I sommarens krukor I

22innergardblogg.jpg

Förutom perenner i jorden, så omhuldar jag såklart odling i krukor. På ett enkelt och smidigt sätt skapas olika stämningar på detta sätt. Jag tycker om en tämligen sammanhållen stil, som gärna står tillsammans för att skapa en helhet. På innergården kör jag romantisk mormorsträdgård. Här har jag fyndat ett gäng Mårbackor som står och sträcker sig mot solen, tillsammans med egenuppdrivna från sticklingar. Omåttligt mallig är jag över att det har lyckats :). Sedan har jag köpt skir, svävande snötörel – så fin. Här är det sockerlådor, gamla patinerade lerkrukor tillsammans med nya från Gränsfors, rostiga korgar och järnbyttor.

22innergard3blogg.jpg

De vackra porslinsstenarna av Karin Eriksson/Manos har jag haft i några år, men jag har aldrig riktigt funnit en plats för dem. Nu ligger de på bordet på innergården och andas sommar.

22innergard2blogg.jpg

I de Gränsforskrukorna med bara jord i har jag satt lågväxande luktärt. Här blir det således en vit och rosa färgskala för hela slanten. Buxbom skapar form och struktur och tar in det mer grafiska som stramar upp lite. I vårt andra trädgårdsrum på altanen har jag en lite annan stil med andra växter och uttryck. Det får jag lov att visa en annan dag.

Jag hoppas att ni har det bra i solen!

6 comments

 1. Underbart med en liten innergård mitt i nybyggarområdet:) Färgvalen och även växtvalen tilltalar mig med, här är det just nu lite mer tomt i krukorna då penséerna blommat över typ! Mot trädgårdshandeln i veckan tror jag minsann:)

  I odlingslådorna har inte det än dykt upp något, men där kommer med luktärter och dyligt, i ena har nämligen sessorna härjat fritt med fröpåsar alá kidssyle från weibulls:))

  Kram i sommarvärmen från andra sidan:)

  Mia: Jag bara älskar min innergård – så är det :). Det blev så himla bra och jag njuter av att sitta där i skuggan. Penséerna har jag offrat nu. Sommar all the way är det här 🙂 Mot trädgårdshandeln – ja :)! //W

 2. Du går från klarhet till klarhet med din blogg. Inspirerande inlägg och fantastiska foton. Bravo!

  Camilla: Tusen tack för så fina ord – jag suger åt mig 🙂 //W

 3. Så fint! Så inspirerande! Du får mig att bli trädgårdsintresserad!

  Jag undrar hur du har gjort när du har planterat i din gamla sockerlåda. Har du en blomlåda i den? Ställer du ned pelargonkrukorna i den?

  Själv har jag planterat Stäppsalvia i min sockerlåda med svartplastsäck som skydd, men det räcker inte utan lådan spricker? Har du något tips?

  Marie: Så kul! Själv är jag ju inne på mitt första år som rejält trädgårdsintresserad. Aldrig kunde jag väl tro att det var så himla skoj! Jag har valt att lägga lecakulor i lådan och sedan står pelargonerna i innerkrukor som jag tar ut och vattnar. JAg kan tänka mig att lådorna inte riktigt håller för jorden, lite beroende på skick. //W

 4. Hej!
  Jättefint! Och fina bilder som vanligt. Det vore kul att backa ett steg och få se mer av helheten av innergård, altaner m m. Jättefina detaljbilder men man blir också nyfiken på hur helheten ser ut, det svåra att få i hop tycker jag. Så gärna en kombo av bilder om man får ha önskemål : )
  Soliga hälsningar Anna

  Anna: Det är ju lite så att det där med helheten tar tid. Och det är inte alltid man vill visa riktigt allt heller :). Sedan är jag detaljnörd och älskar att frossa nära i saker, men visst kan man lyfta blicken lite längre bort ibland. Innergården tycker jag mig ha visat i alla möjliga vinklar kär i den som jag är, men det är möjligt att det kan komma mera ;). //W

 5. Tack gulliga, gulliga du för ditt svar! Jag gör om och gör likadant. Mitt trädgårdsintresse är lika med noll, men i stark tillväxtfas.

Leave a Reply

Your email address will not be published.