4 comments

  1. Dorothy L Sayers påminner mig om min tonår då jag hade en riktig Sayers-fas och slukade allt hon skrivit. Tillsammans med Agatha Christie är hon obestridd i pusseldeckarnas topp med Lord Peter Wimsey och Harriet Vane. BBC-serien från 80-talet är dessutom mycket bra. Det är kanske dags även för mig att återuppliva gamla tonårsminnen och damma av Dorothy L Sayers böcker i bokhyllan. Det var på tok för längesedan sist. Tack för tipset Weronica! Njut av din lördag!

  2. Nu var hon allt snabb med fingret – i syltburken – igen, W:et! Du skjuter minsann snabbare från höften än självaste Western W:et, John! Den underbart välskrivna artikeln hade jag tänkt att kommentera på MIN blogg…. förmodligen om ett par, tre veckor eller så… 😉 Som sagt, intressant skrivet om Dorothy, med det viktiga L:et och den mörka hemligheten… Blev också sugen på att läsa denna Elisabeth George-förebild. Visste inte sedan tidigare att hon var en sådan feministisk förebild, också. Med pionjärcollegeutbildning och allt. Ser fram emot att läsa en utsvävande, broderande skrivstil. Sommarspänning, indeed!Önskar dig en fortsatt skön lördag, trots allt. :)/helena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *