Sensommarfavorit i trädgården

 

Vi har regntunga skyar här i dag, men det är varmt. En bra dag för att rita drakar och springa runt med dem i trädgården med andra ord. Jag hyser planer för vad vi skall göra ute i höst, men känner redan nu att entusiasmen är på väg brant nedåt. Jag har inte alls samma tåga som i våras, även om jag vet att det är bra att plantera denna säsong. Vi får väl se hur det går helt enkelt. 

Vackrast där ute just nu är de vita höstanemonerna. Jag hade inte en aning om att jag var så förtjust i dem förrän förra hösten, då mitt gröna öga började se sådant som bara varit grönska tidigare. En praktfull primadonna är det och så fint med blommor som går i gång just nu när mycket annat går ned i vila. 

Det talas även om lite kinkiga plantor. Vintertäcker man dessa och hoppas på det bästa? Någon som har erfarenhet? För nu njuter jag bara, så får vi se om de behagar komma tillbaka till våren.

signature

10 comments

  1. De är så fina! Inte alls kinkiga snarare ogräsvarning. Sprider sig jättelätt och blir både höga och stora i omkrets. Jättesöta!

  2. Höstanemonerna är så fina. Vårplantering och inte alltför stor konkurrens av andra plantor har jag upptäckt vara förutsättningen för att de ska trivas. Härliga trädgårdsbilder!

  3. Men ååååå sån vill jag med ha i min trädgård, den var hur vacker som helst:)))\n\nKram och tack för underbar trädgårdsinspiration:)

  4. Hej!\r\nJag håller med Annika, de sprider sig och mycket tacksamma. Kräver inget jobb alls, och så ger de tusenfallt tillbaka. De är otroligt vackra!

  5. Så vackra! Är också tokförtjust i de vita höstanemonerna. Hos oss verkar de dock inte trivas särskilt bra. Har försökt mig på en flytt nu så får vi se om vi lyckas blidka dem.

  6. Jag misslyckas ideligen med mina men ska ta till mig tipsen och försöka igen. Har en liten förskrämd planta som jag satte förra året. Lite mer kärlek och omsorg så kanske den blommar nästa år om jag har tur. Tycker de är otroligt vackra och allra bäst gillar jag silveranemonen<3\r\nCarina

  7. Mina brukar dö. Jag har försökt i år igen och ställt dem skyddat. Med den påföljden att jag knappt ser dem. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *