Fredagssvepet: Vecka 40

Jo, det blev ett fredagssvep i alla fall. Håll till godo!

 

Tine K:s katalog lanserades förra fredagen. Det är sedvanligt tittgodis och styling på hög nivå.

Tomas Tranströmer såklart. årets nobelpristagare i litteratur. För att han i förtätade, genomlysta bilder ger oss ny tillgång till det verkliga. Jag måste läsa igen. Jag läste mycket lyrik ett tag, men nu var det länge sedan. Jag har börjat med att köa på biblioteket på den nya samlingen som kommer i november. Sedan kan man bland annat läsa Staffan Bergstens diktarporträtt som syns ovan. Pressbild: Albert Bonniers.

Med vass penna levererar Natalia Kazmierska veckans kulturartikel om det svenska modeundret. Läsvärt och tänkvärt.

Julsortimentet börjar att trilla in för fullt just nu när vi som bäst håller på att göra höst för fullt. Fina pappersfåglar från IKEA som fungerar även när det inte är julsäsong.

Moderna Museets höstutställning om Turner, Monet och Twombly börjar i morgon. Det finns flera riktigt fina affischer i deras webbutik.

Man ser mer och mer av Lilla Brukets produkter. Jag går ut med en tvål. Förpackningsnörden i mig faller såklart, tillsammans med innehåll med tanke.

H&M:s Conscious Collection lanserades i går och verkar sälja bra då en del redan har tagit slut. Fin halsduk ovan.

Förlåt för att jag aldrig har sagt förlåt.

Konjakfärgat skinn är hösten 2011. Definitivt. Det finns flera nya fina modeller hos Åhléns.

Äntligen dags för lite kvalitetstelevision ;). Söndag 18.oo på femman. 

 

Jag hoppas att ni alla får en riktigt fin helg!

signature

16 comments

  1. Tack för att jag får känna din fina fredagsvind svepa förbi här i kontorslandskapet!\r\n: )\r\nTrevlig helg!

  2. Mmmm. Älskar dina fredagssvep! Lilla brukets produkter är toksnygga och riktigt bra. Fick flytta in hos oss för ett tag sen men nu överväger jag ett diskmedel också…..är dock inte så förtjust i citrongräs så jag la fram ett litet önskemål till dem på Formex om att göra det in andra dofter (helst gurkmynta). Vi får väl se om något händer. 🙂

  3. ÄLSKAR dina fredagssvep!\nOch just lilla bruket hamna hos mig idag också.\nÄr galen i eteriska oljor som ger en så vacker ocg kvarsittande doft. Precis så där lagom. \nSå, nu ska jag nynna med till ditt kasettband … \nHAPPY FRIDAY W!

  4. Jag studsade nästan av stolen när jag såg att Turner skulle ställas ut på Moderna Muséet – min favorit sin många, många år tillbaka! Och så möjligheten att köpa affischer i webshopen… tyvärr inte några motiv som jag föll för, men det kanske finns fler i den fysiska butiken?\r\n\r\nMusiktipset var härligt – en manlig Veronika Maggio tänkte jag genast.\r\n\r\nTrevlig fredag!

  5. Skönt att du mår bättre så du kan göra ett fint svep till oss. Men till Moderna tar vi oss för att se konsten! Inte för shoppingen, eller hur?\n\nHa en bra helg!

  6. Mitt innerliga tack för ett svep trots att du inte mår 100. Hoppas verkligen att du känner dig bättre nu ! \r\n\r\n\r\nAj aj aj .. dock fick ditt fredagssvep ööödedigra konsekvenser… shopping på nätet via HM med fin klänning.. en i petrol och en i svart samt den fina svarta kappan… \r\naj aj aj ..men jösses vad snyggt det blir om det passar så TACK ändå ! Stor kram med önskan om snar bättring. Jag gillar din sida SKARPT och har gjort lääänge 🙂 / Petra i Kalmar\r\n

  7. Tack för svepet! Tranströmerboken finns redan nu i e-format att låna hem från bibblan! Åtminstone sthlms stadsbibliotek!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *