Lördagsmorgon

 

Anna och jag är ensamma hemma denna helg, då det vankas fotbollsläger för övriga. Vi har inlett med lång frukost och skall ägna tiden åt att inte göra just någonting. För det är nog precis det som behövs nu. Det är mycket som händer inne i en liten när man börjar en ny skola. Ibland vill man vara större än man egentligen är. Och ibland blir man yttepytteliten bara för att man inte riktigt mäktar med allt omkring en. Denna vecka har vi varit kombatanter ett antal gånger. Vi har kramats mer än vanligt också och pratat massor. I dag känns det därför skönt att bara hasa runt i tofflorna. Dela en filt och läsa.

Jag unnar mina barn att bli läsare, eftersom det är så berikande på många plan. För Annas del har det gått i vågor. Ibland är det bara tvärstopp. När hon hittar böcker som hon verkligen gillar, då är det full fart framåt. Vilket är fallet nu. Så vi sitter med varsin bok och plöjer. Jag hade Knausgårds senaste på kortidslån från biblioteket och även om den är fantastisk, så kräver den sin läsare. Den läsaren var inte jag denna vecka. Jag får lov att återvända till den senare. Nu kör vi full fart framåt med Harry Potter istället. En perfekt inramning för denna helg känner jag.

Fin lördag till er! 

9 comments

  1. Myyyys….Det är bra det. För alla parter liksom.\r\n\r\nPåtal om barn och läsning och Harry Potter, här har nu Viggo gjort slag i saken och börjat läsa första boken. Så nu är det enbart Harry Potter i huvudet, att det alltid ska bli full fixering ?!\r\n\r\nIgår tejpade han fast ett ärr i pannan och imorse sa han att på halloween ska han vara Harry..\r\n\r\nFin helg till er,\r\nkram Sofia

  2. Vad skönt det låter med en egen helg – bara tjejerna!\n\nVåra flickor är nog lika gamla. Min Alva har precis bytt skola, till en av Stockholms största. Hon kommer pendla själv och allt känns pirrigt och lite läskigt. Tror iofs att det mest är det hos mig. \n\nHa en riktigt fin helg!

  3. Gud så mysigt. Så fin hon är … Och barn som läser, underbart. Vi läser och läser och läser här hemma. De älskar orden. I bok. På rim. I sånger. Och de fastnar. Längtar tills Nilsen läser helt flytande …\nKram till er gals. xx

  4. Så mysigt ni verkar ha det. De där dagarna när allt bara går i sakta mak och man gör lite vad man vill i soffan eller nån annanstans är guld värda. Vi har en likadan dag här hemma – lilleman sover, sambon läser och jag växlar mellan tidningar och paddan 🙂

  5. Låter härligt och mysigt! Ja, läsning är väl nästan den trevligaste sysselsättning som finns! Tänk att få ta del av så många människors olika perspektiv och liv.

  6. Jag försöker med att uppmuntra mina barn till att läsa då man får igen så mycket på det. Här går det med i vågor..\nHoppas ni haft en mysig dag !

  7. Ser att din Anna läser Dagbok för alla mina fans.Jag har en tolvåring som inte alltid är helt lätt att få till att läsa, men de böckerna slukas. Som mamma blir man lycklig! \nSå härligt att läsa att ni tillåter er att bara vara, en dag utan måsten och huset fullt med kompisar. Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published.