God vardagsmat

 

Jag gör mitt bästa för att utöka den där samlade snurran med snabba vardagsfavoriter. Henrik äter nästan ingenting av det nya, men det får man ta med i beräkningen. Anna brukar smaka och för det mesta äta med god aptit. Jag brukar alltid känna för lite nyheter när varje-dag-livet närmar sig. Ibland har jag gått ut hårt med nyordningar och make-overs i köket, men det brukar falla av sig själv. Nu försöker jag sänka ambitionerna och tänka att varje liten rätt som adderas till det där rullande schemat faktiskt är bra. Man behöver inte köra allt nytt på en gång. I dag testade jag en italiensk klassiker, med lövbiff i Robertos variant, från hans bok Italiensk fastfood. Snabbt, enkelt och gott (tyckte sedvanligt tre fjärdedelar av familjen). Den sista fjärdedelen undrade vad vi hade gjort med köttet och försökte pilla bort alla spår av tomatsås. Det var något svårt just i denna rätt…

*Blanda tomater, oregano, vitlök, salt och peppar i en skål. Smaka av med salt. * Häll lite av tomatblandningen i botten på en stekpanna. Varva lövbiff, olivolja (droppa över lite varje varv) och tomatblandning. Avsluta med tomatblandning. * Låt köttet puttra under lock i ca 20 minuter. Ta upp vitlöken som kastas. Ta upp köttet ur tomatsåsen. * Servera pastan med tomatsås, strö över persilja. Gott även med lantbröd till för att ta upp såsen med. (Ur Paolo Roberto: Italiensk Fastfood)

9 comments

  1. Perfekt!! Jag kör på det, rakt av! Och till vegojag räcker det gott med tomatsås och min sagolika basilika som jag har lyckats fått överleva över sommaren (hur har DET gått till?)\r\n\r\nJag har TOTAL mattorka så mer, mer, mer av detta, tack!\r\n

  2. Har just läst ikapp på allt sen jag var inne sist, hoppas att du mår bättre nu! Läskigt när man blir så dålig som du var.\n\nJag testar också en del nya recept nu, har äntligen fått tillbaka inspirationen i köket efter ett drygt halvår av bara laga-mat-för-att-man-måste-känslor. Nu är det kul igen. Igår var det nya receptet ingen höjdare dock, det åkte faktiskt – för första gången någonsin hos oss vad jag vet – rätt ner i soptunnan! Man kan inte lyckas jämt 🙂 \n\nKanske vi skulle byta lite recept!? Jag har en hel del goda på lager också och det från igår kastade jag inte bara maten utan också receptet!

  3. Sofia: Så du har gröna fingrar med andra ord 😉 Jag skall försöka peppa mig själv att köra något recept i veckan på bloggen. Om man gör lite av en grej av det, så kanske det blir av också!\n\nIngela: Tack! Nej, en del blir ju pannkaka. Receptbyte låter jättekul. Jag hängde ju flitigt på Veckomatsedeln ett tag. Tycker fortfarande att det var en väldigt fin idé ni hade där, även om jag förstår att det var mycket jobb med sajten. Vi kanske kan tänka till och köra något receptrace inom bloggosfären där vi samlar vardagsmat på något sätt? Vore väldigt kul och välbehövligt känner jag.\n\nUlrika och Johanna: Prova! Jag tyckte mycket om den enkla anrättningen. Såsen blev väldigt god.

  4. Hahaha. Jag ler när jag ser ditt foto för tomatburkarna ser ut som två roliga robotar … (locken är deras huvud med ögon och allt ;)\nGott! Som en svensk biff stroganof. Fast den äter man förstås med ris … \n\nEtt nytt fint armband!

Leave a Reply

Your email address will not be published.