Harry Potter: Check

 

Anna har haft en crush på Harry Potter ett tag. Nu i sommar har en av de stora grejerna varit att gå och titta på den sista filmen som hade premiär i juli. För mig har den välkände glasögonprydde gossen varit i det närmaste okänd. Jag har gått bet på de mest elementära frågorna kring företeelsen. Så de sista veckorna av sommarlovet ägnade vi oss åt filmkvällar för att fylla igen denna populärkulturella lucka i medvetandet. Vi avverkade filmerna i rask takt och i lördags var det dags för den allra sista filmen på bio. Henrik bestämde sig för att det nog var lite för läskigt för honom på stor duk, så han var hemma hos mormor istället. Men när sensommaren kom tillbaka med besked, äntrade vi andra biosalongen. Anna var överväldigad. Och jag har nog fallit lite jag också. Och fått en egen crush på den där figuren Severus Snape. Så nu måste vi läsa böckerna såklart!

Så här snygga omslag på böckerna finns inte IRL. Det är illustratören M S Corley som har redesignat omslagen för att efterlikna klassiska Penguinböcker. Vi får hålla tillgodo med andra omslag, för nu måste man ju nysta i detta och förmodligen få mer i bokform. Så nu vet jag – sent om sider –  vad mugglare, quidditch och horcrux är för något. Och det känns ganska trevligt faktiskt :).

10 comments

  1. Vilka snyggoomslag!\r\n\r\nJaa Harry Potter… Ingen här hemma har fastnat i böckerna. Däremot har de (jag har bara sett någon i början) aldrig sett filmerna. Hörde dock att en kompis dotter hade samma crush som din Anna och då bara för filmerna. Så vi kanske får ta de istället för böckerna…\r\n\r\nHa fina veckan, kram!

  2. Ha ha, du som alltid brukade pika MIG för att falla för alla ondingar! Men det är klart, Snape var ju egentigen god innerst inne – och den figur som får mitt hjärta att bulta lite hårdare är Lucius Malfoy. Suck!\r\nMen – det finns ganska snygga omslag på riktigt också, om du letar efter vuxenutgåvorna på engelska! Lite mer dramatiska, i svart/gråskalor med inslag av silver och guld.\r\nhttp://www.amazon.com/Harry-Potter-Adult-Box-Set/dp/0747560005/ref=sr_1_3?s=books&ie=UTF8&qid=1314009868&sr=1-3

  3. Den sista delen är än så länge osedd här hemma, men vi hoppas hinna med den innan den slutar att rulla på biografen, annars får det bli en DVD att kura till i vintermörkret. Vi började se filmerna med vår äldste son men han (snart 18) är inte så sugen att gå på bio med mamma längre och böckerna står prydligt i bokhyllan och väntar på sjuåringarna.\n\nHa en skön vecka!\nKram\n\nPs, Snape är en underbar karaktär!

  4. Åh, jag har en fjortonårig dotter som har växt upp med allt vad HP innebär. Hon har allt möjligt hemma, som trollstav, kläder, alla böcker på svenska och engelska (även \”extraböckerna\”), autografer, planscher osv osv. Nu ska hon ge sig på att lära sig spela några av musiksnuttarna på piano (ja hon har soundtracken också förresten). Vad ska man säga….Hon skulle kunna vara med på 10000-kronorsfrågan. Hennes dröm är att besöka Harry Potter Theme Park i Orlando.

  5. Roligt! Jag har en 8-åring och vi har just läst ut första boken och sett första filmen. Vi har haft boken som kvällshögläsningsbok, hon kunde läst den själv, men jag tycker det är kul att läsa ihop, oftast läser jag för henne, ibland hon för mig. Mysigt att gå in i Harry-världen ihop :o)!\nVi älskade boken, tyckte mycket om filmen med men det får ju plats så mycket mer detaljer i en bok (även om filmen ju verkligen är storslagen!).\nÄr ju inte så värst Harry-erfaren efter bara en bok + film, men roligt att ha så mycket kvar!\nVi kör nog vidare på nästa bok, och sen samma som film, nu när vi har börjat så. \nMycket nöje med böckerna!\n\n

  6. Jag har läst alla böcker och sett alla filmer. P har läst några av de första böckerna för sonen på kvällarna. De har ännu så länge bara sett den första filmen. Vi ska se resten av filmerna också, tillsammans framöver. Det kommer väl en box med alla 8 snart hoppas jag 🙂

  7. Har inte läst en rad Harry faktiskt… kan väl iofs bero på att jag inte har något barn som kan kamouflera mitt Potter-begär… 😉 Nädå, det brukar inte hindra mig. Jag är svag för många barnsliga historier och färgglada illustrationer! \n\nKommer ihåg på den tiden när jag pluggade något som kallades för Bokhandelslinjen, på min praktik i den lokala bokhandeln fanns en man i trettioårsåldern, som var vanvettigt förälskad i de första exen av Potter!! Tror t o m att han fick mig att köpa den första berättelsen till min mans syskonbarn.\n\nOch på den tiden när jag sålde glasögon, hände det ju då & då att de rundaste brillorna kallades Potterglas. Så man kan väl säga att han har följt mig i \”karriären\” – Harry – även om jag , fortfarande, inte har läst en endaste rad…\n\n:)\n/helena

  8. Jag älskar Harry Potter. Jag har läst böckerna tre gånger (två gånger på svenska och en gång på engelska) och lyssnat på Christer Henrikssons tolkning som talbok två gånger. Love it. Hoppas du får en härlig läsupplevelse. \n\n

  9. Åh min snart 9-åring här hemma har plöjt alla böckerna med hull och hår senaste halvåret. Sjuåringen vill inte vara sämre men läser sämre så han lyssnar som ljudbok. Filmerna .. ja de har sett de första fem men resten sparas till de blir något år äldre eller så. Men jösses vad det har talats om Pollyjuiceelexir, Adevra Kadervra, Quiddich och annat här i huset. Nästan så öronen trillat av (jag läste dem för några år sedan så jag har hyfsad koll vad de talar om)

Leave a Reply

Your email address will not be published.