25 augusti 2011

 

Det är du och jag Mette-Marit. Som firar tio år som gifta just denna dag. Det var den där sista riktigt varma dagen sommaren 2001. När vi kom tillbaka till vårt hotellrum i Stockholm, satte jag mig i en fåtölj, öppnande en flaska mineralvatten, pustade ut och satte på TV:n. Jag satt med handen på min mage där Anna låg och sprattlade i väntan på november. Och så strömmade tårarna till din Haakons tal till dig. Tidigare hade jag stått på Edsbacka krog och talat till min nyblivne make. Känslorna satt utanpå den dagen i kombination med all värme och alla hormoner. Jag läste några av de vackraste orden jag vet om kärlek av Göran Tunström. För de passar så fint för just oss.

Gratulerar, Mette-Marit. Det blir många fler år, eller hur?!

signature

20 comments

  1. Lina: Tack! Till nyåret är det hela tjugo år sedan vi träffades. Det låter inte riktigt klokt när man verkligen räknar på det 🙂 //W

  2. Jösses vad jag lipade till Haakons tal. Ful-grät, med snor och allt. Bröllopstal är de vackraste. \n\nGrattis till era tio år – fantastiskt och verkligen jättelänge. Hurra för kärleken.

  3. Oj så vackert. De där orden gick rakt in i hjärtat på mig – stämmer så bra på även oss. Vi är så olika men så fasansfullt kära och som min sambo brukar säga: \”Är man likadana så är ju den ena onödig\”. Sitter här med en liten tår i ögat på kontoret :)\n\nGRATTIS! Wow, för tio år!

  4. Hura för kärleken – det finaste som finns :-)\r\n\r\nStort stort grattis till dig och din älskade – krama varandra hårt idag (ja och alla andra dagar också faktiskt…)\r\n\r\nKärlek,\r\n\r\nMalin

  5. Haakons tal till Mette-Marit är det vackraste jag vet! Daniels tal till Victoria var fint, men inget klår Håkons tal den där kvällen för 10 år sedan. Som jag grät! \r\nGrattis också till er bröllopsdag!

  6. Å så fint!\r\nJag snyftar igenkännande här på jobbet.\r\nTack för att du delar dina tankar med oss läsare!

  7. Så fint, har aldrig läst just de här vackra orden. Tack för dem! Och Grattis!\n\nMinns så väl när M-M fick sin käre Haakon, vi var på sen semester i Lysekil och jag tittade på TV… och grät ikapp med det vackra brudparet. ;)\n\nMm, i tjugo år, just i år, har jag och mannen varit lyckligt ogifta. Var tar de vägen, alla åren? Förhoppningsvis ligger i alla fall några av dem väl lagrade i minnets alla vindlingar och vrår. :)\n\nSom sagt var: GRATTIS!\n\n/helena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *