Häckrapport – II 2011

 

Det är nästan som de där längd och viktkurvorna på BVC. Nu har vi ingen liten bebis framsteg att följa i tillväxttakt, så nu ägnar vi oss helhjärtat åt vår kära ligusterhäck istället :). Nu är den snart klippt för andra gången i år. (Bilder från i juni samt föregående år finns här.) Häcken är så duktig och har växt på sig ungefär trettio centimeter sedan förra augusti. Den har sina små svackor på några ställen, men där den är som finast ståtar den med ca 70 cm. Inte illa för en två år och tre månaders ;). 

Vilken fin sensommarkväll det blev i går. Det ryktas om att värmen är på väg tillbaka också. Favoriter i trädgården just nu är de vita Rudbeckiorna som sträcker på sig mot solen. I våras planterade jag höstanemoner som är på gång med blommor. Det är en härlig tid just precis nu.

Ha en riktigt fin lördag!

signature

11 comments

  1. Du är inte klok Weronica vad gröna fingrar du har!! Det blir ju så vackert och så grönt och allt. \r\n\r\nSjälv försöker jag precis muta barnen OCH dess kompisar att plocka hundratals äpplen från gräsmattan. Det går sådär och snart kommer ett gäng med gäster och poolpartar och då vill man ju inte trampa på ruttna äpplen…hmmm…det kanske det som är kravet för att få bada… 20 äpplen var annars inget bad! Japp, där satt den!\r\n\r\nFin lördag, kram! Och hoppas du känner dig lite kryare!

  2. Hej jag måste ju fråga: Om häcken tar sig ojämt -klipper ni ner till lägstanivån då? Är i begrepp att överta en vanskött och vet inte vilken kurs man ska hålla…undrans tro om den kan ta sig på de ställen den bara är typ 20cm. Några tips?\nmvh

  3. Renée: Mannen klipper lite hårdare där det växer sämre. Vi har ett par tre plantor mot grannen på ena sidan där vi får lite av en svacka i häcken. På andra ställen har dessa svagväxande partier kommit igen då, så vi hoppas. Vi trodde att en planta var död på ett annat ställe – vet inte om någon trampat på den i något läge – och den klipptes ner rejält. Nu har den kommit igen och nästan växt ikapp resten. Så strategin här är att klippa där det behövs. Förhoppningsvis repar det sig eller så får man väl i värsta fall stödplantera nytt om det behövs. Lycka till med din!

  4. Så fint häcken har växt! Vår \”stora\” ligusterhäck vållade ju stor huvudbry i våras, men nu kan jag pusta ut – den har tagit sig ordentligt efter den beskärningen.\n\nAh – vit solhatt. Så fina dina är! Är det en eller flera plantor?\nJag stod länge och tittade på sådana på Zetas häromdagen. (Vi har varit bortresta, så vi tog en vända dit – vilket underbart ställe!) Blev dock tyvärr inga inköp pga lång bilresa hem med redan fullt bagage.\n\nTänkt att man på vårkanten springer stup i ett på plantskolan men stannar av nästan helt sen på sommaren. Har du några höstplanteringar på gång?\nHär hemma får vi se – kanske något klättrande till pergolan. Gäller bara att bestämma sig först… 🙂

  5. Mrs B: Ja, det tycks som om växter gillar när man är osentimental och klipper dem hårt. Ligustern är också klart snyggast nyfriserad och formklippt. Kul att er häck tagit sig, för ack så man vill att de skall växa och bilda grönt runt tomten!\n\nDet är tre plantor. Förmodligen alldeles för tätt satta när de växer mera. Men då får jag lov att gräva och flytta. Jag ville testa och se om jag gillade och denna växt tycker jag om när den sticker fram nu på sensommaren. Just nu väntar jag nyfiket på mina höstanemoner. De har många blomknoppar, men blommar inte ännu. Det är dock en sen vit sort, men man är ju otålig som vanligt :)\n\nJa, nu får man skräpa till sig för att utföra det där sista rycket känner jag. Aktiviteten ute avtar och man drar sig med inåt med energin igen. Vi har en del perenner som skall ner som nu står i krukor. Jag vill sätta några rosor. Två träd skall ner. Vårlökar. Och en rabatt grävas ur på framsidan. Det kanske blir platt fall av allt detta när energin börjar sina nu, men man får lov att ha sina planer – i vanlig ordning!

  6. Lökar är ju himla tacksamt att plantera och man blir så glad av dem på våren. Kräver minimalt arbete och ger maximal utdelning 😉 Vi har en oxelhäck som vi klipper en gång om året och då är det flera timmars slit och varje gång vi är klara säger vi att vi ska ta ner hela \”skiten\” och sätta upp ett plank ist! \r\nCarina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *