Tisdagstema: Favoritplatsen hemma

19tisdag2blogg.jpg

Varmt välkomna in till min favoritplats hemma. Det är ingen högoddsare för trogna läsare av denna blogg som fått ta del av min besatthet av innergårdar genom åren. Jag har alltid älskat gamla kullerstensgårdar bakom plank i ädla städer som exempelvis i tre V: Visby, Vadstena och Vimmerby. Det är det lite hemliga rummet som lockar. Vad finns där bakom? Det är den eviga sommardrömmen med alla dofter, smaker och fröjdigheter liksom koncentrerat. Min inspiration  till innergården, för nu hamnade vi mitt i nybyggt område och inte bland kullerstenar i staden, har jag visat flera gånger tidigare – en oas på Söder i Stockholm. I höstas fick jag hjälp av min duktiga pappa att förverkliga förutsättningarna för min dröm. Nu är det första säsongen som jag använder den. Och om jag måste välja, så är detta min favoritplats i hemmet.

19tisdagblogg.jpg

I all gränslöshet som det blir i nya områden, så älskar jag att kunna dra mig tillbaka till ett mer slutet rum. Här finns det morgonsol och sedan är det behaglig skugga fram tills kvällsolen kommer. Det här är en sådan där plats där allt blir lite bättre. I går provade jag att äta uppvärmt potatismos med några skrynkliga frukostkorvar till här ute. Ta mig tusan – det smakade faktiskt riktigt bra.

19tisdag1blogg.jpg

Och lite “A Room of One´s own” fast ute är detta. Det är mest jag som är här med min tekopp och högar av tidningar och böcker. På andra sidan planket finns gatan där det just nu är högtryck för cyklar och inlines med mera med mera, men innanför pågår mitt meditativa “carpe-diem-njuta-sommaren” :)!

Bidrag till Fabrikens tisdagstema.

20 comments

 1. Innegårdar är underbara! Känner igen mig så i det där med kopp och högar med tidningar :)Ljudet av grus under fötterna är underbart sommartid. Underbara bilder!

 2. Helt underbart! Där skulle jag och mitt röriga huvud kanske få lite lugn också just nu. Grips av ett kraftigt vill ha inför dina bilder då jag också alltid gillat tanken med plank och en dörr, som döljer en hemlig trädgård. Njut av din välförtjänta oas, ditt egna rum. Trevlig dag!

 3. Men åh vilken härlig plats du har W..Där förstår jag att du har det bra :)Jag är också väldigt förtjust i innergårdar i alla dess former så en alldeles egen drömmer jag om att ha någon dag. Kram Johanna

 4. Jamen din innergård är ju en dröm! Och så roligt att kunna förverkliga en sådan dröm!Jag fastnar ofta för inspirationsbilder innehållande plank (och pergolor). Men jag har än så länge ingen omedelbart naturlig plats för plank. Jo, bakom carporten, där kommer det bli plank men där står man ju inte och hänger så mycket direkt… 🙂

 5. Underbart! Innegårdar är min dröm! En fråga, hur har du fått till en innergård till ett nybyygt hus, är ert hus byggt i vinkel?

 6. Love it! Tänk att du är där nu – äntligen – på andra sidan planket! Jag förstår att du trivs och dina bilder är nästan lite för bra för att vara sanna. Jag blir helt knäsvag ju! Njut vidare – jag önskar dig allt bakgårdsgott!Kram.Lina

 7. Den är verkligen fantastiskt fin eran bakgård! Och tack vare dig har jag också den där bakgården på Söder som inspiration till våran, blivande. Blir till att bygga in den nästa säsong. Det är ju precis det ni har där som känns så lockande – en svalkande plats i skuggan, varma dagar som denna. Är det gårdsgrus/ärtsingel i dimensionen 8-16mm ni har där? Något vi har som projekt att lägga ut över vår gård snart! Ser fram emot följa eran bakgårds framväxt!

 8. Vilka vackra bilder Weronica och jag gillar ditt tänk kring att bygga in delar av sin trädgård till sitt egna lilla rum. Jag är inget fan av de där jättestora träterasserna där man sitter som på en stor scen framför hela bostadsområdet. Kanske är det därför som vi själva bor på en gammal gård med innerbyggd stenbelagd gård. Det är lite av en dröm faktiskt! 🙂 Så fint du har blandat det krispiga vita med teracotta och gamla lådor – jag gillar verkligen!Kram / Kristina

 9. Ser härligt ut! Mitt favvoställe vad gäller innergård är ett Café här i stan som har en mysig, kullerstensbelagd gård där man både kan sola och fika dagtid och sitta insvept i en filt med en kall öl kvällstid 🙂 Kram //Petronella

 10. Mmmmm mysigt! Vilken underbar tekopp! Vilken bra tanke att fixa en liten “innergård” i nybyggt område. Det tror jag stenhårt på.Fint blev det också med odlingsbänkarna. Ingen dum idé att behålla dem obehandlade ett tag för att känna efter. KramMaria

 11. Alla: Tack för era fina kommentarer!

  Karolina: I detta inlägg syns en trädgårdsskiss http://www.enmammasdag.com/weronica/?p=4236 Nu ser det inte riktigt ut som på den skissen, men där ser man platsen mellan huset och garaget som numera är ihopbyggt med plank och dörr. Vi har dragit planket mer mot huset så platsen är större än vad den ser ut som på bilden, men i “triangeln” har jag min innergård. //W

  Lisa: Så roligt att du blivit inspirerad! Vi har ganska grovt kross än så länge. I framtiden vill vi ha mer fint gårdsgrus, men det fungerar och knastrar sannerligen under fötterna 🙂 Barfota är icke att rekommendera dock. //W

 12. Vilken härlig plats att vistas på….att kunna stänga dörren och njuta i stillhet i ett så fint trädgårdsrum, det måste vara underbart!kram tina

 13. Fantastiskt vackert foto Weronica och jag förstår att denna innergårdsoas är din favoritplats i ert hem. Så fint! Och jag kan inte låta bli att le åt de tre V som skänkt dig inspiration. Vadstena har jag tyvärr ännu inte hunnit med att besöka men tänk vad många vackra innergårdar jag har kikat in i både i Visby och Vimmerby. Jag förstår din kärlek! Tyvärr har jag ingen innergård att njuta av här på landet men jag njuter gärna så här lite på avstånd av er vackra innergård. Tack för att du delar med dig av din favoritplats!Ta hand om dig!Kram Lotta

 14. Inte utan att jag blir lite avis! Du beskriver ditt paradis så fint att jag lovar att gå ut och njuta lite extra av min alldeles vanliga, men mycket älskade, altan i morgon. 🙂 Grattis till att ha fått till lite av din dröm!

Leave a Reply

Your email address will not be published.