Ha en fin helg! Kram Anna

 3. Jaaa, ett fredagssvep! Det gjorde min bra dag ännu bättre. Älskar dina fredagssvep! Hmm, jo jag hade väl också en liten (okej den var inte så liten) crush när twilight böckerna kom och jag håller fullständigt med om magin gick förlorad efter den första filmen. Mer fokus på action och bara bringor och mindre fokus på naturen blev ingen hit hos mig. De skulle aldrig bytt regissör.Taxar är stora favoriter här hemma, dock mer förtjust i den strävhåriga varianten. MEN kollektionen är frän, jag gillar!Ha en härlig fredag!Kram Maria

 4. Underbart fredagssvep! Pajformen och Mulberryboken står redan på önskelistan. Kanske kudden får följa med också, den var riktigt fin!Twilight är värt att se igen, om inget annat så för musiken och stämningen. Trevlig helg! Kram Sandra

 5. Härligt och tack för inspirationen Wero! Det låter bra med bänkarna på altanen. Jag lade mina hemskt praktiskt men för mörkt och får nu göra rätt och göra om 😉 KRAM

 6. Jag sitter precis på min nya arbetsplats och lyssnar på Veronica Maggio på hög volym och hoppas att jag inte tröttnar på riktigt länge. Så himla bra. Tack för super fredagssvep. Trevlig helg!!

 7. Där satt den! Fredags-feelingen!Det ska till ett fint svep för att den ska infinna sig.Du fångar som vanligt smått och stort. Sådant som annars går mig förbi.Känner mig både uppdaterad, informerad och underhållen.: )Ikväll bläddrar jag i senaste Family Living. Tycker att den fortfarande gör mig glad när den är som bäst.Sara

 8. Härligt svep! Tack för det! Jag tillhör dem som ibland dristar mig till att köpa pocketböcker på grund av omslagen, som det här ovan. De icke översatta böckerna från bland andra Penguin kan ha helt underbara omslag. Vad gäller Twlight är jag ett fan även jag. Här bejakar jag gärna min inre fjortis, så det blir Tv-soffan ikväll.Gillar dina texter både här och på Yourlife. Tummen upp! :)/Maria

 9. Jag har ju nyss upptäckt Twilight och har nyss så även sett den första sagan igen på svt…Jag är fast…. i en tonårsdröm….Älskar den…Bra svep som alltid kära du…M i a

 10. Älskar dina fredagssvep!! Idag har jag till och med köpt Höganäs pajform efter inspiration från dig. Köpte den i blått och gillar den skarpt! Kanske inte så praktisk;) men det får jag ta!

 11. Oh ja. Jag drömmer om en sagolik trädgård i vittnes inslag av rosa. En enorm vöxtoas som jag tyvärr aldrig blir kapabel till att sköta om. Inga gröna fingrar här inte ;)Så fint du har det här inne! Skön helg till dig! Kram

 12. Hoppas helgen varit bra och grön! Javisst hade även jag en Twilight crush i kulverten på jobbet, ville bara läsa mer! Cate Blanchet är en stor favorit och vilken fin blus! Malin

 13. Nu blev jag lite nostalgisk för 2006 var ett himla fantastiskt år. Jag fyllde 40 och fick en nystart i livet. Så mycket har hänt sedan dess med både glädje och sorg. Family living gillade jag från början och det är väl det första numret du visar och då var Kristin o Hans tillsammans. De har som så många andra gått skilda vägar. Du skriver underbart och det är en ren fröjd att läsa dina svep och om dina trädgårdsdrömmar. Jag går en vända i trädgården varje dag och njuter av alla vårblommor. Planterade tulpanlökar i höstas som nu kommit upp och är så otroligt vackra. De är svagt rosavita innan de slår ut och sen ser de ut som en jättestor äppleblomma. Kram Carina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *