Odlingslådorna just nu

 

Det växer så att det knakar i våra odlingslådor. Chokladblommorna som är här i är gigantiska och kastar sina blommor i alla ledder. Det är två små plantor i varje låda, som har blivit supersize. Alla andra växter har stuckit iväg massor de med. Ananassalvian är jättestor. Myntorna kastar sina långa rötter och citronverbenan skall jag nog ha i kruka nästa år. Tänk att det där pyttiga ser ut så här en och en halv månad senare? Otroligt coolt egentligen. Och barnen har skjutit av några trådar i spaljén med en boll. Det bör fixas typ i går ja .

Jag planterade vita luktärtor ganska så sent som skulle klänga uppför tråden i spaljén. De har lite svårt att hävda sig där bakom allt det andra. Nästa år satsar jag nog på någon annan klängväxt som kan börja sticka uppåt tidigare. Eller så har jag blivit så trädgårdsnördig så att jag börjar med att förgro växter inne, så att man kan sätta ut mer färdiga små plantor. Men vem vet? De kanske överraskar mig när vi kommer hem från Gotland.

Kanske murgröna till nästa år som kan bilda en liten grön mur bakom på nätet i lådan? 

Jag hoppas på en del trädgård under gotlandsvistelsen också. Mitt gröna öga är så nytt, så att jag inte har sett på Gotland med det tidigare egentligen. Förra året var jag i Botaniska Trädgåden, men i år skall jag dit och växtspana. De har massor av olika rosor som jag skall närstudera :).

Och så packar vi lite till då.

2 comments

  1. Finfint! Ser precis lika fint ut som i reklamen för odlingslådan! :-)\nChokladblomman är så fin! Jag har ett eget exemplar, och den har ett gäng knoppar på gång som ännu inte slagit ut. Får väl se om den överlever bortavistelsen sen.

  2. Ja, det börjar likna den där prunknande lådan som kändes alldeles avlägsen då vi handlade dessa :). Jag frossar i chokladblommor i år och har ett antal på terassen, De är så fina och tacksamma att odla. Heja era 🙂 //W

Leave a Reply

Your email address will not be published.