Trädgårdsmåndag 9 maj

Solen gassar igen. Alla blickarna är riktade utåt. Mot trädgården. Rummen ute. Jag vill så mycket. Och rör mig mellan drömmar och krass realitet. Som det så ofta är. Sedan får man inte glömma att bara sitta ned ibland. Och njuta av allt det man begåvats med. Och försöka suga ut det mesta av försommarkaramellen när den nu är här. 

19tradgardsmandag3blogg.jpg

Nu har vi två odlingsbänkar ståendes ute på altanen i alla fall på en tillfällig plats – stort tack för monteringshjälp. Fina är de. Först var jag inne på att betsa dem, men jag vet inte längre. Kanske snyggt med något som bryter mot det ljusa? För att inte tala om att man slipper mecka med bets också. Vi kanske kör naturelle denna säsong i allafall för att känna lite på det. Och här kör vi väl lite drömmar igen då. Om allt som skall odlas däri. Om alla sköna dofter och fina blommor. Typ.

19tradgardsmandag4blogg.jpgI andra änden av däcket målar mannen. Det blir så fint med det vita. Så fint. När det är klart, så får odlingslådorna flytta in där. Och då skall jag även spänna spaljétråden.19tradgardsmandag7.jpg

Oj, så jag tyckte att jag tog i när jag köpte femton lavendelplantor. Men det blev som alltid – en liten plätt av jorden som gick åt :). Just där kommer det förhoppningsvis bli en lavendelsvärm framåt sommaren i alla fall.

19tradgardsmandag2blogg.jpg

Det här är väl den krassa realiteten om något. Det är mycket som är tjusigt av det man visar av utelivet, men dessa gula rosor prövar mitt tålamod ordentligt. Vi har begåvats med många. Nu har jag bestämt mig för att ta upp så många jag orkar varje dag. Speciellt de som slår ut. Men det känns som ett Sisyfos-projekt. Ibland tycker jag att det är terapi att gå runt med mitt ogräsjärn. Ibland är det inte lika skoj. Men man får väl lära sig tålamod – eller något i den stilen. Ståtligare då att blicka ut mot alla små körsbärsblommor på framsidan. Man får välja var man tittar ibland också :).

19tradgardsmandagblogg-kopiera.jpg

8 comments

  1. ÄLSKAR LAVENDEL!
    Dags att inhandla en drös nya i år. Världens finaste & mest väldoftande blomma. Love it!

    u.: Samma här. En av mina favoritblommor i trädgården. Jag skall köpa lite uppvuxet också och sniffa på när jag sitter på altanen. Och så kanske ett gäng i de där odlingsbänkarna bland kryddorna? Svårt att få nog av just lavendel! //W

  2. Där är de ju, bänkarna! Så fina! Låter inte så tokigt att testa en säsong innan ev. färgbyte om du är osäker. Men oavsett vad du väljer kommer det bli så fint så!Och så måste jag förstås säga att jag känner precis likadant! Känner igen varenda ord…Och det inomhus förfaller just nu… kanske inte helt, men nästan. Jag är helt enkelt ointresserad av det. Lite skönt också, så man inte försöker fokusera på allt på samma gång.Många lavendel låter ju härligt! Det går nog inte att få för mycket av det. Jag är lite otålig/orolig på vår som jag klippte ner förut – kommer den växa alls, eller klippte jag fel? Lite nytt grönt kan jag ana, så det är väl bara att vänta och se.Kom du till något beslut om klematis eller annat klättrande? Ska bli kul att se vad det blir! Jag siktar ju klättrande på sina ställen så småningom, men det återstår ju lite bygge och sånt innan det är dags (nästa år kanske), så all inspiration och ny kunskap är kul!Solig måndag!

  3. Tror du gjorde rätt i att shoppa loss bland lavendeln……för inte kan man få för många av dem?Odlingsbänkarna är verkligen sååå fina.Ska bli kul att se hur det frodas där i sedan.Kram och ha en fin kväll.LIna

  4. Det där med att plocka maskrosor… Det blir alltid någon liten pyttig rotbit kvar som snart resulterar i en ny, välmående planta. Mycket jobb för litet resultat. Jag kan varmt rekommendera kombigödsel mot maskrosor. Utrotar de små gula otygen på en eller ett par säsonger.

  5. Tack vare dig och dina fina blider på blombordet Lantliv från Ikea blev jag så inspirerad att jag köpte ett jag med. Tack, det är jättefint!Kram Malin

Leave a Reply

Your email address will not be published.