Me and myself

Det snurrar runt en bloggutmaning igen. Sådana är ju rätt så kul att läsa ibland. Och skriva. Det var länge sedan nu, så jag kör. Jag fick den av en av mina favoriter inom bloggosfären – Malin på ön. Malin har den där mixen som jag är svag för med ytligheter och fördjupningar i en salig blandning. Det är trädgård, konst, familjeliv, böcker och en himla massa annat smart och fint att läsa. Heja!

1. Varför jag började att blogga: Alltså jag är ju bloggveteran. Big time numera. Mitt första inlägg skrev jag den 7:e april 2006. Mannen var på sjukhus med Anna som var uttorkad och illa däran av magsjuka. Jag satt hemma med Henrik som även han var magsjuk, men där läget inte var fullt lika illa som med hans syster. Från första början fanns en tanke att fylla något inom bloggosfären som jag då tyckte saknades. Jag var en hängiven läsare av modebloggar. Jag satt och hängde på favoritcaféet på fredagseftermiddagarna och läste Ebba von Sydows spalt i Expressen fredag och slukade hennes blogg. Favoritbloggen hette Hotspot (som nyligen gick i graven – the end of an era). Jag var i stort behov av att vara något mera än mamma och att få utlopp för min kreativitet. Så blev det Living by W. Jag älskade att blogga från första stund. Tidigare hade jag varit mycket aktiv på nätforum för föräldrar, men nu fick jag en egen liten plats i universum att uttrycka mig på. I början var det mycket familjeliv och design för barn. Sedan har det mer och mer glidit över till mina egna intressen. Bloggandet fick sig en skjuts när jag började med egna fotografier och utvecklade den sidan. Jag gick virituella kurser hos Mikaela på Woopsie Daisy och lärde mig lite mer om bildbehandling och kamerainställningar. I övrigt är jag helt självlärd och har ingen utbildning alls inom grafisk design, fotografi eller något annat av det som jag pillar med nu. Fabriken var viktig för mig på olika sätt. När jag fick möjlighet att bli gästbloggare där, vaknade stylisten inom mig. Då upptäckte jag hur himla skoj det var och är att skapa i form av bilder och att förmedla stämningar. Efter att ha varit på tämligen lång återhämtning efter livet som duktig flicka med en avhandling som saligen somnade in och blev till två fina barn istället, har jag varit hemma med barnen länge. Nu har jag ett eget företag och börjar få frilansuppdrag som skribent, stylist och grafisk kreatör. Bloggen och utvecklingen av konceptet En mammas dag känns fortfarande fantastiskt roligt. Jag hoppas att få kombinera det med att driva frilansprojekt av olika slag framöver. Bring them on :)!

 
2. Vilka bloggar jag följer: Massor. På Blogloving har jag säkerligen över trehundra bloggar. Minst. Favoriterna kommer och går efter form och intresse. Men det är ju ett himla trist svar. Så jag plockar ut ett urval ur min länklista som jag gillar: Annaleenas hem, Annixen, Daniella WitteFamiljen i Uttran, House of Philia, Hedvig & jag,  Helt enkeltIdéverkstan, Kitchenbloom, Lilla u, Live a lot, Lotta Agaton, Lotta och domMaria, Mitt vita husMokkasin, Mrs B, Rackarungar, Seventeendoors, Signed by Me, Skridskoänkans glada dagar, Soform, Some kind of wonderfulStil inspiration, Sura tanten, Tant Johanna och Trendenser. Hoppsan, det blev ju massor märker jag. Och många fler finns i min länklista till höger. Surfa runt och se om ni finner något nytt guldkorn!
 
3. Favoritfilm: Jag brukar alltid svara Ett rum med utsikt på denna fråga. Förmodligen för att den är representativ för mig och har hängt med sedan tonåren. Kostymfilm. Historiskt drama. Starka skådespelare. Och bara magisk så där i största allmänhet. Men det finns ju massor av andra bra också.
 
4. Favoritfärg: Nej, det är ju helt omöjligt att svara på. Allt kan vara rätt i rätt sammanhang och känsla. Säger denna Svensk Tenn-tant som för evigt är intrasslad i färgrik mösterprakt.
 
5. Favoritresmål: åhå. Jag är ingen resare alls numera. Det var länge sedan jag var utomlands. Innan barnen. Jag reste mycket ett tag, men jag är inte alls någon globetrotter av rang. Men till London vill jag, anglofil som jag är. Det är också där jag har varit mest. Till New York måste jag. Någon gång. Och Amalfikusten på ett sådant där gammalt strandhotell. Och Helsingfors skulle inte vara så dumt med tanke på designhuvudstad och allt. Annars bär alla mina vägar till Gotland.
 
Det var nog allt. För nu :). Just ja. Man skulle ge award vidare med ja. Till tre eller hur var det nu? Tja, vem vill? Kanske några andra från den där digra länklistan som jag klickar på allt som oftast såsom Anna på House of Svea? Malin på Inne & Ute? Ulrika på Annajordet? 

20 comments

 1. Vad glad jag blir att du länkar till mig!:) Och vad himla bra gjort av dig (tillsammans med Helena) att bygga upp det här konceptet, som håller i tid och otid. Ja NYC måste du ta dig till en dag. Ser framför mig att du skulle trivas där särskilt bra om hösten eller kanske när det är smyckat som allra mest – kring jul. Åh, nu blev jag själv vääldigt sugen att få åka dit och ta mig en tur på skridskor tillsammans med min familj vid Rockefeller Center… Suck:) Kram

 2. Det var väldigt kul att läsa detta inlägg! Har nog kännt länge att jag velat veta lite mer om dig…och många andra duktiga bloggerskor som jag besöker allt som oftast =)\n\nKram Tina

 3. Ett rum med utsikt.. Mmm.. en av mina favoriter med.. Och Howard End.. Å nu blev jag sugen på att se dom igen..\n\nKul W! Att få veta lite mer!

 4. Kul läsning – alltid så välskrivet vad det än gäller. \n\nTack för bloggutmaningen. Den antas – så fort vi kommer hem från Barcelona – kanske en het kandidat för favoritresmålet.;-) \n\nHoppas att du mår bättre!

 5. Oj, vad överraskad jag blev! Så roligt. Skall förstås försöka komma med svar på denna bloggutmaningen om någon dag eller så. Tack =)

 6. Tack för länkningen! 🙂 Gissa om jag blev glad och smickrad! Spännande att få veta lite mer om dig. Är själv lite sugen på Helsingfors och det känns faktiskt som ett uppnåeligt resmål trots två småttingar hemma. Kanske till våren. Ha en fin fredag!

 7. Så kul läsning! Och det är bara att hålla med om att du gått från klarhet till klarhet med, ja egentligen, vad du än åtar dig! Det är alltid lika inspirerande att kika in hos dig.\r\nSen blir jag förstås glad att bli omnämnd i din länklista, det piggade definitivt upp denna trötta vardagsvecka 🙂

 8. Så roligt att läsa inlägg som dessa och vilken otroligt fin bild på dig!\n\nOch vad glad jag blev att du nämde mig som en av bloggarna du gillar *hedrad* :)\n\nHa fin fredag dag!

 9. Å vilken härlig start på denna soliga fredag, nämligen att som relativt ny bloggare bli omnämnd i ett sånt här flott sammanhang! :)\nKul att läsa hur det hela började min din blogg, och spännande att följa framtidens projekt!\nHa en trevlig helg!\nKram\nUlrika

 10. Tack fina du för den länken. Gjorde mig väldigt glad när jag ligger här hemma och kraxar och snörvlar. Jag gillar verkligen den där bilden på dig, jättefin!\n\nHa en fin fredag!\nKram Maria

 11. Vad roligt att du delar med dig.\r\nSpännande med frilansprojekt. Är övertygad att det kommer gå jättenbra-du är så duktig.\r\nHa en fin helg\r\nKram Lina

 12. Verkligen roligt att enmammasdag.com har tagit fart – men jag saknar ändå Living by W som namn! Det var så snitsigt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.