Höstromantik

 

Nu föll jag in i den. Sådär handlöst. Pladask. Den där höstromantiken. Den där skimriga föreställningen om att det är så här hösten känns. Sommaren hänger fortfarande kvar. Luften börjar bli hög och klar att andas. Då glömmer man allt det andra som kommer sedan. Nej, det är bara snygghöst hela vägen.

Henrik och jag var uppe vid skolan och tittade vilket klassrum han skall ha i morgon. Han börjar tvåan. TVåAN?! Hallå – tiden?! Vid skolan växer gigantiska ekar. Barnen samlade ekollon för glatta livet. Jag lyckades finna några stycken att ta med hem. In med dem i en lanterna och så var saken biff liksom. Hela höstromantiken på fullt varv. Jag vet inte om jag har visat mitt vackra bokmärke som jag fick av Malin. Här är det i alla fall. älskar det.

Just nu läser jag Murakamis Norwegian Wood. En sällsam tankeväckande bok som jag får lov att återkomma till.

Även om det är en klyscha, så är det en av mina favoritklyschor i inredningssammanhang :). Det är tacksamt att skapa stämning med att plocka in ting från naturen. Det är ofta det lilla som gör det stora. Att ta in några ekollon gör att man börjar nosa på en ny stämning. 

I morgon börjar skolan här. Vi får lov att köra höstromantik på fullt snurr här i dag med andra ord!

signature

15 comments

  1. \nDet är typ nu som man bara måste kalla dig för Ernst…\”plocka in ting från naturen\”. Det är liksom öppen mål. Ska bli spännande att höra vad du tyckte om Norwegian Wood, vi läste den i min bokklubb förra året…

  2. Anna: Haha! Klyschigt är det, vem som än säger det, men ack så sant i grunden ändå 🙂 Jag har inte läst klart ännu och det tar nog ett tag att smälta denna bok, men jag återkommer som sagt!

  3. Visst är det väl tur att höstromantiken finns! Utan den skulle hösten bli vansinnigt mörk och tråkig. Jag har inte läst boken, men det kanske får bli höstprojektet. Låter som en bok som går väl ihop med höstromantiken 🙂

  4. Vilka vackra inlägg du gjort dom senaste dagarna, underbara bokomslag och fina bilder från ditt uteliv, tack! Jag har inte läst Murakami ännu, ska bli roligt att höra din åsikt, han är ju så stor i bokbloggesfären och då blir ju förväntningarna höga. Lycka till med skolstart,\nMalin

  5. Ja tack för snygghöst! Och höstromantik! Fina bilder, som vanligt.\nSjälv är jag lite sådär mitt emellan sommar och höst, lite sådär i ingenmansland just nu. Här är det fritidsinskolning och första skoldagen någonsin imorgon. Spännande – för alla parter.

  6. 🙂 nu bli jag ju värsta kändisen ;-)\nSka bli kul att höra vad du tycker om boken, jag gillade den mycket!\nOch som alltid väldigt vackra bilder!!!!\nKram

  7. Jättefina bilder! Jag gillar hösten, framförallt om den går i samma stämning som här hos dig! Är också intresserad av att höra vad du tycker om Murakami! 🙂

  8. Ja, jag håller med dig. Hösten är fin. Och man förtränger liksom vad som komma skall; Den kalla ruggiga vintern..\nFast om det är en regnig höst tar jag tillbaks allt jag just sa ;)\n\nÅh du, är det chokladblommor på bilderna? De är ju så fina!!! Och den där koppen av ÅsaLindström!!! I LOVE IT! Att de ska vara så svåra att få tag i bara.. Gotland eller Stockholm liksom.. Långt när man bor i Skåne 🙁

  9. Nu måste jag fråga dig en sak. Fotar du med Macro objektiv på dessa bilder? Jag har fått med mig hem ett Macro objektiv hem. Och jag är totalt okunning ang att fota med den. Dina fina bilder hos dig idag ser ut som att du har massor av Zoom är det så? Har du några enkla tips till en simpel liten bloggare som jag? Dina bilder är grymt fina!!\r\n\r\nkram CC

  10. Höstromatnik lät fint och väldigt trevligt. Jag väljer dock idag att njuta av den sommardag som vi bjuds på hemma på mina gata i stan :-)\n\nHa det fint

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *