I fokus: Grönt

När trädgårdssäsongen lider mot sitt slut, riktas blickarna inåt igen. Jag har pratat om det grönas återkomst under en längre tid och nu börjar man se mer och mer av detta. Jag är inte ensam om att titta extra mycket på Tina Hellbergs och Idha Lindhags sidor i nya Elle Interiör. Fantastisk inspiration. Missa inte det. (Se fler bilder hos Emmas Designblogg och Tant Johanna. Se även fin växtinspiration hos Annaleena och Daniella). Mäktigt grönt från Svenskt Tenn och så Blossas lättglögg som i år har smak av äpple. Vi kommer att få se mycket mer av det gröna inomhus framöver, var så säkra.

Den enskilt största strömningen just nu för mig är det naturliga, villket kan kännas som en paradox i vår uppkopplade värld, ständigt online. Vi längtar efter det ursprungliga. Friden. Skogen. Samtidigt är miljöfrågorna de svåraste att brottas med på ett globalt plan. Det är nästan som om vi försöker tämja det vilda och ta in en liten del av det till något som vi har under våra vingar i hemmen och i våra trädgårdar. Vi har aldrig sett så mycket kottar och kvistar inne som nu. Det är trädstammar och stubbar. Vi tar in växtligheten i hemmen och förändrar stämningarna årstidsvis med det naturen har att erbjuda. Intresset för att gestalta sin uteomgivning är också mycket stort. Vi odlar egna kryddor i pallkragar och vårdar våra trädgårdar för rekreation. Om vi bor i staden, så odlas det på andra sätt och balkonginredning frodas. Det är lättare att skapa kontroll över en egen liten del, än över naturen som helhet. När vindarna blåser snålt utanför drar vi oss tillbaka till våra gröna kojor. ( Ur min årskrönika för Fabriken)

16 comments

 1. Åh, vad läckert. Väggen bakom soffan är ju otroligt läcker. Själv försöker jag hålla mig med att börja fixa inne – till trädgårdssäsongen är över. Det blir dock allt svårare…

 2. I love your blog! But I can\’t understand a word. I love watching the pictures, but I can\’t understand a word. Can you get some translation here, please?

 3. Hej Tjejen!!\nDin bild i förra inlägget är så inspirerande. (Ja, det är ju alla för den delen.) Såg även att emma länkar till dig idag om gårdagens. Nyss när jag var och handlade köpte jag mig faktiskt ELLE och har bara bläddrat i den bakifrån och fram lite snabbt du vet. Å jag kände direkt att detta nummer kommer jag njuta av ikväll..

 4. O nej, det värsta med alla fantastiska bloggar är när glögginläggen börjar komma 😉 Hoppas att någon kommer och hälsar oss på snart så att man kan lägga in en beställning 🙂

 5. Jag är så overkligt sen med att kika in hos dig ordentligt då jag hört så mycket gott – oj så fint det var här!! Superfina bilder & proffsstyling. Kommer absolut tillbaka igen. Må gott från min lilla sida. Anna xx

 6. Vad roligt, efter jag lagt upp dagens inlägg hos mig, som gick i grönt, gick jag in hos dig. Och du artikulerade, med ditt fina språk, min sinnesstämning.. \nBang on target, som de säger over there..\nMera grönt! :)\n

 7. Hej, tack för att du gillar mina bilder men jag heter Hellberg och inte Hellman. Ändra är du snäll!\nHälsningar\nTina Hellberg

 8. Elisabeth: Oh yes :)\n\nMia: Hoppas att du gillade titten! Vissa saker bara fastnar man ju för och sitter och fånstirrar på ett bra tag. Jag är fortfarande där med denna story. Bara så fint.\n\nUtlandssvensk: Sorry 🙂 Glögg känns aningen tidigt, men den där flaskan skulle jag vilja ha just nu. Grönt, skönt med äpplen passar perfekt även i september.\n\nAnna Gillar: Åh, tack för fina ord! Välkommen! \n\nSeventeendoors: Absolut så. Mer grönt till folket :)\n\nTina Hellberg: Dålig korrekturläsning med andra ord – so sorry. Korrigerat och klart. Och jag tycker fotfarande massor om bilderna och allt annat som du skapar. Och aldrig skall jag skriva fel igen – lovar 🙂

 9. Hej på dig! \r\n\r\nJa försöka att skriva på svenska… (Jag bor I Finland så förlåt min dåligt svenska). Din blog är so frisk – jag älskar het här! Dina bilder är vacker och lite olika som andra. Jag ska bli gladlynt alltid när jag kommar här.\r\n\r\nTack för dig och ha en rolig höst! :)\r\n\r\nHälsingar,\r\nMinna

 10. Glöggen kan nog vara jättegod. Äpple är ju juligt. Vilken härlig bild det var ovanför flaskan. Det såg så fräscht ut!\nKram Malin

 11. Ja, där ser man… Jag trodde att jag var först att skriva om de bilderna. 🙂 Borde ha förstått att du hade koll på dem. Din stil också. Trevlig helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published.